|
Yemek Tarifleri kategorisinde açılmış olan Ramazan Yemekleri konusu , ...
| LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
02.07.2014, 14:20 | #11 (permalink) |
Süper Üye | Cevap: Ramazan Yemekleri Yapmayın bu işkenceyi bana oruç oruç Nefis terbiyesi yapıyoruz resmen |
09.07.2014, 01:38 | #12 (permalink) |
Süper Üye | Cevap: Ramazan Yemekleri Ramazanda yapılacak Çorbalar, Ramazan Yemekleri, Ramazanda Ne Pişirsem, Ramazanda Yapılacak Yemekleri Ramazana Özel Yemekler, Ayran Aşı Çorbası, Ayran Aşı Çorbası Nasıl Yapılır, Ayran Aşı Çorbası Resimleri Ayran Aşı Çorbası Malzemeler Malzemeler 1 su bardağı buğday(yarma) 1 su bardağı nohut 4 su bardağı süzme yoğurt Tuz Su Nane Yemeğin Tarifi Buğday ve nohutu ayrı ayrı akşamdan ıslatın. Sularını süzüp,ayrı tencerelere alın, üstlerini geçecek kadar su ile haşlayın. Haşlanmış bakliyatları tencereye alın, üzerlerini kapatacak kadar kaynar su ekleyip bir taşım kaynatın. Yoğurda tuz ilave edip, tencerede kaynamakta olan bakliyatın suyundan kepçe ile alıp ısıtın. Ilıştırdığımız yoğurdu kesilmemesi için yavaşça tencereye ekleyin, bir yandan hızlıca karıştırın. Kaynamaya başlayınca altını kapatıp soğutmaya bırakın. Tam soğuk olmasını istiyorsanız oda sıcaklığına gelince buzdolabına koyup soğutabilirsiniz. Nane ile üstünü süsleyebilirsiniz. |
09.07.2014, 01:45 | #13 (permalink) |
Süper Üye | Cevap: Ramazan Yemekleri Ramazan Yemekleri, Karnıyarık Nasıl Yapılır, Karnıyarık Tarifi, Ramazanda yapılacak Yemekler, Karnıyarık Yapılışı, Karnıyarık Resimleri Malzemeler 6 adet küçük boy patlıcan (büyük ise ikiye bölebilirsiniz) 2 adet orta boy soğan 1 adet domates 8 adet yeşil biber 4 diş sarmısak 1 yemek kaşığı salça sıvıyağ, tuz, karabiber, kırmızıbiber 200 gr çekilmiş et Yapılışı Patlıcanları çizgili soyup, yarım saat yağ çekmemesi için tuzlu suda bekletin. İyice yıkadıktan sonra suyunu havlu ile çektirin ve az yağda kızartın. 6 adet biberide yağda kızartın. Daha sonra aynı tavada doğranmış soğanları kavurun, kıymayı ekleyerek birmüddet daha kavurun ve biberleri, küp küp doğramış olduğunuz 1 adet domatesi, tuzu, baharatları ekleyerek karıştırın. Üzerine bir çay bardağı su ekeleyerek 5 dk kaynatın. Tepsiye patlıcanlarım ortalarını keserek yerleştirin ve bu kesiklerden patlıcanın içine bastırarak iç malzemesine yer açın ve malzeme ile patlıcanları doldurun. Doldurduğunuz patlıcanların üzerine kalan 1 adet domatesi eşit büyüklükte olacak şekilde paylaştırın, birer tane sarmısak ve kızarttığımız biberlerden birer tane koyun. Ayrı bir yerde 1 kaşık salçayı 1 kase sıcak suda ezerek patlıcanların aralarına dökün. Kıymalar çıkmasın diye üzerine dökmeyin. Daha sonra 170 derece de ısıttığınız fırına sürerek 20-25 dk pişirin. Dilerseniz bu işlemi pilav tenceresi gibi bir tencerede ocakta yapabilirsiniz. Aynı sürede tencerede de pişecektir. Afiyet olsun.. [ |
09.07.2014, 01:46 | #14 (permalink) |
| Cevap: Ramazan Yemekleri Çok güzel yemekler..görünüşleri bile insanı cezbetmeye yeter.Allah'tan bu saatte bakıyorum Tahammül edememek de var nihayetin de Teşekkürler paylaşım için
__________________ ''Şîrler pençe-i kahrımdan olurken lerzân Beni bir gözleri âhûya zebûn etti felek'' |
18.06.2015, 17:54 | #15 (permalink) | |
| Cevap: Ramazan Yemekleri Alıntı:
| |
27.06.2015, 18:57 | #16 (permalink) |
Süper Üye | Cevap: Ramazan Yemekleri Etli Fasülye Yemeği Nasıl Yapılır Tarifi Malzemeler: • 500 gr dana eti • 700 gr taze fasulye • 2 adet soğan • 3 diş sarımsak • 3 adet patates • 1 tatlı kaşığı biber salçası • Zeytinyağı, tuz, su Yapılışı: 1. Soğan, fasulye, patates ve sarımsakları iri iri doğrayın. 2. Güvecinize etinizi ilave edin ve tuz, zeytinyağı ilave edin. 3. Ardından doğradığınız patates, fasulye, sarımsak, soğanları ilave edin. 4. Salçayı suda eritin ve tencereye ilave edin ardından yarısına kadar su ekleyip pişirin. |
27.06.2015, 19:01 | #17 (permalink) |
Süper Üye | Cevap: Ramazan Yemekleri Havuçlu Yeşil Mercimek Yemeği Malzemeler • 1 adet kuru soğan • 2 adet havuç • Tuz • 1 yemek kaşığı pirinç • 1 çay bardağı yeşil mercimek • 1,5 yemek kaşığı domates püresi • 1 çay kaşığı toz şeker • 2 yemek kaşığı zeytinyağı Yapılışı 1. Mercimeği yıkayıp üzerine 1 parmak geçecek kadar su ekleyip orta harlı ateşte kaynatın. 2. Kaynamaya başladığında süzün. 3. Soğanı soyup küçük parçalar şeklinde doğrayın. 4. Havuçları soyun ve küp şeklinde doğrayın. 5. Zeytinyağını tencerede ısıtın ve soğanları pembeleşinceye kadar kavurun. 6. Soğanların üzerine şekeri ekleyip birkaç dakika daha kavurduktan sonra domates püresini ekleyin. 7. Üzerine havuçları ekleyip soteledikten sonra yeşil mercimeği ekleyin. 8. Tencereye 2 su bardağı sıcak su ekleyin ve tuzla tatlandırıp kaynamaya bırakın. 9. Kaynamaya başladığında pirinci de ilave edip 5 dakika daha kaynatın ve ocaktan alın. 10. Servis tabaklarına paylaştırdıktan sonra sıcak olarak servis edin. |
29.06.2015, 20:43 | #18 (permalink) |
Süper Üye | Cevap: Ramazan Yemekleri Top kabak dolması Top kabak dolması malzemeleri
Top kabak dolması hazırlanışı Top kabak dolması: Lezzet iftar sofralarınız için harika tarifler sunuyor. Kıyma, soğan, pirinç, küp doğranmış kırmızı ve sarı biber, ince kıyılmış maydanoz ve mısırı bir kapta harmanlayın. Salça, tuz ve karabiberle tatlandırın. Kabakların üstlerinden kapak kesip içlerini çıkarın. Hazırladığınız harçtan içlerine paylaştırın. Üzerlerine kapaklarını kapatıp tencereye dizin. Domatesin kabuklarını soyup dolmaların üzerine rendeleyin. Su ve yağı ilave edip 20-25 dakika pişirip ocaktan alın. Sıcak servis yapın. |
29.06.2015, 21:06 | #19 (permalink) |
| Cevap: Ramazan Yemekleri Bunlara tokken bakınca cazip gelmiyor .p İftardan sonra baktığı iyi olmuş
__________________ Altın olsam; değerimi herkes bilir. Ben basit bir demir olayım... Değerimi sadece anlayan bilsin! |
Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz. |
| |
Forum hakkında | Kullanılan sistem hakkında |
| SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc. |