Soslu Soğan Kebabı Tarifi ( 1344 Kcal ) Soslu Soğan Kebabı Tarifi ( 1344 Kcal ) [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Genel Bilgiler Kategori : Kebap Tarifleri Mutfak : Türk Mutfağı Marka : Sultan Et Yemek Tarifleri Pişirme Yöntemi : Fırın Tarifleri Porsiyon : 4 Hazırlanma : 20 dk Pişirme : 35 dk Malzemeler - 1 Tatlı kaşığı Kimyon - 400 Gr Kıyma - 1 Kg Kuru Soğan - Kararında Tuz Sosu İçin - Yarım Su bardağı Nar Ekşisi - Yarım Su bardağı Su - 1 Tutam Tuz Hazırlanışı Soğanları yıkayıp iyice kurulayın. Kabuklarını soymadan her iki ucundan kesin. Tamamen kopmayacak şekilde boyuna ikiye kesin. Her soğanın arasına yarım ceviz büyüklüğünde kıymalı karışımdan yerleştirin. Elinizle hafifçe kapatıp köftenin soğana yapışmasını sağlayın. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 35-40 dakika, soğanlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Sosu için nar ekşisini, suyu ve tuzu bir kasede çırpın. Soğan kebabını fırından alın, kebap sıcakken sosu soğanların içine gelecek şekilde kaşıkla dökün ve üzerini kapatın. 15 dakika bu şekilde dinlendirdikten sonra üçgen şeklinde kesilmiş ince lavaş ekmekleri ile servise sunun. İçerdiği Vitaminler A, B1, B2, B3, B5, B6, B7, B9, B12 Kalori Miktarı Toplam Kalori Miktarı : 1344 Kcal 1 Porsiyondaki Kalori Miktarı : 336 Kcal |
Saat: 06:37 |
Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.