Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Bayanların Dünyası > Yemek Tarifleri
facebook bağlan


Et kızartma püf noktaları, Et pişirirken nasıl yumuşak olur?

Yemek Tarifleri kategorisinde açılmış olan Et kızartma püf noktaları, Et pişirirken nasıl yumuşak olur? konusu , Et kızartma püf noktaları, Et pişirirken nasıl yumuşak olur? Kurban bayramı yaklaşıyor, kurban bayramların vazgeçilmez geleneklerinden biride kurban eti ile mangal veya et kızartmaktır. Etleri kızartırken yapacağımız bir kaç küçük ...


Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 30.07.2014, 19:25   #1 (permalink)

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart



Et kızartma püf noktaları, Et pişirirken nasıl yumuşak olur?




Kurban bayramı yaklaşıyor, kurban bayramların vazgeçilmez geleneklerinden biride kurban eti ile mangal veya et kızartmaktır. Etleri kızartırken yapacağımız bir kaç küçük işlem sayesinde kızartılacak olan etten nasıl daha çok lezzet alabiliriz.

Eti mangal veya mutfakta pişirmek için bir kaç püf nokta:
Et hazırlarken fazla kalın olmasın; Etin bir parmaktan kalın olması pişmesi sırasında kurumasına ve sertleşmesine yol açacaktır. Bir parmak genişliğinden daha kalın olması gerekiyor ise bıçağınız ile üstlerine kesik atınız.
Etin kurumasını engellemek; Tava veya ızgaranın ısınmış olması gerekiyor, etlerinizi oda sıcaklığa gelene kadar bekletin ve çok çevirmeyin bu şekilde etin kuruması engellenir
Daha yumuşak et için; Etin daha yumuşak olması için, eti kızartmadan önce limonun suyunu ete sürüp biraz bekletin. Limon suyu sayesinde etlerimiz daha yumuşacık ve lezzetli olacaktır.
Fırın sıcaklığına dikkat; Mangal veya tava dışında eti fırında pişiriyorsanız, fırın sıcaklığın 180 derecede olması gerekiyor.
Tuzu sonradan ilave et; Pişirme sırasında tuz eklemeyin. Sonradan tuzu eklerseniz etiniz sertleşmez.
Eti bekletin (dinlendirin); Dinlendirilmiş et daha yumuşak ve lezzetli olur. Terbiselini yaptıktan sonra 3-4 saat buzdolabında bekletiniz.
Yoğurt suyu ete yumuşaklık verir; Yoğurt suyunda bulunan asitler, etin daha yumuşak olmasına yardim edebilir.
Kaslı ve sinirli etler daha sert olur; Hayvanların baldır, bacak veya but gibi hareket etmelerine sağlayan bölgelerin etleri daha sert olacaktır. Daha yumuşak yerlerinden seçilen etler daha iyi olacaktır.
Etin kanını almak; Et çiğken yaklaşık 20 dakika kadar soğuk su içerinde bekletin. Soğuk su içerindeki et kanlarından arınmış olacaktır.
Eti yavaş ve kendi yağın da pişir; Etlerin içerindeki kaliteli bir protein kaynaklarının kaybolmaması için eti yavaş pişirin. Kızartma işleminde kullanacağımız ek yağlar eti daha sağlıksız yapacaktır. O yüzden sadece kendi yağında kızartmaya özen gösterin.
Sirkede eti yumuşatır; Haşlama tarzında hazırlanacak olan yemeklerde, haşlama suyu ekleyeceğimiz 2 yemek kaşığı sirke etin daha yumuşak olmasına yardımcı olur

kaynak ;ipuclarim


__________________



Jade isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.


(Tümünü Görüntüle Konuyu Görüntüleyen Üyeler: 2
black55, Jade
Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.

Saat: 09:15