|
Yemek Tarifleri kategorisinde açılmış olan Kurban Bayramı Yemekleri - Kuzu Kuşbaşı Dereotlu Tarifi konusu , ...
| LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
02.10.2014, 13:34 | #1 (permalink) |
| Kurban Bayramı Yemekleri - Kuzu Kuşbaşı Dereotlu Tarifi Kurban Bayramı Yemekleri - Kuzu Kuşbaşı Dereotlu Tarifi Malzemeler 1 kuzu kol çok ufak kuşbaşı kesilmiş 1 demet dereotu 40 gr.tereyağı Tuz karabiber Hazırlanışı Çok ufak parçalar haline getirilmiş kemiksiz bir kuzu kolu (kuzu hafif yağlı olmalı) fırın tepsisinin iki katı uzunluğunda kesilmiş aluminyum kağıdın yarısına yayınız.Bu işlemden önce kağıdı Ayçiçeği yağı ile etlerin yapışmaması için hafifçe yağlamakta yarar vardır. Etlerin üzerine ince kıyılmış dereotunu yayınız küçük parçalar halinde tereyağını koyunuz ve bolca karabiber az miktarda tuz ilave ederek aluminyum kağıdı etlerin üzerine katlayınız.Kenarlarını dışarıya ısı ve yağ taşmayacak şekilde bükerek sıkıştırınız. Hazırladığınız yaklaşık 25*30 cm.lik dikdörtgen kenarları sıkıca kapatılmış aluminyum kağıdı 200 dereceye ısıtılmış fırının orta katına koyarak 45 dakika bırakınız. Çıkan etler yağlı , kızarmış kavurma halinde olacaktır. Sade pilavla , patlıcan beğendi ile servis edilebilir.
__________________ all the best. |
Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz. |
| |
Forum hakkında | Kullanılan sistem hakkında |
| SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc. |