|
Yemek Tarifleri kategorisinde açılmış olan Taşlık Yahnisi Tarifi konusu , ...
| LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
11.01.2015, 11:03 | #1 (permalink) |
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır. | Taşlık Yahnisi Tarifi Taşlık Yahnisi Tarifi [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Malzemeler; 450-500 gr tavuk taşlık 1 adet orta boy kuru soğan 2 diş sarımsak 2 adet sivri biber 2 adet orta boy domates 1 emek kaşığı salça Tuz, karabiber, kırmızı pul biber 4-5 yemek kaşığı sıvıyağ Sıcak su Yapılışı : Taşlık yahnisi yapmak için ilk önce tavuk taşlıklarını yıkıyoruz ve süzüyoruz. Ardından kü bir biçimde doğruyoruz. Soğanı ve sarımsakları, domatesleri, biberleri aynı büyüklükte olacak şekilde yemeklik olarak doğruyoruz. Sıvıyağı tencereye alıyoruz. Ve kızana kadar bekliyoruz. Ardından doğramış olduğumuz taşlıkları yağa ilave ediyoruz ve suyunu salıp çekinceye dek sotelemeye başlıyoruz. Soğanları ilave ediyoruz ve hafif hafif pembeleşinceye dek sotelemeye başlıyoruz. Salçayı da ilave ediyoruz ve bir dakika kadar kavuruyoruz. Domatesleri de içine ilave edip yumuşayıncaya dek kavurma işlemimize devam ediyoruz. Son aşamada ise tuzu ve baharatları ekliyoruz. Ardından ise yemeğin üzerini 2-3 parmak geçecek kadar su koyuyoruz. Tencerenin kapağı kapalı olarak kısık ateşte taşlıklar yumuşayıncaya kadar takriben, 1.5 2 saat kadar pişiriyoruz. Sıcak sıcak servis ediyoruz. Afiyet Olsun .
__________________ |
Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz. |
Seçenekler | Arama |
Stil | |
| |
Forum hakkında | Kullanılan sistem hakkında |
| SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc. |