|
Yemek Tarifleri kategorisinde açılmış olan Yeni Bahar Yemeklerde Nasıl Kullanılır? konusu , ...
| LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
20.09.2015, 20:48 | #1 (permalink) |
Süper Üye | Yeni Bahar Yemeklerde Nasıl Kullanılır? Yeni Bahar Yemeklerde Nasıl Kullanılır? Jamaika biberi olarak bilinen yeni bahar, Amerika'nın tropikal bölgelerinde yetişen yaprakları dökülmeyen bir bitkinin meyvelerinin yeşilken hasat edilip kurutulması yöntemiyle yapılan bir baharattır. Türkiye'de de yaygın bir şekilde üretilen yenibahar yılda yaklaşık 500 ton kadar tüketilir. Hindistan cevizi, tarçın, karanfil vb. baharatların kokularının bir arada bulunduğu bir baharat olması sebebiyle Allspice adıyla anılan bu bitki tatlandırıcı ve hoş kokulu bir baharattır. Kalp damar sağlığına, sindirime, ağrı şikayetlerine ve diş ağrılarında lokal anestezi hissi veren bu baharatı yemeklerde kullanırken genelde bu özelliklerine bakılmadan tadı ve kokusundan dolayı kullanılır. Leblebi büyüklüğünde ve kahverenginde küçük toplar halinde bir baharattır. Toz haline getirilip yemeklere serpiştirilerek kullanılır. Yemeklerde baharat kullanımını önemlidir. Yemeklerin daha leziz ve hoş kokulu olması isteniyorsa hangi yemeklerde hangi baharatların kullanılacağının bilinmesi gerekir. Yeni Baharın Kulanılım Alanları Baharat olarak kullanılır. Yemeklerin daha iyi sindirilmesinde faydalıdır. Ayrıca tedaviye yardımcı etkiye sahip bir baharat olması sebebiyle kullanılır. Kokusundan dolayı koku verici olarak kullanılır. Tatlandırıcı olarak kek, pasta, çörek, komposta vb yemeklerde kullanılır. Bu baharatın yapraklarının buhar ile damıtılarak yağı çıkarılır ve bazı cilt rahatsızlıklarına iyi geldiği bilinir. Ancak kullanılacak doz önemlidir. Yan etkisi sebebiyle ciltte kuruluk yapabilir. Yeni Baharın Kullanıldığı Yemekler Zeytinyağlı dolma haricinde tüm dolmalarda (sarmalarda) kullanılabilir. Köfte ve iç pilav yapımında kullanılan baharatların içine katılabilir. Sahanda yumurtaya katılabilir, et yemeklerinde, sulu yemeklerde, bisküvi hamurunda, baharatlı jöle yapımında, tostun arasında, mercimek köftesinde ya da kısır yapımında kullanılır. Turşu, sucuk, çemen yapımında kullanılır. Sert çeşni için; çorba, yahni, ızgara, pasta, çörek, kek,aşurede kullanılır. Sıcak çeşni için; elma püresi ya da kompostosu içine katılabilir, hamur ya da kek hamuruna eklenebilir. Yenibahar baharatını kullanılan yemeklerin lezzetinde ve kokusunda hissedilir bir değişiklik görülebilir. Sağlıklı insan tarafından tüketildiğinde herhangi bir yan etkisi olmayan bu baharatın aşırı tüketilmemesi tavsiye olunur. |
Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz. |
| |
Forum hakkında | Kullanılan sistem hakkında |
| SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc. |