Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Bayanların Dünyası > Yemek Tarifleri
facebook bağlan


Karadeniz Mısır Ekmeği Tarifi

Yemek Tarifleri kategorisinde açılmış olan Karadeniz Mısır Ekmeği Tarifi konusu , Karadeniz Mısır Ekmeği Tarifi Malzemeler: - 2 su bardağı mısır unu (250 gr) - 2 çorba kaşığı zeytinyağı - 2 çorba kaşığı süt - 1 çorba kaşığı dolu dolu yoğurt ...


Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 13.09.2015, 18:59   #1 (permalink)
Üyeliği Durduruldu

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Karadeniz Mısır Ekmeği Tarifi



Karadeniz Mısır Ekmeği Tarifi



Malzemeler:

- 2 su bardağı mısır unu (250 gr)
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- 2 çorba kaşığı süt
- 1 çorba kaşığı dolu dolu yoğurt
- 1 silme tatlı kaşığı tuz
- 2 silme tatlı kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı karbonat
- Kek kıvamı elde edilinceye kadar eklenecek su

Mısır ununu eledikten sonra içine su hariç tüm malzemeleri ekleyin. Yumuşak bir kek hamuru elde edinceye kadar su ekleyin. Önemli ipucu: Ekleyeceğiniz suyun bir özelliği var: Kaynattığınız suyun kaynarlığını biraz almak için içine az bir miktar içme suyu katmanız gerekiyor. Yani suyun ılık değil, sadece kaynarlığının biraz kırılması lazım. Yağlanmış tepsiye yaydığınız çiğ hamurun üzerinde, bıçak yardımıyla dilimleri belirleyin. Ekmek piştiğinde üzerinde bu izler kalacak ve porsiyonlara ayırmanızı kolaylaştıracak. Silikon kalıp kullanmak daha pratik olsa da, yağlayacağınız bir borcamı da kullanabilirsiniz. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 30-40 dakika pişirin.

Tavsiye: -“Mısır ekmeğine eklediğiniz suyun kaynamış olması çok önemli; aksi takdirde ekmeğiniz ılık su ile yapılan çay misali köpük köpük olur.” Mısır ekmeğini ufak kalıplar içinde, (Dondurmalı Pasta tarifinde kullandığımız kalp kalıp gibi) porsiyonluk olarak da pişirebilirsiniz.

Mısır ekmeğini yoğurt ile yiyebileceğiniz gibi, yumurta kırıp peynirle de yiyebilirsiniz. Balık eşliğinde yemek isteyenler, sebzeli levrek tarifimize de bir göz atabilirler. Ayrıca rivayete göre, Hopa ve Arhavi’den gelme, evde kurutulmuş mısır unu ile pişirince de tadından yenilmiyormuş
Mısır ekmeğinin yanına en çok yakışan şeylerden biri de karalahana çorbası olmalı.

Ayrıca mısır ekmeğinin, çölyak hastalarının yiyebildiği bir ekmek türü olduğunu biliyor muydunuz?

Mısır ununun 100 gramında 368 kalori bulunmakta; hemen hemen beyaz unla aynı.

Toplam kalori: 1125 kkal 1 dilimin kalori değeri: 125 kkal


Ravza isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.


(Tümünü Görüntüle Konuyu Görüntüleyen Üyeler: 1
Ravza
Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.

Saat: 01:44