Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Bayanların Dünyası > Yemek Tarifleri
facebook bağlan


Karamelli Rulo Pasta Tarifi

Yemek Tarifleri kategorisinde açılmış olan Karamelli Rulo Pasta Tarifi konusu , Karamelli Rulo Pasta Tarifi Malzemeler Hamuru İçin: 2 paket sade bisküvi, Hazır karamel sosu. Muhallebisi İçin: 2 yemek kaşığı un, 2 su bardağı süt, Yarım çay bardağı toz şeker, 1 ...


Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 15.01.2015, 19:59   #1 (permalink)
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Karamelli Rulo Pasta Tarifi



Karamelli Rulo Pasta Tarifi

Malzemeler

Hamuru İçin:

2 paket sade bisküvi,
Hazır karamel sosu.
Muhallebisi İçin:

2 yemek kaşığı un,
2 su bardağı süt,
Yarım çay bardağı toz şeker,
1 tatlı kaşığı tereyağı,
1 çay bardağı hindistan cevizi (isteğe göre),
1 paket vanilya (isteğe göre).
İçi İçin:

Fındık, ceviz, badem veya damla çikolata. (ben fındık kullandım).
Üzeri İçin:

Hazır çikolata sosu.
Karamelli Rulo Pasta Yapılışı

Bisküvileri robotta çekelim ve bir kaba alalım.

Bisküvilerin üzerine hazır karamel sosu yavaş yavaş ilave edip yoğuralım. (hamur toplandığı zaman kıvamı olmuş demektir)

Hazırladığımız hamuru streçe sarıp buzdolabına kaldıralım.

Muhallebisi için; tencereye tereyağı ve hindistan cevizi hariç diğer malzemeleri koyup kısık ateşte koyulaşana kadar karıştırarak pişirelim.

İçine tereyağını ilave edip karıştıralım. ( koyu olursa süt ilave edip açabilirsiniz)

Sonra hindistan cevizini ilave edip karıştıralım soğumaya bırakalım.

Bisküvili karamelli karışımı yağlı kağıdın üzerine dökelim ve merdane ile açalım.

Sonra üzerine soğuyan muhallebiyi dökelim.

Muhallebinin üzerine bütün fındıkları yan yana dizip yerleştirelim.

Daha sonra rulo şeklinde saralım ve 15 dakika buzdolabında dinlendirelim.

Son olarak Karamelli Rulo Pastamızın üzerini hazır çikolata sosu ile süsleyip servis yapalım.

Not: Karameli kendiniz hazırlamak isterseniz; tencereye 1 su bardağı toz şekeri koyalım. Kısık ateşte karamel rengi alana kadar eritelim.

Bir su bardağı su ile bir yemek kaşığı nişastayı karıştırıp şekerin içine ilave edelim.

İlk başta şeker donuyor ve patlıyor dikkat edelim. Daha sonra şeker eriyor. Karamel yoğunlaşınca ocağın altını kapatıp ılımaya bırakalım.

ALINTI

__________________
diLemma isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.


(Tümünü Görüntüle Konuyu Görüntüleyen Üyeler: 2
Balsamina, diLemma
Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.

Saat: 00:09