Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Bayanların Dünyası > Yemek Tarifleri
facebook bağlan


Trabzon Yöresel Yemekleri - Guliya

Yemek Tarifleri kategorisinde açılmış olan Trabzon Yöresel Yemekleri - Guliya konusu , Trabzon Yöresel Yemekleri - Guliya Trabzon Yöresel Yemekleri,Trabzon Yemekleri,Trabzona Özgü Yemekler,Guliya Tarifi 1 demet karalahana karalahana mısır yarması 250 gr iç barbunya 4 adet arnavut biberi 3 adet kuru soğan ...


Like Tree1Beğeni
  • 1 Post By Kraliçe

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 21.10.2014, 20:10   #1 (permalink)

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
tick Trabzon Yöresel Yemekleri - Guliya



Trabzon Yöresel Yemekleri - Guliya

Trabzon Yöresel Yemekleri,Trabzon Yemekleri,Trabzona Özgü Yemekler,Guliya Tarifi


1 demet karalahana
karalahana mısır yarması
250 gr iç barbunya
4 adet arnavut biberi
3 adet kuru soğan
6 adet çarliston biber
3 adet havuç havuç
1 yemek kaşığı margarin
3 yemek kaşığı sıvı yağ

Mısır ve barbunya akşamdan ıslatılır.
Lahana ayıklanır aktarma usulü veya yaprak yaprak yıkanır ve doğranır. Lahana, barbunya, acı biber ve mısır yarması ile beraber, üzerini kapatacak kadar suya haşlanır. Haşlama sırasında bir miktar tuz konur, (yemeğe yetecek kadar tuz daha sonra konacaktır. Bir iki taşım haşlandıktan sonra suyu süzülür.
Soğan ince kıyılır. Havuç, çarliston biber (ve eğer kullanılacaksa) taze fasulye ince halkalar şeklinde doğranır. İç yağı ve sıvı yağla biraz çevrilir (sote edilir). Haşlanan malzemelerin üzerine dökülür, biraz harmanlanır. Üzerine pişecek kadar sıcak su ve tuz katılır. (Tekrar su gerekirse sıcak su katılmalıdır) Pişinceye kadar kaynatılır. Mısır ekmeği ile yenir.

Not: Sebzeler, olduğu gibi doğranır. Sote etmeden çiğ olarak, haşlanan malzemenin üzerine dökülür.sana klasik ve sıvı yağ konur, tuzu serpilir. Yetecek kadar su katılmadan pişirilir.

Narsinha beğendi.
__________________

Ben olmuşum defterde boş bırakılan ilk sayfa
Kraliçe isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.


(Tümünü Görüntüle Konuyu Görüntüleyen Üyeler: 5
BuRHaN, EbruLi, Kraliçe, Narsinha, yekzade
Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.

Saat: 18:51