|
Yemek Tarifleri kategorisinde açılmış olan Tahin Nedir - Tahin Nasıl Yapılır konusu , ...
| LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
03.07.2014, 23:54 | #1 (permalink) |
Süper Üye | Tahin Nedir - Tahin Nasıl Yapılır Tahin Nedir - Tahin Nasıl Yapılır Tahin; Susamın öğütülmesiyle elde edilen yağlı bir besindir. Çok besleyici ise de sindirimi biraz ağırdır. Rengi açık kahverengi (tahini)dir. Tahin, doğrudan doğruya yenmez. Ya pekmezle, ya da şekerli suyla karıştırılarak bulamaç yapılır. Ayrıca, şekerle kaynatarak helva haline getirilir. Tahin Helvası. — Susam taneleri iyice öğütülüp sıvı haline getirildikten sonra özel büyük kaplar içine konur, yeteri kadar şeker eklenir, ateş üzerinde döve döve pişirilir. Bu pişirip, dövme sırasında helva kalıp haline gelir. Bıçakla kesilebilen bu helva kurudur, ağızda kolaylıkla ufalanır. Tahin helvası yurdumuzda çok yapılan, çok aranan besleyici yiyeceklerden biridir. Yemekten sonra tatlı yerine de yenir. Tahin helvası daha çok, soğuk aylarda satılır. Yazın, sıcaklarda eriyip bozulduğu gibi, insanı fazla susattığı için de pek satılmaz. Tahin helvası, Türkiye, Doğu ülkeleri ve Balkanlar’da yapılır. Tahin-Pekmez. — Tahine, pekmez karıştırılarak yapılan tatlı bir bulamaçtır. Yurdumuzda çok yapılıp, kış aylarında çok satılan bu tatlı yiyecek, genel olarak, bir ölçü tahinin içine iki, üç ölçü pekmez katılarak yapılır. Tatlı, bu karıştırma ile koyu-kahve rengi bir hal alır. Sıvı bir halde olan tahin-pekmez ekmekle yenir. Besleyici, kuvvetli bir yiyecektir. |
04.07.2014, 00:41 | #2 (permalink) |
| Cevap: Tahin Nedir - Tahin Nasıl Yapılır Ramazanların vazgeçilmezi hem susatmıyor.. iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
__________________ all the best. |
04.07.2014, 09:53 | #3 (permalink) |
Sen değilsem kim benim? | Cevap: Tahin Nedir - Tahin Nasıl Yapılır kışın pekmezle iyi oluyor üşütmüyor insanı
__________________ |
Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz. |
Seçenekler | Arama |
Stil | |
| |
Forum hakkında | Kullanılan sistem hakkında |
| SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc. |