Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Bayanların Dünyası > Yemek Tarifleri
Kayıt ol Yardım Kimler Online Bugünki Mesajlar Arama

canlı casino siteleri canlı casino siteleri sagedatasecurity.com casino siteleri takipçi satın al
porno diyarbakır escort bayan antalya escort malatya escort

Kurban Bayramı Yemekleri - Buhara (Özbek) Pilavı

Yemek Tarifleri kategorisinde açılmış olan Kurban Bayramı Yemekleri - Buhara (Özbek) Pilavı konusu , ...


Like Tree2Beğeni
  • 1 Post By Orhan-38
  • 1 Post By YeşiL6

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 02.10.2014, 11:14   #1 (permalink)

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Kurban Bayramı Yemekleri - Buhara (Özbek) Pilavı

Kurban Bayramı Yemekleri - Buhara (Özbek) Pilavı



Malzemeler

250 gr jasmin pirinci (1.5 bardak)
500 gr kuzu kuşbaşı (irice kemikli parçalar)
2,5 bardak pişen etin suyu
Bir orta boy sogan
2 orta boy havuç
100 gr tereyağı
1 çay kaşığı yenibahar
1 çay kaşığı tarçın
2 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı tuz

Hazırlanışı

Pirinci yıkayıp sıcak su bulunan ve içine tuz atılmış bir kapta su soğuyana kadar bekletin. Kuzu etlerini normal kapaklı tencerede veya düdüklü tencerede, 3 bardak su ile yumuşayana kadar pişirin. (Düdüklü tencerede 25 dakika yeterlidir. Normal tencerede bir saatden fazla sürer.) Diğer yanda soğanları ince yemeklik doğrayıp tereyağında kavurun. Bir kaç dakika sonra rendelenmiş havuçları da katarak kavurmaya devam edin. Soğan da havuç da, yanmadan yumuşamış olmalı. Gerekiyorsa bir fincan su ilave ederek pişirmeye devam edin. Pişmiş etin suyundan 2,5 bardak soğanlı havuçlu karışıma katın ve pirinçleri yıkayıp tuzunu süzdükten sonra üzerine boca edin. Tuz karabiber tarçın ve yenibaharı da katarak bir karıştırın. Pişmiş etleri bu sulu karışımın üstüne yayıp, harlı ateşte pirinçler suyunu çekene kadar pişirin. Pilavın yüzeyi gözgöz olunca ateşi kısınız ve bir beş dakika kadar daha kısıp,beş dakika kadar daha kısıkateşte tutun. Ateşi söndürünce tencere üzerine bir bez örterek, kapağı kapalı olarak 20 dakika dinlendirin. Pilavınız servise hazırdır.

__________________
all the best.



YeşiL6 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Alt 02.10.2014, 11:15   #2 (permalink)
Tecrübeli Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Kurban Bayramı Yemekleri - Buhara (Özbek) Pilavı

üfff @[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] seyretmek bile insanın iştahını kabartıyor...

YeşiL6 beğendi.
Orhan-38 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Alt 02.10.2014, 11:38   #3 (permalink)

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Kurban Bayramı Yemekleri - Buhara (Özbek) Pilavı

Alıntı:
Orhan-38 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
üfff @[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] seyretmek bile insanın iştahını kabartıyor...
oLsada yesek dimi

Orhan-38 beğendi.
__________________
all the best.



YeşiL6 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.


Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
yetişkin sohbet chatkamerali.net

Saat: 22:10