|
Yemek Tarifleri kategorisinde açılmış olan Çatal Aşı Çorbası konusu , ...
| LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
11.01.2015, 10:58 | #1 (permalink) |
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır. | Çatal Aşı Çorbası Çatal Aşı Çorbası Malzemeler: 1,5 çay bardağı yeşil mercimek • 1 su bardağı aşurelik buğday • 1 adet kuru soğan • 2 yemek kaşığı tereyağı • Tuz • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber • 10 dal taze nane • 8 su bardağı su • 4 yemek kaşığı süzme yoğurt • Arzuya göre pul biber Yapılışı: 1- Bir gece önceden ıslatılan buğday süzülür. 2- Tereyağında kıyılmış soğan sote-lenir. 3- Buğday 2 dakika sotelenip 8 su bardağı su ilave edilir. 4- 25-35 dakika piştikten sonra 1 taşım haşlanmış yeşil mercimek ilave edilir. 5 -20-25 dakika haşlandıktan sonra süzme yoğurdu ve tuzu ilave edilir. 6- Piştikten sonra tereyağında nane ve toz biber kızartılıp üzerine dökülerek servise sunulur. PRATİK BİLGİ Pişmek bilmeyen sert etleri çabuk pişirmek için tencereye bir parça ekmek içi atın.
__________________ |
Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz. |
| |
Forum hakkında | Kullanılan sistem hakkında |
| SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc. |