Maya yapımının ve kullanımının püf noktaları! Maya yapımının ve kullanımının püf noktaları! [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Mayalandırma Maya yapımının ve kullanımının püf noktaları! Mayanın, su ile yoğrulan una karıştırılarak elverişli ortamda dinlendirilmesi sonucunda kabarması işlemine mayalandırma denir. İçerik yapısına ve kullanım şekline göre farklılık gösteren başlıca 3 maya çeşidi vardır. Maya çeşitleri Yaş Maya: Yapısında yüzde 70 su içeriği bulunduğu için yaş maya olarak adlandırılan bu maya çeşidi, 4 derece soğukta saklanır. Dayanma süresi ise 3-4 haftadır. Kullanım şekli: Maya, tuz, tozşeker ılık suda eriyene dek karıştırılır. 15 dakika dinlendirilip una eklenir. Aktif Kuru Maya: Yapısında yüzde 12-15 su içeriği bulunan aktif kuru maya, ılık ya da sıcak suda eritmek için idealdir. Kullanım şekli: Maya, tuz, tozşeker ılık ya da sıcak su ile karıştırılır. 15 dakika dinlendirilip una eklenir. İnstant Maya: Granül yapıya sahip İnstant maya, hemen çözülebilir oluşuyla kullanımda oldukça pratiktir. Kullanım şekli: Maya, una eklenerek kullanılır. |
Saat: 09:01 |
Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.