Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Bayanların Dünyası > Yemek Tarifleri
facebook bağlan


Kestaneli Lahana Dolması Tarifi

Yemek Tarifleri kategorisinde açılmış olan Kestaneli Lahana Dolması Tarifi konusu , Kestaneli Lahana Dolması Tarifi [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL ] Malzemeler 1 kg soğan 3 su bardağı pirinç 100 gr dolmalık fıstık 100 gr kuş üzümü 15 tatlı ...


Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 11.01.2015, 11:06   #1 (permalink)
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Kestaneli Lahana Dolması Tarifi



Kestaneli Lahana Dolması Tarifi


[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]


Malzemeler
1 kg soğan
3 su bardağı pirinç
100 gr dolmalık fıstık
100 gr kuş üzümü
15 tatlı kaşığı şeker
3 tatlı kaşığı tuz
3 tatlı kaşığı nane
1.5 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı yenibahar
Yarım tatlı kaşığı karabiber
300 gr kestane

Hazırlanışı
Kestaneleri çizin ve geceden ıslatın. Sabahleyin 1 tatlı kaşığı tuz ve bir tatlı kaşığı şeker eklediğiniz suda kaynatın. Kabuklarını ayıklayın. Kuş üzümlerini ayıklayıp soğuk suya koyun, 1 saat bekletip süzdürün. Soğanı ince yarım halka şeklinde doğrayın. Zeytinyağında fıstıkları pembeleştirin, Soğanları ilave ederek, iyice kavurun. Pirinçleri atın, renk değiştirene kadar kavurmaya devam edin. Kestaneleri ilave edin. Süzülmüş kuş üzümlerini ilave edip tuzu ekleyip karıştırın. Şeker ve naneyi de sırasıyla ekleyip tekrar karıştırın. 3 bardak su koyun, tencerenin ağzını kapayın, kaynadıktan sonra altını kısın. Suyunu çekince altını kapatıp tarçın, yenibahar, karabiber ilave edin. 5 dakika sonra karıştırın. Bir büyük lahananın yapraklarını ayırın ve yıkayın. Büyük bir tencerede 2 çorba kaşığı tuz ve bir tatlı kaşığı şekerle su kaynatın. Lahanaları tek tek kaynayan suya batırıp çok yumuşamadan çıkarın. Damarlarını ayıklayarak içle sarın. Tencerenin dibine bir çorba kaşığı sızma yağ gezdirin. Dolmaları yerleştirin ve 1 çorba kaşığı zeytinyağı daha koyun. Dolmaların üzerine bir tabak kapatın ve 3 bardak su ilave ederek pişirin. Kaynadıktan sonra altını kısın.

__________________
diLemma isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.


(Tümünü Görüntüle Konuyu Görüntüleyen Üyeler: 1
diLemma
Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.

Saat: 01:40