Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Bayanların Dünyası > Yemek Tarifleri
facebook bağlan


Sağlıklı Yemek Nasıl Pişirilir

Yemek Tarifleri kategorisinde açılmış olan Sağlıklı Yemek Nasıl Pişirilir konusu , Sağlıklı Yemek Nasıl Pişirilir Sağlıklı Yemek Nasıl Pişirilir Hepimiz, hayatımız boyunca mutfağa girmişizdir. Özellikle kadınlar, belki de hayatları boyunca yemek pişirirler. Yemek, annelerden ve aileden gelen ve öğrenilen usuller ile ...


Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 13.09.2015, 19:05   #1 (permalink)
Üyeliği Durduruldu

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Sağlıklı Yemek Nasıl Pişirilir



Sağlıklı Yemek Nasıl Pişirilir

Sağlıklı Yemek Nasıl Pişirilir
Hepimiz, hayatımız boyunca mutfağa girmişizdir. Özellikle kadınlar, belki de hayatları boyunca yemek pişirirler. Yemek, annelerden ve aileden gelen ve öğrenilen usuller ile yapılmaktadır. Fakat ne kadar sağlıklı yemek yapıyoruz?
Uzmanlar, Türk mutfağının diğer mutfaklara göre daha sağlıksız olduğunu söylemektedir. Özellikle, yemeklerimizde sebzelerin çok fazla pişirilmesi ve kızartma ağırlıklı olması nedeni ile sağlıksız alışkanlıklara neden oluyoruz. Oysa bütün sebzeler, çok fazla pişirildiklerinde içinde olan vitamin ve mineralleri kaybetmektedir.

Bu nedenle, buharda pişirme veya az pişirme tekniklerine geçmeliyiz. Bir sebze ne kadar az pişirilirse, o oranda vitaminleri barındıracaktır. Kızartmaları hayatımızdan komple çıkarmalı veya az yemeliyiz. Brokoli, karnabahar gibi sebzeleri şoklama usulü ile salata yapabiliriz. Şoklama usulü, kaynar su ile önden yıkamak ve daha sonra soğuk su ile şoklamaktır. Böylece sebze, vitaminlerini kaybetmediği gibi yenilecek kıvama da gelecektir.

Yoğurdu evde yapmak ve yoğurt suyu tüketmek, haftada bir iki kez bir tam soğanı salatalar ile pişirmeden yemek, yemeklerde sarımsak kullanmak ve yarı diri yarı pişmiş halde pişirme alışkanlığı edinmek sağlıklı olan yöntemdir. Makarnayı, pilav gibi suyunu çektirerek pişirmek, makarna içindeki vitaminlerden faydalanmak için gereklidir. Salatalara limon, greyfurt ve portakal suyu sıkmak ,hem çeşnilendirecek hem de sağlık açısından faydalı olacaktır. Karabiber, kırmızı pul biber gibi baharatları yemeklerde aşırıya kaçmadan kullanmak, fesleğeni bol miktarda salata ve sebze yemeklerine eklemek metabolizmamız için gereklidir.

Özellikle Uzakdoğu mutfağına bakacak olursak, bol haşlanmış pirinç, haşlanmış sebze ve balık tüketildiğini görürüz. Bu nedenle dünyanın en uzun yaşayan insanları hep oradadır. Sağlıklı beslenmenin bir diğer örnek ülkesi Akdeniz’lilerdir. Bol saf zeytinyağı tüketimi, zeytinyağlı sebze yemekleri ve salatalar Akdeniz geleneksel beslenme tarzını oluşturmaktadır. Bu nedenle Akdenizlilerde kalp hastalıkları ile dolaşım sorunlarına az rastlanmaktadır.


Ravza isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.


(Tümünü Görüntüle Konuyu Görüntüleyen Üyeler: 1
Ravza
Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.

Saat: 21:05