Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Bayanların Dünyası > Yemek Tarifleri
facebook bağlan


Enginar Pişirirken Nelere Dikkat Etmeli

Yemek Tarifleri kategorisinde açılmış olan Enginar Pişirirken Nelere Dikkat Etmeli konusu , Enginar Pişirirken Nelere Dikkat Etmeli Enginar Pişirirken Nelere Dikkat Etmeli Karaciğerin dostu' enginar denilince akla İstanbul'un Bayrampaşa ilçesi gelse de son yıllarda Türkiye'de en fazla İzmir'in Çeşme ilçesinde yetişen enginar ...


Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 13.09.2015, 19:03   #1 (permalink)
Üyeliği Durduruldu

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Enginar Pişirirken Nelere Dikkat Etmeli



Enginar Pişirirken Nelere Dikkat Etmeli

Enginar Pişirirken Nelere Dikkat Etmeli
Karaciğerin dostu' enginar denilince akla İstanbul'un Bayrampaşa ilçesi gelse de son yıllarda Türkiye'de en fazla İzmir'in Çeşme ilçesinde yetişen enginar talep görüyor.

Çeşme'de 30 yıldır enginar üreten Rıza Sözer yaptığı açıklamada, Türkiye'de en fazla Çeşme enginarının talep gördüğünü belirtti.

Ovacık köyünde 350 dönüm arazide enginar yetiştirip Türkiye'nin birçok bölgesine gönderen Sözer, 1 milyon baş enginarı pazarladığını söyledi.

Ekim ayından bu yana enginar hasadı yaptıklarını ifade eden Sözer, ''Bölgenin yarımada olması, toprak ve havanın enginar yetiştirmeye uygun olması nedeniyle Türkiye'nin en güzel enginarları burada yetişiyor. Birçok bölgede enginar var ama tüketiciler Çeşme enginarını tercih ediyor'' dedi.

Çeşme'nin enginar yetiştiriciliği bakımından çok şanslı bir bölge olduğunu belirten Sözer, şöyle konuştu:

''Bilindiği gibi enginarın insan sağlığı üzerindeki olumlu etkileri oldukça fazla. Karaciğer ve kalbin en iyi dostu olan enginarın kanı temizlediğini ve yorgunluğu giderdiğini uzmanlar vurguluyor. Doktorlar insan vücudundaki diğer zehirli maddeleri ve yorgunluk maddelerini idrarla dışarı atarak, vücuda dinçlik verip dinlendirdiğini söylüyor. Uzmanlar, enginarın beyin yorgunluğunu çabucak geçirdiğini, kalp adalelerini kuvvetlendirdiğini, rahatsız eden üre ve kolesterolü düşürerek kalbin rahat çalışmasını sağladığını, şeker hastaları için de çok faydalı olduğunu, mide ve bağırsakları dezenfekte ederek ishali durdurduğunu belirtiyor.''

Enginarın sofraların vazgeçilmez lezzetlerinden olduğunu bildiren Sözer, ailece güne enginar yiyerek başladıklarını, gün içinde sadece kendisinin 30 baş enginar tükettiğini ifade etti.

-ENGİNAR PİŞİRİLİRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN NOKTALAR-

Çorbası, salatası, dolması, zeytinyağlı yemeği yapılan enginarı saklarken kararmalarını önlemek için limon suyu ilave edilmiş su dolu bir kapta bekletmesi gerekiyor. Enginarın suyunun atılmaması öneriliyor, minerallerin bulunduğu bu suyun çorba yapımında kullanabileceği belirtiliyor. Pişirme sırasında enginarın içine konulacak bir dilim limon kararmayı önlüyor. Enginarın sapının pişirilmeden az önce kesilmesi gerekiyor çünkü sapları kesilen enginarlar uzun süre tazeliğini ve beyazlığını koruyamıyor.

Bol miktarda potasyum, kalsiyum ve manganezden başka A, B1 ve C vitaminleri içeren, karaciğeri temizleyen, safranın kolay akışını sağlayan, mineral bolluğu bakımından en zengin sebze olan enginarın ana yurdu Akdeniz ülkeleri. Her derde deva bu bitki, toprağı zengin, iklimi yumuşak ve nemli olan pek çok ülkede yetiştiriliyor. Bir Akdeniz ülkesi olan Türkiye'de de bol miktarda yetişen enginarın yerli çeşitleri arasında şıra, Bayrampaşa, Darıca sakız enginarları bulunuyor.


Ravza isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.


(Tümünü Görüntüle Konuyu Görüntüleyen Üyeler: 1
Ravza
Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.

Saat: 02:06