Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Bayanların Dünyası > Yemek Tarifleri
facebook bağlan


Patlıcani Kızartırken Yağ Çekmemesi İçin Ne Yapabilirim?

Yemek Tarifleri kategorisinde açılmış olan Patlıcani Kızartırken Yağ Çekmemesi İçin Ne Yapabilirim? konusu , Patlıcani Kızartırken Yağ Çekmemesi İçin Ne Yapabilirim? Sizde patlıcan kızartırken içerisine yağ çekmesinden rahatsız mı oluyorsunuz? Bu konumuzda sizler için patlıcanı kızartırken yağ çekmesini nasıl önleyebileceğimizi öğreneceğiz. Patlıcanlarımızın kızartılma evrelerinde ...


Like Tree1Beğeni
  • 1 Post By dip

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 30.07.2014, 19:22   #1 (permalink)

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart



Patlıcani Kızartırken Yağ Çekmemesi İçin Ne Yapabilirim?




Sizde patlıcan kızartırken içerisine yağ çekmesinden rahatsız mı oluyorsunuz? Bu konumuzda sizler için patlıcanı kızartırken yağ çekmesini nasıl önleyebileceğimizi öğreneceğiz.

Patlıcanlarımızın kızartılma evrelerinde beyazlıklarını kaybedip kararmalarınıda engellemek mümkündür. Sevgili okurlar size bir kaç öneride bulunayım.
Öncelikle tuzlu suda bekletme yöntemi sayesinde patlıcanlar kızartılırken kararmasını ve yağ çekmesini önleyebiliriz. Tuzlu suda yaklaşık 5- 10 dakika bekletiniz ve ardından kızartma işlemine başlayınız. İşlem sonunda göreceksiniz, patlıcanlarımız gayet beyaz ve az yağlı olduklarını.

Başka bir yöntem ise mısır unu, normal un ve yumurta ile kızartma yöntemi: öncelikle yumurtalarimizi çırparak patlıcanlari bandirip, ardından mısır unumuzu veya normal unumuz buluyoruz. Kızarmış patlıcanlarımızın daha az yağ çektiklerini göreceksiniz. Ayriyetende yumurtayı çırparken bir kaç baharat ekleyerek değişik bir tat yakalamış olursunuz. Benim sevdiğim baharatlar şu şekilde: karabiber, tuz ve birazda pul biber ekliyorum birde kızarmış patlıcanımızın üstünde sarımsaklı yoğurta döktük mü yemeyinde yanında yatın.

Başka bir yöntemde karnıyarık için; Patlıcanımızın başını ve sonunu kesmeden kızartmak. Bu sayede karnıyarık yaptığımızda bizi rahatsız eden yağlardan kurtulmuş olacağız.
kaynak ;ipuclarim

__________________



Jade isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Alt 26.04.2016, 09:32   #2 (permalink)

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Patlıcani Kızartırken Yağ Çekmemesi İçin Ne Yapabilirim?

Tuzlu suda bekletmek çok etkili, hem acılığını da alıyor.

__________________


Papatya isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Alt 26.04.2016, 12:16   #3 (permalink)
dip
Varlığı büyük boşlukları dolduracak mahiyette bir şey değildi;
fakat yokluğu müthişti.
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Patlıcani Kızartırken Yağ Çekmemesi İçin Ne Yapabilirim?

Kizartilan patlicanlari bir sure suzgecte bekletmekte cektigi yagdan arinmasina yardimci oluyor.

YeşiL6 beğendi.
dip isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.


(Tümünü Görüntüle Konuyu Görüntüleyen Üyeler: 4
dip, Jade, Papatya, YeşiL6
Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.

Saat: 11:09