|
Yemek Tarifleri kategorisinde açılmış olan Bal Nasıl Üretilir konusu , ...
| LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
13.09.2015, 19:06 | #1 (permalink) |
Süper Üye | Bal Nasıl Üretilir Bal Nasıl Üretilir BAL, arıların hazırladıkları tatlı bir maddedir, Arılar bunu, türlü çiçeklerin balozu denilen tatlı sularını emerek yaparlar, kışın kendileri yemek üzere peteklere doldururlar. İnsanlar, çok eski çağlardan beri, arıların bu tatlı besin kaynağını bulmuşlar, onlardan kendileri faydalanmışlardır. Bugün bal almak için kovanlarda geniş ölçüde arı yetiştirilmektedir. Arıların balözünü aldıkları çiçek-lere göre balın rengi, çeşnisi, kokusu değişir, çoğunlukla rengi tatlı, parlak bir sarıdır; buna balrengi denir. Balın hazırlanışı bakımından da çeşitleri vardır: Petek Balı Kovanlardan alman petekler parçalanarak, kutulara konur. Bu bal kendi kendine süzülerek, kutunun, ya da aktarma edildiği kabın içinde toplanır. Zamanla, mum eriyip bala karışır, böylece balın saflığı kaybolur. Süzme Bal Saf baldır. Petekler ya güneşe konularak, ya da hafif ısıtılarak elde edilir. Rengi durudur. Kaynama Bal Petekleri parçalayıp ya kıl torbalarda sıkarak, ya da yüksek ısıda kaynatarak elde edilir. Bu sırada balmumu da eridiği için bal saf değildir, rengi de ya koyu sarı, ya kırmızıdır. Arı beslemek sanıldığı kadar zor, külfetli bir iş değildir. Ama, nedense bizde pek rağbet görmez. Tavuk yetiştirmek çok daha güç, daha masraflı olduğu halde birçok evlerin bahçesinde tavuk görürüz de, birkaç kovana raslamayız. Bahçenizde arıcılığa başlamak için yapacağınız tek şey bir, iki kovan almak, bunlara birer oğul an koymaktan ibarettir. İşin gerisini arılar tamamlar. Bal mevsiminde kovam açınca petekleri dolu bulursunuz. |
Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz. |
| |
Forum hakkında | Kullanılan sistem hakkında |
| SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc. |