Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Bayanların Dünyası > Yemek Tarifleri
facebook bağlan


Hamuru kolay açmanın püf noktaları

Yemek Tarifleri kategorisinde açılmış olan Hamuru kolay açmanın püf noktaları konusu , Hamuru kolay açmanın püf noktaları Hamurdan birçok lezzetli yiyecek yapabiliriz. Açma, poğaça, börek, mantı ve birçok değişik lezzet için hamur kullanılır. Peki, hamuru açarken püf noktalarını biliyor musunuz? Oklava ve ...


Like Tree4Beğeni
  • 1 Post By Perii
  • 1 Post By Aura
  • 1 Post By Perii
  • 1 Post By 007

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 09.06.2014, 21:41   #1 (permalink)
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Hamuru kolay açmanın püf noktaları



Hamuru kolay açmanın püf noktaları



Hamurdan birçok lezzetli yiyecek yapabiliriz. Açma, poğaça, börek, mantı ve birçok değişik lezzet için hamur kullanılır. Peki, hamuru açarken püf noktalarını biliyor musunuz?

Oklava ve merdane seçimi çok önemlidir, benim tavsiyem merdane olacaktır. Hamuru açarken uygulayacağınız baskı eşit olarak dağılırsa aynı incelikte hamurunuzu açabilirsiniz.

Merdane yerine içine buz gibi soğuk su dolu bir şişeyle hamur açmayı denediniz mi? Bir deneyin hamurun çok daha kolay açıldığını göreceksiniz.

Hamuru açarken hep aynı yönde açmaya özen gösterin ve arada sırada hamura takla attırınız.

Hamurun her tarafın eşit açılmasına özen gösterin. Elinizi hamurun üzerinde gezdirin ve eşit olmayan bölgeleri eşitlemeye çalışın.

Hamuru açacağınız zeminin altına ve açma sırasında üzerine serpiştireceğiniz un oklavaya ve hamurun açıldığı zemine yapışmasını önleyecek ve açmanızı kolaylaştıracaktır.


Aura beğendi.
Perii isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Alt 09.06.2014, 23:29   #2 (permalink)
Özel Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Hamuru kolay açmanın püf noktaları

Annem hep ince oklava kullanirdi cok iyide takla attiriyordu. Bana ögretmeye calisirken yüzüne firlatmistim hamuru

Perii beğendi.
__________________
Burasi dünya yahu,
Burasi bu kadar iste...
Aura isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Alt 09.06.2014, 23:45   #3 (permalink)
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Hamuru kolay açmanın püf noktaları

Alıntı:
Efsa Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Annem hep ince oklava kullanirdi cok iyide takla attiriyordu. Bana ögretmeye calisirken yüzüne firlatmistim hamuru
Kız nasıl becerdin yüzüne fırlatmayı koskoaca hamur nsıl yüzüne geldi ya

Aura beğendi.
Perii isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Alt 09.06.2014, 23:49   #4 (permalink)
007
Ne Kadar Silersen Sil
Ya Yırtılır Defterin,
Yada İzi Kalır Cümlelerin.

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Hamuru kolay açmanın püf noktaları

Börek açta konuyu anlayalım @[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] böyle olmaz uygulamalı göster

Perii beğendi.
007 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Alt 09.06.2014, 23:53   #5 (permalink)
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Hamuru kolay açmanın püf noktaları

Alıntı:
007 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Börek açta konuyu anlayalım @[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] böyle olmaz uygulamalı göster
Ben açamıyorm denedim olmadı hazı yufka var biz onu alıyoruz işte

Perii isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Alt 09.06.2014, 23:55   #6 (permalink)
007
Ne Kadar Silersen Sil
Ya Yırtılır Defterin,
Yada İzi Kalır Cümlelerin.

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Hamuru kolay açmanın püf noktaları

Alıntı:
Perii Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Ben açamıyorm denedim olmadı hazı yufka var biz onu alıyoruz işte
Hazır yufkayı ağzıma sürmem
Öğren denemekle olmaz onun lezzeti başka oluyor

007 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Alt 10.06.2014, 00:06   #7 (permalink)
Özel Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Hamuru kolay açmanın püf noktaları

Alıntı:
Perii Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Kız nasıl becerdin yüzüne fırlatmayı koskoaca hamur nsıl yüzüne geldi ya
Ozaman yeni ögreniyordum yufka acarken takla attirdim uctu iste

__________________
Burasi dünya yahu,
Burasi bu kadar iste...
Aura isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.


(Tümünü Görüntüle Konuyu Görüntüleyen Üyeler: 5
-X-, 007, Aura, Perii, Şafak
Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.

Saat: 10:01