|
Yemek Tarifleri kategorisinde açılmış olan Kocaeli Yöresi Yahni Tarifi konusu , ...
| LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
13.09.2015, 19:00 | #1 (permalink) |
Süper Üye | Kocaeli Yöresi Yahni Tarifi Kocaeli Yöresi Yahni Tarifi Malzemeleri 1 kg parça kuzu eti 20 iri boy arpacık soğan 3 yemek kaşığı tereyağı 1 su bardağı sıcak su 3 salçalık kırmızıbiber Tuz Yahni Hazırlanışı Yahni: Kalın tabanlı bir tencereye üç yemek kaşığı tereyağı ve iri parçalar şeklinde doğranmış etleri alıp kavurun. Etin bıraktığı suyu çekene kadar pişirmeye devam edin. Kabukları soyulmuş arpacık soğanları ekleyip pişirmeye devam edin. İri parçalar şeklinde doğranmış kırmızıbiberi ve 1 bardak sıcak suyu ekleyip pişirmeye devam edin. Tuzla tatlandırıp et yumuşayana kadar pişirmeye devam edin. Sıcak servis yapın. İhtişamlı saray mutfağının izlerinin halen yaşatıldığı yemek kültürünün en güzel lezzetlerinden biridir yahni. Yahni artık hazır, afiyet olsun. |
Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz. |
| |
Forum hakkında | Kullanılan sistem hakkında |
| SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc. |