Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Yabancı Diziler Tanıtımları (https://www.forumaski.com/yabanci-diziler-tanitimlari/)
-   -   Kendinizi Eve Kapatmak İsteyeceğiniz En İyi Yabancı Diziler (https://www.forumaski.com/yabanci-diziler-tanitimlari/198489-kendinizi-eve-kapatmak-isteyeceginiz-en-iyi-yabanci-diziler.html)

Brisingr 18.01.2019 22:14

Kendinizi Eve Kapatmak İsteyeceğiniz En İyi Yabancı Diziler
 

Kendinizi Eve Kapatmak İsteyeceğiniz En İyi Yabancı Diziler

yabancı diziler, en iyi yabancı diziler, The Originals, Game Of Thrones, Doctor Who, Lost, Friends, How I Met Your Mother, Fringe, Breaking Bad, Dexter, Merlin, Mad Men, Spartacus: Blood and Sand Spartacus: Kan ve Kum, Once Upon A Time, The Last Man on Earth, İZombie, The 100, Being Human, Forever, Hannibal, Under The Dome,

Friends (1994)

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

1994-2004 yılları arasında yayınlanan ABD yapımı, sitcom formatında bir dizidir. Film Marta Kauffman ve David Crane tarafından yaratılmıştır. Filmin açılış müziği The Rembrandts'ın I'll Be There For You'dur. Dizi, 63 kez Emmy Ödülleri'ne aday gösterilirken bir kere de Altın Küre Ödülü'nün sahibi olmuştur. Ayrıca dizi Warner Bros'un Kaliforniya'daki stüdyolarında canlı seyirci önünde çekilerek, diziler de pek de alışık olmadığımız bir şeyi gerçekleştirmiştir. Dizinin son bölümünü 51.1 milyon kişi izlemiş, bu reyting ile de dizi en çok izlenen televizyon dizileri arasında kendine yer bulmuştur.


Dizi, New York'ta yaşayan altı arkadaşı konu edinir. Dizideki Rachel Green rolünü Jennifer Aniston oynamıştır. Yaşamını sürdürebilmek için bir kafede, pek de iyi olmayan bir garson olarak iş bulur. Dizideki başka bir karakter olan Ross'un kendisine aşık olduğunu öğrenir ve birlikte olmaya başlarlar, ancak Ross'un kıskançlıklarına daha fazla dayanamaz ve ayrılırlar. Dizinin sonuna kadar pek çok erkekle birlikte olan Rachel, 9. sezonda Ross ile tek gecelik bir ilişkiye girer ve bu ilişkinin meyvesi olarak kızı Emma doğar. Rachel dizinin son bölümünde verdiği karar ile aslında Ross'a olan aşkının hiç bitmediğini göstermiş olur. Ross rolünü ise David Schwimmer üstlenmiştir. Dizideki bir başka karakter olan Monica Geller'i, Courteney Cox canlandırmıştır. Ross'un kardeşi rolündedir ve kendisi bir aşçıdır. Monica, aşırı titiz ve hırslı bir insanı canlandırır. Çocuk sahibi olmayı çok istemektedir. Ancak Monica'nın hamile kalma olasılığının çok düşük olduğu öğrenilir. Bu yüzden evlat edinmek için başvurur ve biyolojik annenin ikiz doğurması sebebiyle bir çocuk isterken ikiz çocuk annesi olur.

Phoebe Buffay rolünü Lisa Kudrow üstlenmiştir. Phoebe için dizinin en garip karakteridir diyebiliriz. Annesi olarak tanıdığı insanın intihar etmesi ve babasının da onu terk etmesi yüzünden sokaklarda yaşar. Phoebe'nin birçok batıl inancı vardır. Erkek kardeşinin karısı çocuk doğuramadığı için onlar için taşıyıcı annelik yapar ve üçüz çocuk doğurur. Dizinin bir başka karakteri olan olan Joey Tribbiani rolünde Matt LeBlanc oynamaktadır. Joey'in tek amacı ünlü bir aktör olmaktır. Birçok başarısız denemeden sonra 'Days of Our Lives' adlı bir pembe dizide bir karakteri canlandırmayı başarır. Ancak o karakteri canlandırması çok sürmez, ayrıca dizideki Monica ile de birlikte olmuştur. Son karakter olan Chandler Bing rolünü ise Matthew Perry üstlenmiştir. Chandler sürekli soyadı yüzünden dalga konusu olmuştur. Joey'in ev arkadaşı, Ross'un ise üniversitedeki oda arkadaşıdır. Monica ile evlenirler. Ve ikiz evlat edinirler. 10 sezon süren ve dostluk kavramını iliklerinize kadar hissedeceğiniz Friends dizisi sizi kırıp geçireceğe benziyor. İzlemenizi tavsiye ederiz.

IMDb: 9.0


Lost (2004)

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Amerikan televizyon dizisidir. Dizi macera, dram, gerilim türlerini bünyesinde barındırır. Dizinin yaratıcıları Jeffrey Lieber, J.J.Abraham ve Damon Lindelof'tur. Dizinin yönetmenliğini ise Jack Bender ve Stephen Williams üstlenmiştir. Dizi 6 sezon sürmüştür. Ayrıca dizi 'En İyi Drama Dizisi' dalında Emmy Ödülleri'nde 'En İyi Amerikan İthalatı' dalında Britanya Akademi Televizyon Ödülleri'nde, 'En İyi Drama' dalında Altın Küre Ödülleri'nde aday gösterilmiş ve ödülleri kazanmıştır. Dizinin müziğini, Amerikan soundtrack bestecisi Michael Giacchino bestelemiştir. Ayrıca dizi Hawaii'nin Oahu Adası'nda çekilmiştir.


Dizi Oceanic Havayolları'nın 815 sefer sayılı uçağının kaza yapması sonucu 324 yolcusundan 71'inin (biri köpek) hayatta kalmasıyla verdikleri yaşam mücadelesini konu edinir. Dizi en kalabalık oyuncu kadrosuna sahip olan 2. dizi olma özelliği de taşımaktadır. Dizideki ana karakterler; Daniel Faraday, Boone Carlyle, Miles Straume, Walt Lloyd, Michael Dawson, Ana Lucia Cortez, Charlotte Lewis, Ilana, Frank Lapidus, Shannon Rutherford, Desmond Hume, Mr.Eko, Ben Linus, John Locke, Kate Austen, Jack Stephard, Sawyer, Sayid, Libby Smith, Sun-Hwa Kwon, Jin-Soo Kwon, Claire Littleton, Hugo Hurley, Juliet Burke, Charlie Pace, Nikki ve Paulo, Richard Alpert, Danielle Rousseau, Bernard Nadler, Rose Handerson ve Vincent şeklindedir. Dizi daha fazla karakter ve daha fazla öykü ile siz izleyicileri ekran başına kitlemeyi hedefliyor.

IMDb: 8.5

Doctor Who (2005)

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

İngiliz yapımı bilim kurgu türünde televizyon dizisidir. Dizinin yaratıcıları, Sydney Newman, C.E.Webber ve Donald Wilson'dur. Dizinin açılış müziği artık klasikleşen Doctor Who tema müziğidir. Dizi aslında ilk kez 1963 yılında izleyicileriyle buluşmuş ve 2005'te modern versiyonu ile tekrardan hayranlarının karşısına çıkmıştır. Dizinin sezon sayısı 9'dur. Dizi, zamanda yolculuk yapan, Zaman Lordu olarak da bilinen ancak kendisini Doktor diye adlandıran, insanımsı dünya dışı bir varlığın maceralarını anlatmaktadır.


Doktor, zaman lordları tarafından yaratılan bir zaman makinesi olan, dışı 1950'li yıllarının polis kulübesi gibi görünen, ayrıca bir bilince de sahip olan Tardis ile zamanda yolculuk yapmakta ve evreni araştırmaktadır. Ayrıca kendisine eşlik eden yol arkadaşları ile beraber uzay ve zamanı keşfetmekte, birçok yaratıkla yüzleşmekte ve tarihteki müdahalelere engel olarak birçok sorunu çözmektedirler. Ayrıca Doktor Who, en uzun süren bilim kurgu televizyon programı olarak Guinness World Records'a girmiştir. 2005'teki modern versiyonuyla karşımıza çıkan dizide Doktor rolünü ilk olarak Christopher Eccleston üstlenmiştir. Yol arkadaşı ise Rose Tyler'dır (Billie Piper). Tam olarak Christopher Eccleston'un mükemmel oyunculuğuna doyamadan 10. doktor rolüne bir başka mükemmel oyuncu David Tennant gelmiştir. Tam 3 sezon boyunca kalan David'in o dönemdeki yol arkadaşı Donna Noble'dır (Catherine Tate). 11. doktor rolünü ise Matt Smith üstlenmiştir. 11. doktora Amy Pond (Karen Gillian) eşlik etmiştir. Amy'nin Rory Williams (Arthur Darvill) ile evlenmesiyle doktora artık iki kişi eşlik etmektedir. 7. sezonda doktora Clara Oswin Oswald (Jenna-Louise Coleman) eşlik edecektir. 12. doktor olarak Peter Capaldi 2014 yılında diziye başlamıştır ve halen de devam ettirmektedir. Ona eşlik eden de hala Clara Oswald rolündeki Jenna-Louise Coleman'dır. Uzayın ve zamanın sınırsızlığında kendinizi kaybedeceğiniz, macerayı sevenler için unutulmaz bir dizi serisi olacak Doctor Who'yu henüz izlemediyseniz, izlemenizi öneririz.

IMDb: 8.8

How I Met Your Mother (2005)

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

19 Eylül 2005 yılında yayınlanan ilk bölümüyle izleyicinin kalbinde taht kuran ABD yapımı komedi dizisidir. Dizinin yaratıcıları ve yapımcıları Carter Bays ve Craig Thomas'tır. Kendi hayatlarındaki arkadaşlarından yola çıkarak diziyi yazmışlardır. Dizinin müziğini The Solids üstlenmiştir. Toplam 9 sezon süren dizi, 31 Mart 2014'te 40 dakika süren özel bölümüyle sevenlerine veda etmiştir. Dizi, Ted Mosby (Josh Radnor) adındaki bir kişinin çocuklarına anneleri ile nasıl tanıştığını anlatması üzerine ilerler. Dizi direkt flashback yöntemi ile 2005 yılına döner. Ayrıca dizi klasik 'Size annenizle nasıl tanıştığımı anlatacağım.' cümlesiyle başlar. Ana karakterler Ted Mosby, Marshall Ericson, Lily Aldrin, Robin Scherbatsky ve Barney Stinson.


Dizinin ana karakterlerinden Marshall Ericson'ı, Jason Segel canlandırmaktadır. Hukuk fakültesi mezunudur ve diğer bir ana karakter olan Lily ile evlidir. Lily'i ise Alyson Hannigan canlandırmaktadır. Lily'nin en büyük hayali iyi bir ressam olabilmektir. Ancak anaokulu öğretmenliği yapmaktadır. Barney Stinson karakterini ise Neil Patrick Harris üstlenmiştir. Dizinin çapkınıdır. Birçok kadınla birlikte olmuştur, ayrıca "Barney'nin Taktik Kitabı" adında, kadınların nasıl tavlanacağına dair bir kitap yazmıştır. Ted'in yeni bir kız arkadaşla tanışabilmesi için elinden geleni yapar. Robin Scherbatsky rolünde ise Cobie Smulders bulunmaktadır. Robin, yerel bir televizyonda saat 04:00'da yayınlanan sabah haberlerini sunmaktadır. Ted ile sevgili olmuşlardır. Ancak dizinin ilerleyen bölümlerinde Barney ile nişanlanmış ve hatta evlenmişlerdir. Ancak dizinin sonunda ayrılmışlardır. Dizi izlemeyenler için, seyirciye kahkaha garantisi veriyor. İzlemenizi şiddetle öneririz.

IMDb: 8.4



Dexter (2006)

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]
1 Ekim 2006 tarihinde gösterime giren Amerikan drama dizisidir. Dizi; gerilim, korku ve gizem türlerini bir arada barındırır. Dizinin yaratıcısı James Manos, Jr.'dir. Dizinin tema müziğinin besteciliğini ise Rolfe Kent üstlenmiştir. 8 sezon süren dizi 23 Eylül 2013 tarihinde yayınlanan son bölümüyle hayranlarına veda etmiştir. Son sezonun galası 3 milyon izleyici ile en çok izlenen bölüm oldu. Ayrıca dizi Jeff Lindsay'in roman serisinden ilk kitabı olan Darkly Dreaming Dexter romanından uyarlanmıştır. Dizinin konusu ise annesinin öldürülmesi ile 3 yaşında yetim kalan Dexter Morgan'ın(Michael C.Hall) hayatını konu alır. Miami'de polis memuru olan Harry Morgan(James Remar) tarafından evlatlık olarak alınan Dexter, gençlik yıllarına geldiğinde mahalledeki evcil hayvanları öldürme isteğinin, içinde oluştuğunu hisseder. Harry onları öldürmek için daha çok genç olduğunu söyler ve ona bir kaç kural öğretir. Ona göre Dexter asla masum insanları öldürmemeli, kurbanın kesin suçlu olduğundan emin olmalı ve en önemlisi yakalanmamalıdır. Harry ona sosyal davranmayı ve olay mahallini de temizlemeyi öğretir. Aslında üvey babası tarafından seri katilliğe teşvik edilmiş Dexter'ın hayatını izlerken kendinizi kasmaktan alamayacaksınız. İyi Seyirler.

IMDb: 8.9

Mad Men (2007)

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

2007 yılında ABD yapımı drama dizisi. Dizinin yaratıcısı Matthew Weiner'dır. Dizi toplamda 7 sezon sürmüştür. 17 Mayıs 2015'te ekranlara veda etmiştir. Dizi, 1960'ların Amerikası'nda geçmektedir. Dizi reklam şirketi yöneticisi olan Don Draper (Jon Hamm) ve hayatındaki insanların hikayelerini konu edinir. Dizi konu olarak ele aldığı dönem içerisindeki Kennedy Suikastı, Martin Luther King Suikastı, Neil Armstrong'un aya adım atması, Vietnam Savaşı gibi pek çok tarihsel olayları da ekranlara yansıtmıştır. Dizi şimdiye kadar pek çok ödül kazanmıştır. 4 kez Altın Küre ve 15 kez ise Emmy Ödülleri'ne aday gösterilip bu ödüllere layık görülmüştür. Dönem dizilerini seviyorsanız Mad Men tam da size göre.

IMDb: 8.7

Merlin (2008)

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Fantastik-drama türündeki İngiliz televizyon dizisidir. Dizi 20 Eylül 2008 yılında başlamıştır. Dizinin senaristliğini Julian Jones üstlenmiştir. Dizinin tema müziğini ise Rob Lane bestelemiştir. Dizi 24 Aralık 2012'de sona ermiştir. Dizi artık efsaneleşen, John Hurt'un seslendirdiği "Efsanelerin diyarında ve büyünün zamanında.. Büyük bir Krallığın kaderi genç bir adamın omuzlarındadır. Onun adı Merlin.." repliğiyle başlamaktadır. Dizi, sihrin ve doğaüstü yaratıkların vatanı olan Camelot'ta ileride önemli bir büyücü olacak Merlin'in gençlik yıllarını konu almaktadır. Dizi büyünün yasaklandığı Camelot'ta hem kendi kimliğini gizlemek hem de Arthur'u korumaya çalışan Merlin'in dostluğunu da konu almaktadır. Dizi de Merlin'i Colin Morgan canlandırmaktadır. Arthur'u ise Bradley James canlandırmaktadır. Dizideki diğer ana karakterler ise, Gaius (Richard Wilson), Uther Pendragon (Anthony Head), Guinevere (Angel Coulby), Morgana (Katie McGrath) şeklindedir.

IMDb: 7.9




Wine 18.01.2019 22:24

Cevap: Kendinizi Eve Kapatmak İsteyeceğiniz En İyi Yabancı Diziler
 
Friends şuan izliyorum mü-kem-mel....
How i met your mother'ı lise de izlemiştim, baya sağlam diziydi ama son sezonu için aynısını diyemicem.
Merlin'de en sevdiğim dizilerden biridir :cici:
Dexter=my baby :p
Teşekkürler konu için :p

Brisingr 18.01.2019 22:26

Cevap: Kendinizi Eve Kapatmak İsteyeceğiniz En İyi Yabancı Diziler
 

Breaking Bad (2008)


[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]
[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Dizi, 20 Ocak 2008 tarihinde yayınlanan ABD yapımı drama televizyon dizisidir. İçinde psikolojik gerilimi ve kara mizahı da ustaca barındıran dizi 5 sezon devam etmiş ve 29 Eylül 2013 yılında sevenlerine veda etmiştir. Dizinin yaratıcısı Vince Gilligan’dır. Açılış müziği ise “Breaking Bad Theme”dir. Bestecisi Dave Porter’dır. Breaking Bad güney aksanı kullanan kişilerce kullanılan bir deyimdir. Cehenneme düşmek anlamına gelir.


Dizi, 50 yaşında bir lisede kimya öğretmenliği yapan Walter White’ın hayatını ele almaktadır. Aynı zamanda araba yıkamacısı olarak da ek iş yapmaktadır. Bir süre sonra kanser olduğunu ve çok az zamanının kaldığını öğrenen Walter, ailesine para bırakabilmek için uyuşturucu işleriyle ilgilenen bir öğrencisiyle, saf metamfetamin üretim işine girerek uyuşturucu ticaretine başlar. Unutulmaz bir replik olan “Şimdiye dek, namusum ve şerefim ile dürüst bir insan olarak yaşadım, ancak kanserden başka bir sonuç elde etmedim.” sözleriyle ve üstün oyunculuğuyla gönüllere taht kuran Bryan Cranston canlandırdığı Walter White’ın ve çevresindekilerin geleceği değişecektir. Birçok ödül kazanan dizi, en yüksek reyting alan dizi olarak Guinness World Records’a adını yazdırabilmiştir. Bu başarılı diziyi izlemediyseniz, izlemenizi şiddetle öneririz.

IMDb: 9.5

Fringe (2008)


[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]



Lost’un yaratıcısı olan J. J. Abraham ve Roberto Orci tarafından kurgulanan Amerikan bilim kurgu dizisidir. Ayrıca dizinin tema müziği besteciliğini de J. J. Abraham üstlenmektedir. Dizi 5 sezon sürüp, 18 Ocak 2013’te final yapmıştır. Ayrıca dizi The X-Files, The Twilight Zone, Altered States ve Dark Angel dizilerinin karma hali gibidir. Dizi, bir uçak kazasını araştırmak için giden FBI Ajanı Olivia Dunham’ın (Anna Torv) esrarengiz olaylarının çoğalması ve Peter Bishop (Joshua Jackson) ile çalışmaya başlaması ile metafizik ve ileri bilim konularını araştırmaya başlamalarını konu alır. Dizinin en önemli karakteri olan, değişik karakteri, üstün zekasıyla, oyunculuğunun hakkını veren John Noble’nin canlandırdığı Walter Bishop ile bilime doyacaksınız diyebiliriz. İçinde barındırdığı ilginç olaylar ile ufkunuzu genişletecek olan Fringe’i muhakkak izlemenizi öneririz.

IMDb: 8.5


Spartacus: Blood and Sand – Spartacus: Kan ve Kum (2010)


[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]
2010 ABD yapımı televizyon dizisidir. Tarihsel bir olayı konu alır. Dizi, Howard Fast’in aynı adlı kitabından esinlenilmiştir. Dizinin senaristleri; Aaron Helbing, Todd Helbing, Miranda Kwok, Brent Fletcher, Tracy Bellomo, Andrew Chambliss, Daniel Knauf, aynı zamanda geliştiren Steven S. DeKnight şeklindedir. Dizinin tema müziği besteleyicisi Joseph LoDuca’dır. Konu Trakyalı bir asker olan Spartacus’ün hayatını konu alır. Spartacus rolünü Andy Whitfield canlandırmıştır. Roma ordusuna katılan Spartacus, Getae ordusunu takip etmek yerine köyüne gider. Getae’ların oraya daha önce gittiğini ve köyünü mahvettiğini görür. Ancak karısı Sura (Erin Cummings) işgalcilerin ellerinden kurtulmuştur. O geceyi bir mağarada karısı ile birlikte geçiren Spartacus’ü, sabah Roma ordusu bulur. Emirlere karşı gelen Spartacus köle olarak alınırken karısı Sura ise Suriyeli bir tüccara satılır. Daha sonrasında Batiatus’un (John Hannah) gladyatör okuluna giren Spartacus’ün, karısını bulabilmek için birçok kişiyle savaşması gerekecektir. Sizde tarih ve savaş dizilerini seviyorsanız Spartacus’uü izlemenizi öneririz. Ayrıca efsanevi ve duygulu final sahnesi ile de diziyi bırakmanız zor olacak gibi duruyor.

IMDb: 8.6


Once Upon A Time (2011)

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]
[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]
2011 ABD yapımı fantastik, macera türünde televizyon dizisidir. Dizinin yaratıcıları, Edwards Kitsis ve Adam Horowitz’dir. Dizinin tema müziğinin bestesini Mark Isham yapmıştır. Halen devam etmekte de olan dizi 4 sezondur ve siz diziseverler için yayımdadır. Pamuk Prenses, Kırmızı Başlıklı Kız ve daha birçok bildiğimiz masalları bünyesinde barındıran ve aslında hiçbirinin bildiğimiz gibi olmadığını bizlere gösteren, bu açıdan farklı bakış açısıyla da izleyiciyi kazanan dizi izleyicisinden tam not almış olacak ki 5. sezon onayını almış bulunuyor. Dizi pamuk prenses ve yakışıklı prens David’in bebeği olan Emma’yı, kötü cadının büyüsünden korumak için masallar diyarından göndermelerini ve yıllar sonra Emma’nın kurtarıcı olarak dönmesini konu alıyor. Emma’yı kurtarıcı olduğuna inandıran ise 10 yaşındaki oğlu Henry’dir. Yapılan lanet yüzünden hiçbir şeyin farkında olmayan masal kahramanları, Emma’nın da Storybrooke’ye dönmesiyle, masal kaldığı yerden devam edecektir. Dizinin ana karakterleri olan Emma Swan’ı Jennifer Morrison, Pamuk Prensesi Ginnifer Goodwin, Kötü Kalpli Kraliçeyi Lana Parrilla, Yakışlı Prens David’i Josh Dallas, Henry’i Jared Gilmore, Karanlık Olan Rumpelstiltskin’i Robert Caryle, Belle’yi Emilie de Ravin ve Kaptan Kanca’yı Colin O’Donoghue canlandırmaktadır. Dizi yüksek aksiyonuyla sizi ekran başına kitlemeyi hedefliyor.

IMDb: 8.0


Game Of Thrones (2011)


[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]
[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]
[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

2011 ABD yapımı televizyon dizisidir. Dizi, George R. R. Martin’in “Buz ve Ateşin Şarkısı” adlı kitabından uyarlanmıştır. Dizi adını da George R. R. Martin’in seri kitaplarının ilkinden almıştır. Dizinin yaratıcıları David Beniof, D. B. Weiss ve George R. R. Martin’dir. Dizinin yönetmenliğini ise Tim Van Patten, Brian Kirk, Daniel Minahan ve Alan Taylor üstlenmiştir. Dizinin tema müziğini Ramin Djawadi bestelemiştir. Dizi 5 sezondur, devam etmektedir. 6. sezon içinde onay aldığı izleyicilerine açıklanmıştır. Dizi Stark Hanedanlığı’nda başlıyor. Eddard Stark yönetiminde olan hanedanlık, entrikadan uzak sevginin gerçekten hissedildiği bir yerdir. Ancak bir gün Demir Taht’ın sahibi Kral Robert tarafından, makamına çağrılınca Eddard Stark kendini birden entrikalarla dolu bir hayatın içinde bulur. Yalanlarla gerçekleri, dostuyla düşmanını ayıramaz hale gelen Eddard ve çevresindekiler için taht mücadeleleri her zamankinden daha da sert geçecektir. Dizi de Eddard Stark karakterini Sean Bean canlandırmıştır. Dizinin diğer ana karakterleri ise; Tyrion Lannister, Robert Baratheon, Cersei Lannister, Khaleesi, Jon Snow, Catelyn Tully, Jamie Lannister, Tywin Lannister, Robb Stark, Sansa Stark, Arya Stark, Brandon Stark, Rickon Stark, Theon Greyjoy, Joffrey Baratheon, Tommen Baratheon, Stannis Batatheon, Renly Baratheon, Melisandre, Davos Seaworth, Lord Petyr Baelish, Lord Varys şeklindedir. Entrika dolu bu diziyi izlemenizi tavsiye ederiz.

IMDb: 9.5


The Originals (2013)

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]
[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

2013 ABD yapımı televizyon dizisidir. Korku ve fantastik türlerini bir arada barındıran dizi 3 sezondur, siz diziseverler için yayımdadır. Dizinin yaratıcısı Julie Plec’tir. Ayrıca dizi, başka bir dizi olan The Wampire Diaries’in Spin-Off’u olma özelliği taşır. Dizi vampirlerin kökenleri olan Klaus, Elijah ve Rebekah Mikaelson’ın entrika dolu hayatlarını ele alır. Kardeş olmalarına rağmen sürekli birbirlerine kötülük yapmış bu vampirler yine de dışarıdan bir tehdit söz konusu olduğunda birbirlerini bırakamamışlar ve kurt adamlar ile cadılara karşı birlikte savaşmışlardır. Dizi ilerleyen sezonlarında daha da karışık bir hal alıyor ve sizi aksiyon dolu bir dünyaya sürüklüyor. Dizideki ana karakterlerden Klaus Mikaelson’ı Joseph Morgan canlandırırken, Elijah Mikaelson’ı Daniel Gillies, Rebekah Mikaelson’ı ise Claire Holt canlandırmıştır. Dizi sizi cadıların, vampirlerin olduğu büyülü bir dünyaya götürürken entrikalar ve savaşlarla aksiyonu ayakta tutmayı başarıyor. Ayrıca aile, ihanet, kin gibi kavramlar üzerinde çok duran diziyi izlemenizi tavsiye ederiz.

IMDb: 8.4

Under The Dome (2013)


[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]
[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

2013 ABD yapımı televizyon dizisidir. Dizi korku, dram ve gizem ağırlıklıdır. Stephen King’in aynı isimli kitabının diziye uyarlanmasıdır. Dizinin yaratıcısı Brian K. Vaughan’dır. Dizi 3 sezon sürmüş ve 10 Eylül 2015’te final yapmıştır. Dizinin ana karakterleri Dale ‘Barbie’ Barbara, Julia Shumway, Jr. Rennie, Joe McAlister, Norrie Calvert-Hill, James’Big Jim’ Rennie şeklindedir. Dizi Chester’s Mill adındaki bir kasabaya çok gizemli bir şekilde, bir kubbenin düşmesini ve kasabanın dışarıdaki tüm hayatla bağlantılarının kesilmesini konu ediniyor. Bir kubbe içinde sıkışıp kalan Chester’s Mill halkı kendileriyle büyük bir savaşa giriyor. Kubbe içinde kaldıkları sürede, değişik ve gizemli birçok olayla karşılaşan halk, kubbeden kurtulmanın yollarını arayacaktır. Yine aynı şekilde, gizemli final sahnesiyle sizi merak içerisinde bırakan bu diziyi izlemenizi öneririz.

IMDb: 6.8

Hannibal (2013)

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Dizi Bryan Fuller tarafından geliştirilen bir Amerikan gerilim dizisidir. Dizi psikolojik, gerilim, korku ve polisiye türündedir. Dizi 3 sezon sürerek tüm sevenlerini yasa boğdu diyebiliriz. Dizideki karakterler Thomas Harris’in, Red Dragon adlı kitabından uyarlanmıştır. Dizinin müziğinin bestecisi Brian Reitzell’dir. Dizi FBI ile birlikte çalışan kendine özgü düşünme yöntemiyle kendini seri katillerin yerine koyabilen ve onlar gibi düşünebilme yeteneğine sahip özel ajan Will Graham’ın (Hugh Dancy) ve onun üzerinde çok büyük psikolojik etkisi olan Hannibal’ın (Mads Mikkelsen) karmaşık ilişkisini konu edinmektedir. Son katilin zihni, Will Graham için bile oldukça karmaşık gelmiştir. Bunun için ülkenin önde gelen psikiyatrlarından biri olan Hannibal’dan yardım alacak ve mükemmel bir ortaklık oluşturacaklardır. Ta ki gerçek seri katilin Hannibal olduğunu keşfedene kadar. Bir ceseti bile, bir sanat eseriymişcesine sergileyebilmeyi başarmış bir dizi olarak, bu gerilim dolu diziyi izlemenizi şiddetle öneririz.

IMDb: 8.6


Forever (2014)


[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

2014 yapımı Amerikan televizyon dizisidir. Fantastik-drama türündedir. Yaratıcısı Matt Miller’dır. 1 sezon sürmüştür. Dizinin akıbeti bilinmemektedir. Dizi ölümsüz bir adamın ölümünü arayışını konu alır. Ioan Gruffudd’un canlandırdığı Henry Morgan karakteri adli tıp doktorudur ve ölümsüzlüğün de getirmiş olduğu engin bilgilerle cinayet dosyaların çözüme ulaşmasında çok büyük rol alır. NYPD’da görev yapan dedektif Jo Martinez ile davaları birlikte çözerler. Jo Martinez rolünü Alana de la Garza canlandırmaktadır. Dizi ilginç konusu, usta oyuncuları ve güzel müzikleriyle izleyiciyi ekran başına kitlemeyi başarıyor.

IMDb: 8.3

Being Human (2014)


[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]
[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]
ABD ve Kanada ortak yapımı doğaüstü drama televizyon dizisidir. Komedi ve korku türlerini birlikte başarılı bir şekilde barındıran dizinin yaratıcısı Toby Whithouse’dir. Senaristleri ise Jeremy Carver ve Anna Fricke’dir. Dizi toplamda 4 sezon sürmüştür. 7 Nisan 2014’te ise dizi final bölümünü yayınlayarak sevenlerine veda etmiştir. Dizi, Boston’da aynı evi paylaşan bir kurt adam, bir vampir ve bir hayaletin hayatlarını ele alır. Dizide vampir olan Aidan McCollin, Bağımsızlık Savaşı sırasında vampire dönüştürülür ve bir hastanede hemşire olarak yaşamını sürdürür. Aidan rolünü Sam Witwer canlandırmıştır. Sam Huntington tarafından canlandırılan Josh Radcliff, bir gün kurt adama dönüştürülür ve bu durumu uzunca süre kabul edemez. Aynı zamanda Josh, Aidan ile aynı hastanede çalışmaktadır. Hayalet olan Sally Malik (Meaghan Rath) ise, Aidan ve Josh’a evi satan adamın eski nişanlısıdır. O evde ölen Sally’nin ruhu o eve sıkışıp kalmıştır. Bu sebeple istemeden de olsa Aidan ve Josh ile aynı evi paylaşmak durumunda kalır. Çok yakın arkadaş olacak bu üç doğaüstü varlığın ortak tek bir istekleri vardır o da normal bir yaşam sürebilmek. Dizi sizi hayal dünyalarının kapılarını aralarken gerçeklikten de koparmıyor.

IMDb: 7.5




Brisingr 18.01.2019 22:34

Cevap: Kendinizi Eve Kapatmak İsteyeceğiniz En İyi Yabancı Diziler
 

The 100 (2014)


[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]
[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]
Dizi, kıyamet sonrası dram, bilim kurgu türündeki televizyon dizisidir. Dizi, Kass Morgan’ın aynı isimli kitabının uyarlanmasıdır. Dizinin yaratıcısı ise Jason Rothenberg’tir. Dizi 3 sezondur devam ediyor. Dizinin konusu, 97 yıl önce nükleer bir savaş sonucunda, yeryüzünde hayatın son bulmasıyla insan türünün son üyelerinin, dünya gezegeninin yörüngesinde bulunan, Ark adı verilen bir istasyonda yaşamasıdır. Jaha başkanlığında birleşen insanlar, kıtlık ile mücadele etmektedirler. Dünyada yaşamın uygunluğunu kontrol etmeleri için 100 genç mahkumun dünyaya gönderilmesiyle, dizi gelişmeye başlar. Ancak dünyada yalnız olmadıklarını fark etmeleri çok uzun sürelerini almayacaktır. Biçiciler adındaki yamyama dönüşmüş dünyalılar ve dağ adamlarıyla karşılaşacak olan 100 genç hem yeniden düzeni kurmaya hem de Ark’a haber vermeye çalışacaklardır. Clarke Griffin (Eliza Taylor), Abigail Griffin (Paige Turco), Fin Collins (Thomas McDonell), Bellamy Blake (Bob Morley), Octavia Blake (Marie Avgeropoulos), Raven Reyes (Lindsey Morgan), Jasper Jordan (Devon Bostick), Lincoln (Ricky Whittle), Monty Green (Christopher Larkin), Marcus Kane (Henry Ian Cusick), Thelonious Jaha (Isaiah Washington) ve Wells Jaha’nın (Eli Goree) ana karakterlerini oluşturduğu diziyi izlemenizi öneririz.

IMDb: 7.9

İZombie (2015)


[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]
Chris Roberson ve Michael Allred’in aynı isimli çizgi romanının bir uyarlaması olan televizyon dizisidir. Dizi daha 1. sezonunu yayınladı ancak sevenlerine müjde, dizi 2. sezonun onayını aldı. Dizi komedi-dram, suç ve gerilim türlerini bir arada barındırıyor. Dizi Olivia “Liv” Moore’un (Rose McIver) gayet normal, güzel bir hayatı varken katıldığı bir partiyle hayatının tamamen değişmesini konu alıyor. Liv, katıldığı partinin beklenmedik bir şekilde sonuçlanmasıyla, bir sahil kıyısında zombieye dönüşmüş bir şekilde uyanır. Bu yüzden de mesleğini, nişanlısını ve ailesini terk ederek yeni bir hayata başlar. Yeni hayatındaki en büyük destekçisi iş partneri ve patronu Dr. Ravi Chakrabarti’dir (Rahul Kohli). Onun zombie olduğunu bilen tek insandır. Liv yeni hayatında Adli Tıp Kurumu’nda çalışmaktadır, bunun sebebi insan beyinlerine daha kolay ulaşabilmesidir. Yediği insanların, hatıralarından vizyonlar gören Liv, cinayet davalarının çözümlenmesinde büyük rol alır ve dedektif Clive Babinaux (Malcolm Goodwin) ile ortak olarak çalışmaya başlar. Dizi komik karakterleri ve bilindik zombie dizilerinden farklı bir tutumuyla seyirciyi ekran başında tutmayı başarabilmişe benziyor.

IMDb: 8.0

The Last Man on Earth (2015)



[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]
[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]


Dizi, 1 Mart 2015 ABD yapımı apolitik komedi dizisidir. Dizinin yaratıcısı, aynı zamanda başrol oyuncusu olan Will Forte’dir. Dizi 2 sezondur devam ediyor. Dizinin konusu 2020 yılındaki Phil Miller’ın (Will Forte) dünyada kalan tek insan olması üzerinedir. Yalnızlığın bir yere kadar olduğunun farkına varan Phil, tam intihar edecekken uzaklarda tüten bir duman görür ve direkt dumana doğru hareket eder. Kendisinin dünyada kalan tek insan olmadığını öğrenen Phil, Carol Andrew Pilbasian (Kristen Schaal) ile tanışır. Ancak hiç tanışmamış olmayı yeğler. Karakter olarak çok zıt olan Phil ve Carol önceleri hiç anlaşamazken sonraları dünyadaki neslin devamlılığı için evlenip üremeye karar verirler. Tam evlendikleri gece başka bir kişi Phil’in bıraktığı “Alive in Tudson” – “Tudson’da yaşayan var” yazısını görmüş ve gelmiştir. Tam bir sarışın bomba olan Melissa Chartres’in (January Jones) gelmesiyle Phil için işler karışır. Daha başka Todd (Mel Rodriguez), Erica (Cleopatra Coleman), Gail (Mary Steenburgen) ve başka bir Phil Miller (Boris Kodjoe) adında kişilerin de gelmesiyle, dizi tam bir curcunaya ev sahipliği yapacaktır. Dizi az karakter sayısına rağmen, üstün oyunculuk performanslarıyla izleyiciyi ekran başında tutmayı başarıyor. Bu komik mi komik diziyi izlemenizi öneririz.

IMDb: 7.5





Saat: 00:44

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.