Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Yabancı Diziler Tanıtımları (https://www.forumaski.com/yabanci-diziler-tanitimlari/)
-   -   Arrow Dizisi Hakkında (https://www.forumaski.com/yabanci-diziler-tanitimlari/49451-arrow-dizisi-hakkinda.html)

Amour 28.08.2013 15:23

Arrow Dizisi Hakkında
 
Arrow Dizisi Hakkında

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]



Televizyona uyarlanan süper kahraman hikayelerinin son yıllarda pek tutmadığı bir gerçek. Fakat [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bu duruma inat, büyük masraflar yapmaktan kaçınmayarak, yıldız isimleri kadrosuna katarak, müthiş tanıtım kampanyaları yapmaktan çekinmeyerek, kısacası gümbür gümbür bir şekilde, 14 Ekim 2012′de karşımıza [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]‘u çıkardı.



[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]





Dizimiz [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL], [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL], [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL], [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL], [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL], [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] gibi bilindik [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] da bünyesinde bulundıran [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]‘in [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ([Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]) çizgi romanından uyarlanıyor. Green Arrow, giyim tarzı, kullandığı savaş aletleri, kendine özgü bir adalet sistemi yaratmasıyla [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]‘u aşırı derecede andıran bir kahraman. Kendisini kanlı canlı bir insan olarak gördüğümüz ilk ve şu ana kadarki tek örnek ise [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]. Orada toplam 72 bölüm görünen Green Arrow’u, şu aralar bir diğer The CW yenisi [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]‘de yer alan [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] canlandırmıştı. Green Arrow’u 1941 yılında [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]’in yaratıcılarından [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ile [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]’nın yaratıcılarından George Papp’in yarattığı ve kendisinin ilk kez More Fun Comics’in 73. sayısında görücüye çıktığı da bizi pek ilgilendirmeyen bilgiler arasında.Bence şimdi bunları bir kenara bırakalım ve modernize edilerek karşımıza sunulmuş, yeni TV dizisi [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]‘un konusuna geçiş yapalım:







[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]





Oliver Quuin, şımarık, vurdum duymaz, kadın avcısı, playboy diye tabir edilen milyarder bir adam. Bir gün, içinde babasının ve ayarttığı sevgilisinin kız kardeşinin de bulunduğu bir yat gezisine çıkar. Bu yat gezisi, korkunç bir kazayla sonlanır ve bu kazadan sadece Oliver sağ olarak kurtulur. 5 yıl sonra Pasifik’in ücra bir köşesindeki adada bulununcaya kadar da öldüğü sanılır. 5 yıl sonra evine, yani Starling City’ye döndüğünde ise artık karşımızda eski Oliver’ı değil, adada yaşadığı sıkıntıların değiştirdiği, farklı bir Oliver’ı buluruz.





[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]





Starling City’de kendi çıkarlarını düşünen birtakım insanlar yüzünden suç oranı artmış; uyuşturucu her tarafa yayılmıştır. Halkı da gün geçtikçe daha çok fakir olmaya başlamıştır. Şehri, bu kötü duruma sürükleyen insanların arasında Oliver’ın ailesi de bulunmaktadır. Kazadan hemen sonrasında Oliver’ın babası, son nefesini vermeden önce şehrin bu durumundan sorumlu insanlarla ilgili bazı sırları anlatır ve ona şehri bu derecede zehirleyenlerin bir listesini verir.Oliver, adada kaldığı süre boyunca bambaşka bir insana, kendi tabiriyle bir silaha dönüşmüştür. Üstün refleksler, hızlı koşu, hedefini tam tutturma ve müthiş okçuluk yeteneği burada kazandığı hediyelerden bazılarıdır. (Bu süreci dizinin ilerleyen bölümlerde ve tek seferde değil, geri-dönüşler (flashback) şeklinde izleyeceğiniz için ayrıntısına giremiyorum.) Oliver, Starling’e geri döndüğünde işlerin iyice çığırından çıktığını ve şehrin daha da rezalet bir hale geldiğini görür. Gençken yaptığı hataları telafi etmeye, kendisine yakın olanlarla arasındaki buzları eritmeye, ailesinin yanlışlarını düzeltmeye, toplumdaki sorunlarla mücadele etmeye ve Starling City’yi eski ihtişamlı günlerine geri döndürmeye karar verir ve adadaki sahip olduğu yetenekleri de kullanacağı Arrow karakterini yaratır.





[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]




Dikkat çekmemek için bir yandan eskisi gibi güç ve para düşkünü, umursamaz, pervasız çapkın rollerini oynarken, gerektiği durumda yeşil kostümü giyip gizli kimliğine bürünerek, Starling’e adaleti getirecek olan, “yasalardan üstün, yasadışı koruma görevlisi” kahramanımız Green Arrow olarak yaşamını sürdürmeye başlar.





[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]



Kadro ve karakterler üzerinden devam edecek olursak…




[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]





Bir zamanların umursamaz, şımarık, kadın avcısı, kısacası pislik çocuğu; ama şimdilerin müthiş okçuluk yeteneğiyle Starling’in adalet sağlayıcısı Arrow’a, yani [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]‘e [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] hayat veriyor. Oyuncuyu en son [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]‘ın 3. sezonunda önemli bir rolde izlemiştik. Bunun yanı sıra [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL], [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL], [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL], [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] gibi dizilerde konuk olarak yer almıştı. 5 yıl adada kalıp, başına bunca şey gelen bir adamın ruh halini gerçekten çok iyi veriyor. Gerçekten de yakışıklı oyuncu Stephan Amell, bu rol için biçilmiş bir kaftan diye düşünmeden edemeyeceksiniz.





[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]



Laurel


, Oliver’ın eski kız arkadaşı. Oliver, Laurel’ı önce onun kız kardeşiyle aldatır. Daha sonra da söz konusu gemi kazasında istemeden de olsa, bu kız kardeşin ölümüne sebep olur. Oliver’dan böylesi büyük darbeler yiyen Laurel, kahramanımıın yaşadığını öğrendiğinde kafası karışır; ama elbette ki bir yandan Oliver’a karşı hala boş değildir. Oliver’ın yokluğundaki 5 yıllık süreç içinde avukat olduğunu eklemeden geçmeyelim. Karakterimiz, güzel oyuncu [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] tarafından canlandırılıyor. [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ve[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]‘da başrollerde seyrettiğimiz aktrist, [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL], [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL], [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] gibi popüler dizilerde de bir süre konuk olarak yer almıştı.



[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]





[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL], Oliver’ın en yakın arkadaşı. Kendisi Laurel’dan hoşlanıyor ve Oliver’ın öldüğünü sandığı yıllarda işleri iyice ilerletiyor. Karakterimiz, çıkışını geçen yıl geçen yıl iptal olan [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ile yapan [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] tarafından canlandırılıyor. Arrow ise onun ikincisi projesi. Daha önce pek tecrübe kazanamamış Donnell’ın, gayet başarılı bir oyunculuk sergilediğini rahatlıkla söyleyebiliriz.





[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]






[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]





Eskiden sert bir Amerikan askeri olan [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL], şimdilerde Oliver’ın annesi Moira tarafından bizzat tutulmuş olan Oliver’ın yeni koruması. Diggle, [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] tarafından canlandırılıyor. Daha önce kadrolu olarak yer aldığı bir dizi yok. Bir ya da birkaç bölüm konuk olduğu dizilerden bazıları ise şu şekilde: [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL], [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL], [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL], [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL].




[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]


[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]





Son zamanlarda dizilerinin vazgeçilmezi olan “sorunlu ergen” kadrosunu dolduran [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL], kendini alkol ve uyuşturucuya vermiş, dünyadan haberi olmayan, insanı sinir etmekten başka bir işe yaramayan, Oliver’ın salak kız kardeşi. Thea, [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] tarafından hayat buluyor. Kendisini daha önce konuk olarak -ama çok bölümde- [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ve [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]‘de izlemiştik.


[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]




Starling’in adaletini sağlamada çok büyük katkıları olan, Laurel’ın babası dedektif [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]. Küçük kızının ölümüne sebep olan Oliver’dan nefret ediyor ve Laurel’ı da ondan uzak tutmaya çalışıyor. Karakterimiz, dizilerde bol bol konuk olarak karşımıza çıkan oyuncu [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] tarafından canlandırılıyor. Başrolünde yer aldığı [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]‘tan sonra, yer aldığı dizilerden bazıları [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL], [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL],

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL], [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL], [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] şeklinde.

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]




Ölen kocasının acısını yaşayan, çocuklarına karşı sevecen ve mükemmel bir anneymiş gibi görünen ama sandığımız gibi masum olmayan, “[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]” annemiz [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]. Kendisi gemi kazasıyla ilgili belli ettiğinden çok daha fazlasını biliyor ve oğlunun arkasından bazı işler çeviriyor. Karakterimiz [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] tarafından hayat buluyor. Yer aldığı yapımlardan bazılarını [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL], [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL], [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL], [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] şeklinde sıralamış olalım.




[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]






Yazını başında da dediğim gibi diziye sonradan pek çok yıldız isim katıldı. Şimdilik [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL], [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL], [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ve [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]nu örnek verelim. Bunların devamı sürekli geliyor, haberiniz olsun. Kadronun tamamına [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ulaşabilirsiniz.[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL], bir tıp dizisi olan [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]. ve bir polisiye olan [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ile birlikte The CW’nun bu sonbahar için onay verdiği üç diziden biri. Son zamanlarda, pilot bölümlerinden hemen sonra iptal edilen [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]‘ı, [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]‘i ya da 10 bölüm sonunda iptali gören [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]‘i düşününce, Amerikalıların süper kahraman hikayelerini televizyonda görmeyi sevmediği düşüncesi ortaya çıkıyor. Normalde Amerikalıların tıp ve polisiye sever, süper kahraman sevmez mantığından hareketle “Arrow tutmaz, diğer ikisi tutar” diye tahmin edildi; ama işler hiç de öyle olmadı. Tıp dizisi olanı hemen iptali gördü. Polisiye olanı vasat reytinglerle yaşamaya çalışıyor. Ama Arrow, reytinglerde aldı başını yürüdü. İlk bölümüyle 1,3 reyting, 4.017 milyon izleyici ile açılış [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ve sonraki bölümlerde bu rakamları fazla düşürmeden yoluna devam etti. 23 bölümlük tam sezon onayını kaptı ve şu anda [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]‘ten sonra The CW’nun en çok izlenen dizisi konumunda. Ayrıca, hemen arkasından yayınlanan [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] da Arrow’un rüzgarından yararlanarak, önceki sezonlarına kıyasla daha iyi reytingler elde ediyor.


[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]


Başta başrol oyuncusu olmak üzere çok isabetli yapılan oyuncu seçimleri, adada yaşanan olayları geri dönüşlerle (flash-back) izlememiz gibi ayrıntılar sayesinde sürekli ayakta tutulan gizem unsurları, özenilerek ve para harcanarak çekilen ve bir TV dizisi için insanı tatmin eden aksiyon sahneleri, ilerleyen bölümlerde bilindik DC Comics kötülerinin karşımıza sık sık çıkıyor olması (hangileri olduğunu ispiyon vermemek adına söyleyemiyorum), pembelik dozunun ayarını tutturabilen, merak uyandırıcı aşk meseleleri, Arrow’un izlenme nedenlerinden sadece birkaçı. Elbette ki “her anı heyecanlı, hiç sıkmıyor, mantık hatalarından eser yok” gibi şeyler söyleyemeyiz. “Olur bu kadarı da…” dedirten, küçük şeyler de var kaçınılmaz olarak.

Lased 13.09.2013 18:31

Cevap: Arrow Dizisi Hakkında
 
Bence çok güzel bi dizi 2. sezonu çok merak ediyorum..

Iris 14.09.2013 02:16

Cevap: Arrow Dizisi Hakkında
 
İlk başlarda hoşuma gitmedi hic ama şimdi iyi gidiyo bakalım ilerne ne olur

Ceysu 29.12.2013 01:14

Cevap: Arrow Dizisi Hakkında
 
arkadaşımın bol ısrarıyla başladım. ilk bölümünden itibaren beni etkilemeyi başardı.

OnlyDream 20.04.2014 00:43

Cevap: Arrow Dizisi Hakkında
 
Mükemmel bir dizi herkese öneririm
DİKKAT : BAĞIMLILIK YAPAR

FragiLe 25.04.2014 23:52

Cevap: Arrow Dizisi Hakkında
 
Hele '' You have failed this city'' deyişi yok mu. Of of :P
Şiddetle tavsiye edilir :)

Neria 17.06.2014 22:37

Cevap: Arrow Dizisi Hakkında
 
bu dizi yüzünden geçen ay okçuluk kursuna başladım.

Courage 18.06.2014 23:48

Cevap: Arrow Dizisi Hakkında
 
Arkadaş tavsiyesiyle başladım, iyi ki başlamışım... :)
Çok Güzel ve kaliteli bir dizi :)
Tavsiye ederim...


Saat: 11:44

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.