Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Bayanların Dünyası > Yemek Tarifleri
facebook bağlan


Çirgindiş (Çeçen,Çerkez Mantısı)

Yemek Tarifleri kategorisinde açılmış olan Çirgindiş (Çeçen,Çerkez Mantısı) konusu , Çirgindiş (Çeçen,Çerkez Mantısı) [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL ] Aslında zor gibi gözüken fakat çok kolay,doyurucu hem de bereketi olan bi yemek... İnternette araştırdım ben çirgindiş diye biliyorum ...


Like Tree1Beğeni
  • 1 Post By Kraliçe

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 19.12.2014, 00:47   #1 (permalink)

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Çirgindiş (Çeçen,Çerkez Mantısı)



Çirgindiş (Çeçen,Çerkez Mantısı)

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Aslında zor gibi gözüken fakat çok kolay,doyurucu hem de bereketi olan bi yemek... İnternette araştırdım ben çirgindiş diye biliyorum fakat çeçen mantısı ya da çerkez mantısı diyenlerde var...

İlk önce hamuru yoğurmamız lazım çünkü diğer işlemler yapılırken hamur beklerse daha bi lezzetli oluyor..göz kararı un su ve tuz ile hamurumuzu elde ediyoruz...Hamuru beklemeye aldıktan sonra tavuğumuzu normal herzaman haşladığımız gibi haşlıyoruz...İçine 1 tane tavuk bulyon atıyoruz..
Sonra hamurdan küçük küçük ceviz büyüklüğü yeterli olacaktır.Parçalar kopartıp koparttığımız paçalardan iki ekimizle yuvarlıyorum yuvarladığımız hamuru küçük küçük kesiyoruz...resimde ki gibi şekiller elde ediyoruz...

hamuru için;
un
su
tuz
diğer malzemeler;
tavuk(göğüs eti daha çok lezzet verir)
sarımsak
tavuk bulyon

Haşladığımız tavukları bir tabağa alıp içine elde ettiğimiz hamurlatı atıp haşlıyoruz...Bir yandan da 3 baş (tane değil ) sarmısağı soyup dövdükten sonra haşladığımız sudan içine döküyouz....
hamurları büyük bir tepsiye aldıktan sonra tavukları kenarına koyuyoruz sarımsaklı kaseyide tapsinin ortasına koyuyoruz...
Çeşit çeşit servis yöntemi var ama ben bunu kullanıyorum tadı daha çok çıkıyor
Yanlız lütfen biyere gitmediğiniz yada misafirinizin gelmediği bi gün yemenizi tavsiye ederim
yemek bittikten sonra hamurları ve tavuğu haşladığımız sudan bir bardak içerseniz hem hazımsızlığa iyi gelicek hemde biraz olsun sarımsak kokusunu alıcaktır...

Papatya beğendi.
__________________

Ben olmuşum defterde boş bırakılan ilk sayfa
Kraliçe isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Alt 21.12.2014, 13:56   #2 (permalink)

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Çirgindiş (Çeçen,Çerkez Mantısı)

Mantının her türlüsü güzeldir
Yapımı zahmetli ama görüntüsü hoş.. Tadını da deneyince göreceğim..Güzel görünüyor , emeğinize sağlık olsun

__________________


Papatya isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.


(Tümünü Görüntüle Konuyu Görüntüleyen Üyeler: 3
Kraliçe, LifeisBeauty, Papatya
Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.

Saat: 18:45