Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Yemek Tarifleri (https://www.forumaski.com/yemek-tarifleri/)
-   -   Bayram Yemekleri (https://www.forumaski.com/yemek-tarifleri/167961-bayram-yemekleri.html)

DeRDeST 22.09.2015 21:28

Bayram Yemekleri
 
Bayram Yemekleri

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Bayram temizliği, bayram alışverişi derken yorgunlukta gelir arefe günüyle birlikte. Ama tüm yörelerde tüm bu yorgunluğa rağmen misafirlerde unutulmaz. Arefe gününden belki daha bile öncesinden başlanır. Bayram yemekleri hazırlanmaya. Herkes kendi yöresinin birbirinden leziz yemeklerini hazır eder bayram sabahına. Bu leziz yemekler bayram sabahı sofralarda yerini alır. Her yörenin de kendine has güzellikleri var tabi.

Erzurum'da kadayıf dolma: Erzurum'da bayram sofralarında kadayıf dolmasından asla vazgeçilmez. Kadayıf dolması erzurumluların sevdiği lezzetlerden. Kadayıf dolması kadayıf içine dövülmüş ceviz içi koyulup dolma gibi sarılarak yapılıyor. Erzurumda kadayıf dolmasının yanında ayran aşı çorbası, su böreği, cevizli kere, lor dolmasi da sofralarda yerini alır.Ardahan: hengal, katmer maviş ve kaz plavı yemekleri yapılır.

Erzincan: Erzincan bayram sofralarında un çorbası yaprak sarması, kabak kurusu sarması, gendirme çorbası ve su böreği mutlaka bulunur. Tatlı olarakta gasefe ve hoşaf sofralarda yer alır.

Muş: Muş köftesi hazüt dolması kırçıklı kalem dolması ve keşkek bayram için yapılan yemeklerdendir. Bingöl: Bingöl'de bayram yemeklerinde keldoş, tutamaç, pirinç ve ayrandan yapılan mustava ve içli köfte yapılır.

Iğdır: Iğdır'da bayram günleri balık çöreği her zaman yapılır.

Kocaeli: Kocaelin'de ise bayram sofrasında umaç çorbasi ve Gebze mantısı olur. Kocaeli Türkiye'nin heryerinden göç alan bir şehir olduğu için bayram da sofralarda her yöreden yemekler olur.

Hatay: Hatay mutfağı en zengin yemek kültürüne sahip mutfaklardan biridir. Tatlı olarak kömbe tatlısı yapılır. Yanında da ekşi aşı ve oruk gibi yemekler yerini alır.

Aydın: Aydın'da ramazan bayramlarında tatlı olarak baklava ve kabak tatlısı tercih edilir . Ayrıca Aydın'ın en eski tatlısı olan boyun tatlısı da yapılır.

T
ekirdağ: Tekirdağ'da her bayram arefesinde evde baklavalar açılır şerbetleri dökülür. Sabah bayram sofrasına hazır edilir .

Doğu karadeniz: Karadeniz'de de her yörede olduğu gibi bayram öncesinden tatlı hazırlıkları başlar. Baklavalar açılır. Ayrıca meşhur laz böreği de bayram sabahı sofrada yerini alır.


Saat: 07:00

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.