Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Bayanların Dünyası > Yemek Tarifleri
facebook bağlan


Kurban Bayramı Yemekleri - Arnavut Ciğeri Tarifi

Yemek Tarifleri kategorisinde açılmış olan Kurban Bayramı Yemekleri - Arnavut Ciğeri Tarifi konusu , Kurban Bayramı Yemekleri - Arnavut Ciğeri Tarifi Malzemeler 700 gr kuzu ciğeri (zarı temizlenmiş, iri küp doğranmış) 1 çay bardağı un 1,5 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı toz veya ...


Like Tree1Beğeni
  • 1 Post By MineL

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 02.10.2014, 10:59   #1 (permalink)

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Kurban Bayramı Yemekleri - Arnavut Ciğeri Tarifi



Kurban Bayramı Yemekleri - Arnavut Ciğeri Tarifi



Malzemeler

700 gr kuzu ciğeri (zarı temizlenmiş, iri küp doğranmış)
1 çay bardağı un
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz veya pul biber

Kızartmak İçin

2 çorba kaşığı un(ikinci kez kızartma için)
1,5 su bardağı sıvı yağ (1 su bardağı ayçiçeği,1/2 Su bardağı zeytinyağı)

Servis İçin

Kuru Soğan (Halka doğranmış piyazlık,sumaklı)
Kimyon
Maydanoz (Arzuya göre)

Hazırlanışı

Zarı temizlenmiş ve küp doğranmış ciğerinizi tel süzgeçinize alın, kanlanmış ise süzün(benim ciğerimden 2 damla kan aktı sadece). Taze ciğer için lütfen bildiğiniz kasaptan yardım alın.

Kızartma yağınızı, derin çelik tencereniz alıp kızmasını beklerken derin bir kapta un, tuz, kırmızı biberi karıştırın. Ciğerleri bu karışıma alıp harmanlayın.

Kızgın yağa, elinizle hafif ununu kapta bırakarak attığınız ciğerleri 1-1,5 dk kızartın.Yağdan ciğerlerinizi süzerek alın.İkinci kızartma için yağın kızmasını beklerken derin kabınızda azar azar 2 kaşık ununuzu ciğerlerin üzerine serpiştirin…Ciğerlerinizi tekrar yağa atarak karıştırarak kızartın(1dk kadar).

Yağdan aldığınız ciğerleri kapaklı bir kaba alın, kızarttığınız yağdan 5-6 çorba kaşığı gezdirin. Beze sararak dinlendirin ( 15 dk kadar).

Sumaklı soğan piyazı eşliğinde, üzerine kimyon, arzuya göre maydanoz ekleyerek servis yapın.

Afiyet olsun.

Not :Yumuşak ve lezzetli Arnavut ciğeri için,2-3 püf nokta var:
*Ciğerinizi asla yıkamayın,zira sertleşir.Küçük doğranması,kızartma esnasında sertleşmesine başka bir etken.
*2 kez kısa süreli kızartma yöntemi kurumasını önler,ancak yağın ısısını da yakmadan doğru ayarlamak önemli…
*Üzerini kapatarak,dinlendirdiğiniz Arnavurt ciğeriniz yumuşacık olacaktır.

__________________
all the best.




[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]
YeşiL6 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Alt 02.10.2014, 11:04   #2 (permalink)

Gözlerin Aklımda Kaldı

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Kurban Bayramı Yemekleri - Arnavut Ciğeri Tarifi

Enfes görünüyor..
Paylaşım için teşekkürler.

YeşiL6 beğendi.
MineL isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Alt 02.10.2014, 11:07   #3 (permalink)
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Kurban Bayramı Yemekleri - Arnavut Ciğeri Tarifi

Bi ara yapayım suni canım çekti.

MdxL isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Alt 02.10.2014, 11:09   #4 (permalink)

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Kurban Bayramı Yemekleri - Arnavut Ciğeri Tarifi

Alıntı:
MineL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Enfes görünüyor..
Paylaşım için teşekkürler.
bayrama geLeceğim yaparsın

__________________
all the best.




[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]
YeşiL6 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.


(Tümünü Görüntüle Konuyu Görüntüleyen Üyeler: 2
MineL, YeşiL6
Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.

Saat: 17:22