Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Reçelin Şekerlenmesi Nasıl Önlenir ?
Reçellerin şekerlenmesi onların muhafaza edilmesi ile alakalı bir durumdur. Bu husus sadece reçel için değil bal, pekmez gibi diğer tatlı besinler içinde geçerli bir durumdur.
Reçel buzdolabında bekletildiğinde şekerlenmeye başlar. Bu ayrıca donmanın bir göstergesidir. Reçelleri buzdolabında değil, açıkta serin bir ortamda muhafaza etmeniz gerekir. Cam kavanozun içinde kapağı kapalı olarak, direkt güneş ışığı almayan serin ortam idealdir. Bu koşulların sağlandığı ortamda tutulan reçeller şekerlenmez.
Şekerlenmiş bir reçeli çözmek için bir tencerenin içine su koyun ve kaynatın. Reçel kavanozunu kaynar suyun içine yerleştirin ve kısık ateşte bekletin. Çözülene kadar bekleyin ve çözüldüğünde tencerenin altını kapatıp reçel kavanozunu çıkartın
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır.
Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.