Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Bayanların Dünyası > Yemek Tarifleri
facebook bağlan


Pestil Nasıl Yapılır

Yemek Tarifleri kategorisinde açılmış olan Pestil Nasıl Yapılır konusu , Pestil Nasıl Yapılır Pestil Nasıl Yapılır Çeşitli meyvalardan yapılan, yufka biçiminde kurutulmuş bir ezmedir. En çok erik, kayısı, zerdali gibi meyvalardan yapılır. Türlü incelikte olur. Kayısıdan yapılan pestilin rengi koyu ...


Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 13.09.2015, 19:04   #1 (permalink)
Üyeliği Durduruldu

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Pestil Nasıl Yapılır



Pestil Nasıl Yapılır

Pestil Nasıl Yapılır
Çeşitli meyvalardan yapılan, yufka biçiminde kurutulmuş bir ezmedir. En çok erik, kayısı, zerdali gibi meyvalardan yapılır. Türlü incelikte olur.

Kayısıdan yapılan pestilin rengi koyu sarı, erikten yapılanın koyu vişne çürüğüdür. Yufka inceliğinde olan kayısı pestilinin tadı mayhoş, erik pestilinin ise tatlımsıdır.

Pestil yapmak için meyvalarm kabukları soyulur, bulamaç haline getirilinceye kadar kaynatılır. Bu koyu sıvı kablar üzerine serilip kurutulur.

Pestil, ayrıca ezilmek suretiyle de yapılır. Olgunlaşmış meyvalar özel kablarda ezilerek yufka haline getirilir, kurutulur. En iyi pestil, kayısı ile zerdaliden yapılır.

Pestil parça parça koparılıp yemiş gibi yenilirse de, daha çok ezilip suyla karıştırarak hoşafı yapılır.

gibi mekanik usullerle işlenerek çiğ peynir, yerine göre de pişirilerek, kalıplar kullanarak, sıkıcılardan faydalanılarak pişmiş pestil yapılır.


Ravza isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.


(Tümünü Görüntüle Konuyu Görüntüleyen Üyeler: 1
Ravza
Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.

Saat: 20:45