|
Yemek Tarifleri kategorisinde açılmış olan Giresun Pidesi konusu , ...
| LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
19.12.2014, 00:43 | #1 (permalink) |
Tecrübeli Üye | Giresun Pidesi Giresun Pidesi [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Malzemeler - 500 Gr Dana Kıyma - 4 Adet Kuru Soğan - 1 Yemek kaşığı Tereyağı - 1 Tatlı kaşığı Tuz - 1 Adet Yumurta Sarısı Hazırlanışı 500 gram dana kıyma orta ocak ateşinde yarım bardak su ile ezilerek kavrulur. Kavrulurken tepeleme 1 yemek kaşığı tereyağı eklenir. 4 adet soğan soyulup temizlendikten sonra küp küp doğranır. Suyunu çekip kavrulan kıymaya soğanlar eklenerek 1 tatlı kaşığı tuz ile harmanlanıp ocak ateşinden alınır. 6 adet hamur açılarak içerisine harç konulup ay şeklinde kapatılır. Ardından uzun bir şerit haline getirilerek üzerine yumurta sarısı sürülür ve odun ateşine verilir. İstenilirse bu işlem fırında da yapılabilir. Ancak evde hamur açılması gerekmektedir her pişen pidenin üzerine yumuşaması ve koku vermesi için tereyağı sürülür.
__________________ Ben olmuşum defterde boş bırakılan ilk sayfa |
Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz. |
| |
Forum hakkında | Kullanılan sistem hakkında |
| SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc. |