Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Bayanların Dünyası > Yemek Tarifleri
facebook bağlan


Hakiki Kayseri Sucuğu Nasıl Yapılır?

Yemek Tarifleri kategorisinde açılmış olan Hakiki Kayseri Sucuğu Nasıl Yapılır? konusu , Hakiki Kayseri Sucuğu Nasıl Yapılır? Malzemeler: Bir kilo ete 20 gr yemeklik tuz 40 gr Nazilli Tatlı Biber (ince) 20 gr Acı Biber(Kayseri’nin eşi benzeri bulunmayan Cırgalan biberi) 25 gr ...


Like Tree2Beğeni
  • 1 Post By Papatya
  • 1 Post By ikRa

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 15.09.2015, 18:03   #1 (permalink)

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Hakiki Kayseri Sucuğu Nasıl Yapılır?



Hakiki Kayseri Sucuğu Nasıl Yapılır?


Malzemeler:

Bir kilo ete
20 gr yemeklik tuz
40 gr Nazilli Tatlı Biber (ince)
20 gr Acı Biber(Kayseri’nin eşi benzeri bulunmayan Cırgalan biberi)
25 gr Kimyon
10 gr. Yenibahar da koyulabilir
75 gr Sarımsak soyulmuş
bir kiloya 2 metre ütü barsak

Baharatları aldıktan sonra hazırlanmış olan etlerin kıyma çekilme işlemine geçtik. Kayseri’de birçok yerde bu iş için kurulmuş tezgahlarda organize bir şekilde etlerin çekildiğini gördüm. Burada en önemli nokta kıymanın bir kez ve kalın olarak çekilmesidir, sakın iki kere çekilmiş kıyma kullanmayın. Bu organizasyonda tamamdı.



Bu aşamadan sonra artık iş kıyma ile baharatların evlendirilmesi işine gelmişti. İşin en yorucu tarafı burasıydı. Elle hazırlanan sucuk içinin lezzetinin farklı olduğunu söylediler ama bu benim için bir şey ifade etmiyordu. Temiz bir leğende sarımsaklar, baharat ve kıyma karıştırılarak sucuk içi yoğurma işlemi başladı. Ara sıra su katarak tam kıvama gelmesi sağlanıyor. Bu arada Kayseri ilinin suyunda doğal nitrat olmasından dolayı sucuğun raf ömrünün uzadığını belirtmek isterim. Sanki Kayseri’de sucuk üretimi için tüm doğal şartlar programlanmış zannediyor insan.






Kıymamız hazır olunca bir gece dışarıdaki soğuk havanın eşliğinde bekletilmesi gerektiğini söylediler. Bu süreçte zaten doğal fermantasyon başlamış oluyor. Bu arada Kayseri’de gece hava soğukluğu normal buzdolabındaki soğukluğa yakın veya daha soğuk olduğu için(2-4 derece arasında) sucuk içinin dışarıda bekletilmesinde bir sakınca olmuyor. Siz denerseniz mutlaka buzdolabında bekletin. Burada yine doğal şartların sucuk üretimi yapılan sonbaharda buna uygun olduğunu belirtmek isterim.
Ertesi gün erkenden sucuk içinin kurutulmuş bağırsaklara doldurulması işlemi için soluğu dolum işini yapan esnafın yanında aldık. Burada özel bir dolum makinesi aracılığı ile bağırsaklar suda ıslatılıp dolum işlemi parmak sucuk olacak şekilde yapılıyor. Bu işlem hızlı bir şekilde ve usta birisi tarafından yapılıyor. En alttaki resimde kangalların bir bütün halinde bitmiş ve özel bir şekilde sarıldığı son halini görüyorsunuz.







Kaynak : Selahattin Esim


ikRa beğendi.
__________________


Papatya isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Alt 16.10.2015, 12:52   #2 (permalink)
Bu Ne Özgüven?

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Hakiki Kayseri Sucuğu Nasıl Yapılır?

halis muhlis gayserili

Papatya beğendi.
__________________


ikRa isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.


(Tümünü Görüntüle Konuyu Görüntüleyen Üyeler: 2
ikRa, Papatya
Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.

Saat: 00:32