Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Bayanların Dünyası > Yemek Tarifleri
facebook bağlan


Ramazan Yemekleri

Yemek Tarifleri kategorisinde açılmış olan Ramazan Yemekleri konusu , Yapmayın bu işkenceyi bana oruç oruç Nefis terbiyesi yapıyoruz resmen...


Like Tree27Beğeni

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 02.07.2014, 14:20   #11 (permalink)
Bia

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Ramazan Yemekleri



Yapmayın bu işkenceyi bana oruç oruç
Nefis terbiyesi yapıyoruz resmen

Perii beğendi.
Bia isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Alt 09.07.2014, 01:38   #12 (permalink)
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Ramazan Yemekleri

Ramazanda yapılacak Çorbalar, Ramazan Yemekleri, Ramazanda Ne Pişirsem, Ramazanda Yapılacak Yemekleri Ramazana Özel Yemekler, Ayran Aşı Çorbası, Ayran Aşı Çorbası Nasıl Yapılır, Ayran Aşı Çorbası Resimleri

Ayran Aşı Çorbası

Malzemeler
Malzemeler

1 su bardağı buğday(yarma)
1 su bardağı nohut
4 su bardağı süzme yoğurt
Tuz
Su
Nane

Yemeğin Tarifi
Buğday ve nohutu ayrı ayrı akşamdan ıslatın. Sularını süzüp,ayrı tencerelere alın, üstlerini geçecek kadar su ile haşlayın. Haşlanmış bakliyatları tencereye alın, üzerlerini kapatacak kadar kaynar su ekleyip bir taşım kaynatın.

Yoğurda tuz ilave edip, tencerede kaynamakta olan bakliyatın suyundan kepçe ile alıp ısıtın. Ilıştırdığımız yoğurdu kesilmemesi için yavaşça tencereye ekleyin, bir yandan hızlıca karıştırın.

Kaynamaya başlayınca altını kapatıp soğutmaya bırakın. Tam soğuk olmasını istiyorsanız oda sıcaklığına gelince buzdolabına koyup soğutabilirsiniz. Nane ile üstünü süsleyebilirsiniz.











FeCr beğendi.
Perii isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Alt 09.07.2014, 01:45   #13 (permalink)
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Ramazan Yemekleri

Ramazan Yemekleri, Karnıyarık Nasıl Yapılır, Karnıyarık Tarifi, Ramazanda yapılacak Yemekler, Karnıyarık Yapılışı, Karnıyarık Resimleri

Malzemeler
6 adet küçük boy patlıcan (büyük ise ikiye bölebilirsiniz)
2 adet orta boy soğan
1 adet domates
8 adet yeşil biber
4 diş sarmısak
1 yemek kaşığı salça
sıvıyağ, tuz, karabiber, kırmızıbiber
200 gr çekilmiş et
Yapılışı
Patlıcanları çizgili soyup, yarım saat yağ çekmemesi için tuzlu suda bekletin. İyice yıkadıktan sonra suyunu havlu ile çektirin ve az yağda kızartın. 6 adet biberide yağda kızartın. Daha sonra aynı tavada doğranmış soğanları kavurun, kıymayı ekleyerek birmüddet daha kavurun ve biberleri, küp küp doğramış olduğunuz 1 adet domatesi, tuzu, baharatları ekleyerek karıştırın. Üzerine bir çay bardağı su ekeleyerek 5 dk kaynatın. Tepsiye patlıcanlarım ortalarını keserek yerleştirin ve bu kesiklerden patlıcanın içine bastırarak iç malzemesine yer açın ve malzeme ile patlıcanları doldurun. Doldurduğunuz patlıcanların üzerine kalan 1 adet domatesi eşit büyüklükte olacak şekilde paylaştırın, birer tane sarmısak ve kızarttığımız biberlerden birer tane koyun.

Ayrı bir yerde 1 kaşık salçayı 1 kase sıcak suda ezerek patlıcanların aralarına dökün. Kıymalar çıkmasın diye üzerine dökmeyin. Daha sonra 170 derece de ısıttığınız fırına sürerek 20-25 dk pişirin. Dilerseniz bu işlemi pilav tenceresi gibi bir tencerede ocakta yapabilirsiniz. Aynı sürede tencerede de pişecektir. Afiyet olsun..





[


FeCr ve Papatya beğendi
Perii isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Alt 09.07.2014, 01:46   #14 (permalink)
Cesareti ile yaşamayan esareti ile ölür

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Ramazan Yemekleri

Çok güzel yemekler..görünüşleri bile insanı cezbetmeye yeter.Allah'tan bu saatte bakıyorum
Tahammül edememek de var nihayetin de

Teşekkürler paylaşım için

__________________
''Şîrler pençe-i kahrımdan olurken lerzân
Beni bir gözleri âhûya zebûn etti felek''
FeCr isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Alt 18.06.2015, 17:54   #15 (permalink)

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Ramazan Yemekleri

Alıntı:
Perii Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Ramazan Yemekleri, Karnıyarık Nasıl Yapılır, Karnıyarık Tarifi, Ramazanda yapılacak Yemekler, Karnıyarık Yapılışı, Karnıyarık Resimleri

Malzemeler
6 adet küçük boy patlıcan (büyük ise ikiye bölebilirsiniz)
2 adet orta boy soğan
1 adet domates
8 adet yeşil biber
4 diş sarmısak
1 yemek kaşığı salça
sıvıyağ, tuz, karabiber, kırmızıbiber
200 gr çekilmiş et
Yapılışı
Patlıcanları çizgili soyup, yarım saat yağ çekmemesi için tuzlu suda bekletin. İyice yıkadıktan sonra suyunu havlu ile çektirin ve az yağda kızartın. 6 adet biberide yağda kızartın. Daha sonra aynı tavada doğranmış soğanları kavurun, kıymayı ekleyerek birmüddet daha kavurun ve biberleri, küp küp doğramış olduğunuz 1 adet domatesi, tuzu, baharatları ekleyerek karıştırın. Üzerine bir çay bardağı su ekeleyerek 5 dk kaynatın. Tepsiye patlıcanlarım ortalarını keserek yerleştirin ve bu kesiklerden patlıcanın içine bastırarak iç malzemesine yer açın ve malzeme ile patlıcanları doldurun. Doldurduğunuz patlıcanların üzerine kalan 1 adet domatesi eşit büyüklükte olacak şekilde paylaştırın, birer tane sarmısak ve kızarttığımız biberlerden birer tane koyun.

Ayrı bir yerde 1 kaşık salçayı 1 kase sıcak suda ezerek patlıcanların aralarına dökün. Kıymalar çıkmasın diye üzerine dökmeyin. Daha sonra 170 derece de ısıttığınız fırına sürerek 20-25 dk pişirin. Dilerseniz bu işlemi pilav tenceresi gibi bir tencerede ocakta yapabilirsiniz. Aynı sürede tencerede de pişecektir. Afiyet olsun..





[

Bunun yanına da cacık yeter

Perii ve EsiLa beğendi
__________________


Papatya isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Alt 27.06.2015, 18:57   #16 (permalink)
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Ramazan Yemekleri

Etli Fasülye Yemeği Nasıl Yapılır Tarifi



Malzemeler:
• 500 gr dana eti
• 700 gr taze fasulye
• 2 adet soğan
• 3 diş sarımsak
• 3 adet patates
• 1 tatlı kaşığı biber salçası
• Zeytinyağı, tuz, su

Yapılışı:
1. Soğan, fasulye, patates ve sarımsakları iri iri doğrayın.
2. Güvecinize etinizi ilave edin ve tuz, zeytinyağı ilave edin.
3. Ardından doğradığınız patates, fasulye, sarımsak, soğanları ilave edin.
4. Salçayı suda eritin ve tencereye ilave edin ardından yarısına kadar su ekleyip pişirin.

Papatya beğendi.
Perii isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Alt 27.06.2015, 19:01   #17 (permalink)
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Ramazan Yemekleri

Havuçlu Yeşil Mercimek Yemeği



Malzemeler

• 1 adet kuru soğan
• 2 adet havuç
• Tuz
• 1 yemek kaşığı pirinç
• 1 çay bardağı yeşil mercimek
• 1,5 yemek kaşığı domates püresi
• 1 çay kaşığı toz şeker
• 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Yapılışı
1. Mercimeği yıkayıp üzerine 1 parmak geçecek kadar su ekleyip orta harlı ateşte kaynatın.
2. Kaynamaya başladığında süzün.
3. Soğanı soyup küçük parçalar şeklinde doğrayın.
4. Havuçları soyun ve küp şeklinde doğrayın.
5. Zeytinyağını tencerede ısıtın ve soğanları pembeleşinceye kadar kavurun.
6. Soğanların üzerine şekeri ekleyip birkaç dakika daha kavurduktan sonra domates püresini ekleyin.
7. Üzerine havuçları ekleyip soteledikten sonra yeşil mercimeği ekleyin.
8. Tencereye 2 su bardağı sıcak su ekleyin ve tuzla tatlandırıp kaynamaya bırakın.
9. Kaynamaya başladığında pirinci de ilave edip 5 dakika daha kaynatın ve ocaktan alın.
10. Servis tabaklarına paylaştırdıktan sonra sıcak olarak servis edin.

Papatya beğendi.
Perii isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Alt 29.06.2015, 20:43   #18 (permalink)
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Ramazan Yemekleri

Top kabak dolması





Top kabak dolması malzemeleri
  • 6 adet top kabak
  • 250 gr orta yağlı kıyma
  • Yarım çay bardağı pirinç
  • 1 kırmızıbiber
  • 1 sarı biber
  • Birkaç dal maydanoz
  • 1 çay bardağı mısır
  • 1 soğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 domates
  • Ayçiçeği yağı

Top kabak dolması hazırlanışı

Top kabak dolması: Lezzet iftar sofralarınız için harika tarifler sunuyor. Kıyma, soğan, pirinç, küp doğranmış kırmızı ve sarı biber, ince kıyılmış maydanoz ve mısırı bir kapta harmanlayın. Salça, tuz ve karabiberle tatlandırın.
Kabakların üstlerinden kapak kesip içlerini çıkarın. Hazırladığınız harçtan içlerine paylaştırın. Üzerlerine kapaklarını kapatıp tencereye dizin.
Domatesin kabuklarını soyup dolmaların üzerine rendeleyin. Su ve yağı ilave edip 20-25 dakika pişirip ocaktan alın. Sıcak servis yapın.


Perii isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Alt 29.06.2015, 21:06   #19 (permalink)
Ne Mutlu Türk'üm Diyene

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Ramazan Yemekleri

Bunlara tokken bakınca cazip gelmiyor .p
İftardan sonra baktığı iyi olmuş

__________________
Altın olsam; değerimi herkes bilir.
Ben basit bir demir olayım...
Değerimi sadece anlayan bilsin!
EsiLa isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.


(Tümünü Görüntüle Konuyu Görüntüleyen Üyeler: 17
Amazonn, Aura, Bahar, Behice, Bia, Courage, EsiLa, Esquel, Esz, FeCr, Freyja, Jade, KEZMAN, Papatya, Perii, Pineapple, YeşiL6
Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.

Saat: 03:44