Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Bayanların Dünyası > Yemek Tarifleri
facebook bağlan


Bezeli pasta tarifi

Yemek Tarifleri kategorisinde açılmış olan Bezeli pasta tarifi konusu , Bezeli pasta tarifi Bezeli pasta tarifi malzemeler: 6 adet yumurta beyazı 3 yemek kaşığı kakao 300 gram pudra şekeri 50 gram kıyılmış bitter çikolata 1 kutu frambuaz 1 yemek kaşığı ...


Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 11.01.2015, 10:54   #1 (permalink)
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Bezeli pasta tarifi




Bezeli pasta tarifi




Bezeli pasta tarifi malzemeler:

  • 6 adet yumurta beyazı
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 300 gram pudra şekeri
  • 50 gram kıyılmış bitter çikolata
  • 1 kutu frambuaz
  • 1 yemek kaşığı balsamik sirke
  • 6 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 kg. mascarpone peyniri veya krema
  • Rende çikolata

Bezeli pasta tarifi hazırlanışı:

  • Mascarpone peyniri ile 6 yemek kaşığı pudra şekerini krema kıvamına gelene kadar çırpın.
  • Ayrı bir karıştırma kabına 6 adet yumurta akını koyun ve katılaşıncaya kadar çırpın.
  • Her seferinde 1 yemek kaşığı pudra şekeri ekleyin ve şeker bitene kadar çırpma işlemine devam edin (Görünümü parlak ve katı olmalı, karıştırma kabını ters tuttuğunuzda dökülmemeli).
  • Bu karışıma kakaoyu, balsamik sirkeyi ve kıyılmış bitter çikolatayı ekleyin; yumurta beyazlarının sönmesine izin vermeden nazikçe, açık kahve bir renk alana kadar karıştırın.
  • Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve üzerine iki orta boy yemek tabağı koyun, kenarlarını kalemle çizin, ardından yağlı kağıdı ters çevirin.
  • Elde ettiğiniz iki çembere karışımı kalemle çizdiğiniz sınırları aşmadan paylaştırın.
  • 150 derecelik fırında bir saat kadar pişirin (Piştiğini kabuk bağlamasından anlayacaksınız, üstü sert ama parmağınızı bastırdığınızda içi yumuşak olmalı).
  • Bezeler pişince fırından çıkararak soğutun.
  • Soğuyan bir bezeyi şık bir servis tabağına alın ve üzerine önceden hazırladığınız kremayı gelişigüzel yayın.
  • Arasına frambuaz serpiştirin.
  • İkinci bezeyi en üste koyun, kalan kremayı yayın ve yine frambuaz serpiştirin.
  • En üste yine çikolata rendeleyin ve nane yapraklarıyla süsleyerek servis edin

__________________
diLemma isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.


(Tümünü Görüntüle Konuyu Görüntüleyen Üyeler: 1
diLemma
Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.

Saat: 02:01