Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Yemek Tarifleri (https://www.forumaski.com/yemek-tarifleri/)
-   -   Kurban Bayramı Yemekleri - Kuzu Kuşbaşı Dereotlu Tarifi (https://www.forumaski.com/yemek-tarifleri/133504-kurban-bayrami-yemekleri-kuzu-kusbasi-dereotlu-tarifi.html)

YeşiL6 02.10.2014 13:34

Kurban Bayramı Yemekleri - Kuzu Kuşbaşı Dereotlu Tarifi
 
Kurban Bayramı Yemekleri - Kuzu Kuşbaşı Dereotlu Tarifi

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Malzemeler

1 kuzu kol çok ufak kuşbaşı kesilmiş
1 demet dereotu
40 gr.tereyağı
Tuz karabiber

Hazırlanışı

Çok ufak parçalar haline getirilmiş kemiksiz bir kuzu kolu (kuzu hafif yağlı olmalı) fırın tepsisinin iki katı uzunluğunda kesilmiş aluminyum kağıdın yarısına yayınız.Bu işlemden önce kağıdı Ayçiçeği yağı ile etlerin yapışmaması için hafifçe yağlamakta yarar vardır. Etlerin üzerine ince kıyılmış dereotunu yayınız küçük parçalar halinde tereyağını koyunuz ve bolca karabiber az miktarda tuz ilave ederek aluminyum kağıdı etlerin üzerine katlayınız.Kenarlarını dışarıya ısı ve yağ taşmayacak şekilde bükerek sıkıştırınız. Hazırladığınız yaklaşık 25*30 cm.lik dikdörtgen kenarları sıkıca kapatılmış aluminyum kağıdı 200 dereceye ısıtılmış fırının orta katına koyarak 45 dakika bırakınız. Çıkan etler yağlı , kızarmış kavurma halinde olacaktır. Sade pilavla , patlıcan beğendi ile servis edilebilir.


Saat: 17:46

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.