|
Yemek Tarifleri kategorisinde açılmış olan Muz Jöleli İrmik Tatlısı Tarifi konusu , ...
| LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
17.01.2015, 11:19 | #1 (permalink) |
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır. | Muz Jöleli İrmik Tatlısı Tarifi Malzemeler: 1 lt süt, 10 yemek kaşığı toz şeker, 8 yemek kaşığı irmik, 1 paket kakaolu petibör bisküvi, 3 yemek kaşığı süt, 2 adet muz, 1 paket muzlu jöle. Muz Jöleli İrmik Tatlısı Yapılışı Tencereye sütü, irmiği, toz şekeri koyalım ve sürekli karıştırarak pişirelim. Bisküviyi ufalayıp un haline getirelim. Kelepçeli kalıbı suyla ıslatalım ve irmiğin yarısını kalıba dökelim. Üzerine bisküviyi yayalım ve sütü bisküvilerin üzerinde gezdirerek dökelim. Kalan irmiği bisküvilerin üzerine dökelim ve buzdolabında 2 saat soğutalım. Muzu halka halka doğrayalım. Muzlu jöleyi arkasındaki tarife göre hazırlayalım ve 30 dk buzdolabında bekletelim. Buzdolabından çıkardığımız irmiğin üzerine, halka şeklinde doğradığımız muzları koyalım. Muzlu jöle tam katılaşmaya başlarken, muzların üzerine dökelim. Buzdolabında 4-5 saat soğumaya bırakalım. Yavaşça kelepçeli kalıptan çıkarıp, servis yapalım. Afiyet olsun.
__________________ |
Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz. |
| |
Forum hakkında | Kullanılan sistem hakkında |
| SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc. |