Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Bayanların Dünyası > Yemek Tarifleri
facebook bağlan


Bezelye tencere yapışmaması için ne yapılır? Bezelye çorbası için pratik bilgiler

Yemek Tarifleri kategorisinde açılmış olan Bezelye tencere yapışmaması için ne yapılır? Bezelye çorbası için pratik bilgiler konusu , Bezelye tencere yapışmaması için ne yapılır? Bezelye çorbası için pratik bilgiler Bezelye taneleri tencereye yapışıyor, Bezelye nasıl daha kolay ayıklanır, Bezelye çorbasını kolay nasıl yapılır, bezelye çorbası için pratik bilgiler, ...


Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 30.07.2014, 19:26   #1 (permalink)

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart



Bezelye tencere yapışmaması için ne yapılır? Bezelye çorbası için pratik bilgiler




Bezelye taneleri tencereye yapışıyor, Bezelye nasıl daha kolay ayıklanır, Bezelye çorbasını kolay nasıl yapılır, bezelye çorbası için pratik bilgiler, Bezelye çorbası kolay yapımı için ipuçları var mi? Tarzındaki sorularınıza konun devamında ulaşabilirsiniz.

Bezelye; protein ve karbonhidrat bakımdan çok zengin olan bir sebzedir. Bezelye A, B ve D vitaminleri açısından da zengindir. Sağlık için önemli olan bezelye yemekleri yapmakta bazen zorlanılır.

Bezelye Çorbası Yaparken Neye Dikkat Etmeli:
Tencerenin dibine yapışan bezelye taneleri için ne yapılır, tencereye bir dilim ekmek köyünüz. Ekmek bezelyelerin yapışmasını engelleyecektir.
Bezelyeleri kabukları ile haşlarsanız, çok daha kolay ayıklandıklarını görüşünüz. Haşlanmış olan bezelye kabuklarından kendiliğinden ayrılacak ve işinizi çok kolaylaştıracaktır.
Püf noktalarından bahsettiğimize göre bir tanede bezelye çorbası terfi paylaşalım.

Bezelye çorbası için gerekli malzemeler:
2 şu bardağı. Bezelye
2 çorba kaşık. Tereyağı
2 çorba kaşık. Un
1 şu bardağı. Et suyu
1 soğan
1 çay bardağı. Yıldız şehriye
Bir miktar tuz ve su
Bezelye çorbası tarifi:
Tencere az sıvı yağ veya tereyağı ekleyin, tencerenin içine un ilave edin ve karıştırarak kavurun. Ardından soğanları doğrayıp tenlerin içine ekleyin. Soğan, un ve yağ tenlerin içerisinde kavurun. Et suyu ile normal suyu da tencerenin içine ekliyoruz. Üzerine az miktarda sıcak şu koyup, bezelyeleri de ekliyoruz. Tencerenin kapağını kapatın ve pişmesini bekleyin.

Çorba koyulaştıysa ve bezelye taneleri de pisti ise, bezelyeyi püre haline getirmemiz gerekiyor. El blendırıyla çırparak bezelyeleri püre haline getirin. Bir çay bardağı kadar yıldız şehriyeyi üzerine ekleyerek kaynatmaya devam ediyoruz. Şehriyelerde pisince altını kapatın ve isteğe bağlı tuzunuzu ekleyin.
Bezelye çorbamız servise hazır afiyet olsun.
kaynak ;ipuclarim

__________________



Jade isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.


(Tümünü Görüntüle Konuyu Görüntüleyen Üyeler: 1
Jade
Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.

Saat: 07:16