Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Bayanların Dünyası > Yemek Tarifleri
facebook bağlan


Padişah Kebabı Tarifi

Yemek Tarifleri kategorisinde açılmış olan Padişah Kebabı Tarifi konusu , Padişah Kebabı Tarifi Malzemeler; 2 adet yufka 400g tavuk göğsü 400g tavuk pirzola 1 adet kuru soğan 2 yemek kaşığı domates salçası (1 kaşığını ketçap kullanabilirsiniz) 1 su bardağı haşlanmış ...


Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 11.01.2015, 11:01   #1 (permalink)
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Padişah Kebabı Tarifi




Padişah Kebabı Tarifi

Malzemeler;

2 adet yufka
400g tavuk göğsü
400g tavuk pirzola
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı domates salçası (1 kaşığını ketçap kullanabilirsiniz)
1 su bardağı haşlanmış ya da konserve bezelye
1 adet patlıcan
Pulbiber
Kekik
Karabiber
Tuz


Beşamel sos için:

1,5 yemek kaşığı un
1,5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı tereyağı
Tuz


Üzeri için:

Kaşar peyniri rendesi


Yapılışı;

Padişah kebabı hazırlamak için patlıcanı alacalı alacaklı soyuyoruz ve ardından küçük küçük doğruyoruz. Ardından sıvı yağ ile kızartıyoruz. Süzgece alıyoruz ve yağının süzmesi için biraz bekliyoruz.
Bu sırada tavukları da sotelemeye başlıyoruz. Tavukları kuş başı şeklinde doğruyoruz, tencereye alıyoruz ve ara ara karıştırarak pişmesini bekliyoruz.
Rengi döndüğü zaman ve suyunu saldığında yemeklik doğramış olduğumuz soğanlarımızı ilave ediyoruz. Soğanlarımız yumuşadıktan sonra salçayı ve şayet tadını severseniz ketçabı ilave ediyoruz.
Kapağını kapatıyoruz ve 4-5 dakika kadar pişmesi için bırakıyoruz. Suyunu çekmesinin ardından bezelye ve patlıcanı da içine ilave ediyoruz. Baharatları da ilave ederek 3-4 dakika kadar daha pişiriyoruz.
Beşamel sos için de tereyağını eritiyoruz ve unu kokusu çıkana dek kavurmaya başlıyoruz. Üzerine sütü ilave ediyoruz ve çırpıcı ile topak kalmayacak biçimde koyulaşıp göz göz olana dek devamlı karıştırarak pişiriyoruz.
En son aşama olarak tuzunu ilave ediyoruz ve ocaktan alıyoruz. Minik bir kaseye 4'e böldüğümüz yufkadan sermemiz gerekiyor. Yufkanın kenarlarından parçalar kopartıyoruz ve çukur olan bölüme bir kat daha seriyoruz.
Kaseye tavuklu harçtan koyuyoruz ve kasenin kenarlarından sarkan yufkaları üzerine kapatıyoruz. Yağladığımız fırın kabını ters çeviriyoruz. Tüm malzemeyi bu şekilde yaptıktan sonra üzerleri beşamel sostan her birine eşit miktarda olacak şekilde döküyoruz.
190 dereceye ayarladığımız fırında yufkalar pembeleşinceye dek pişiriyoruz, ardından üzerine kaşar peyniri rendesi döküyoruz ve erimesi için yeniden fırına sürüyoruz.
Peynirler eriyip kızardığında servise hazırdır.

Afiyet Olsun [img]http://www.**************/images/smilies/glck.gif[/img]

__________________
diLemma isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.


(Tümünü Görüntüle Konuyu Görüntüleyen Üyeler: 1
diLemma
Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.

Saat: 06:11