Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Yemek Tarifleri (https://www.forumaski.com/yemek-tarifleri/)
-   -   Günün Menüsü (Güncellenecektir.) (https://www.forumaski.com/yemek-tarifleri/168779-gunun-menusu-guncellenecektir.html)

Hatra 02.10.2015 11:51

Günün Menüsü (Güncellenecektir.)
 
02 Ekim Günün Menüsü


Kremalı Mantar Çorbası
Orman Kebabı
Domatesli Bulgur Pilavı
Dereotlu Ayran


[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]


Malzemeler :


10-12 adet kültür mantarı
1 adet soğan
1,5 yemek kaşığı tereyağı
1,5 yemek kaşığı un
1/2 su bardağı süt
1/2 su bardağı süt kreması
3 su bardağı sıcak su
Tuz
Karabiber

Üzeri İçin:

Dere otu

Hazırlanışı
Mantarları yıkayıp, ufak ufak doğrayın. Soğanları ince ince doğrayın. Derin bir tencereye tereyağını koyup, eritin. Soğanları ekleyip, pembeleşene kadar kavurun.

Soğanlar pembeleştiğinde, mantarları da ekleyip, mantarlar suyunu çekene kadar kavurun. Üzerine unu ilave edip, mantarlara iyice yedirin. 3 su bardağı sıcak su da ekleyerek, kaynamaya bırakın.

Kaynayan suya yarım su bardağı süt döküp, tekrar kaynamaya başlayana kadar karıştırmaya devam edin. Üzerine tuz, karabiber ve yarım su bardağı süt kreması ilave edip, iyice karıştırarak, koyulaşana kadar pişirin.

Piştikten sonra, üzerini dere otu ile süsleyerek, sıcak olarak servis edebilirsiniz.
[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Malzemeler :

300 gr kuşbaşı et
2 adet küçük boy patates
1 küçük kase haşlanmış bezelye
1 adet küçük havuç
2 adet soğan
1 adet domates
1 tatlı kaşığı salça
3 su bardağı kaynar su
4 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Kekik
Kırmızı toz biber

Hazırlanışı :
Geniş bir tencereye 4 yemek kaşığı zeytinyağı koyun. Üzerine kuşbaşı etleri ilave edip, etleri yüksek ateşte bir süre kavurun. Ardından küp küp doğranmış 2 adet soğanı ekleyip, bir süre daha kavurun. Daha sonra 1 adet rendelenmiş domatesi ve 1 tatlı kaşığı salça koyup, 1-2 kez daha karıştırın. Etlerinin üzerine 3 su bardağı sıcak su ilave ederek, tencerenin kapağını kapatıp, kısık ateşte etler yumuşayana kadar pişirin.

Etlerin lezzetli olması ve çabucak pişmesi için suyuna biraz sirke ekleyebilirsiniz. Ayrıca etlerin sertleşmemesi için tuzu mutlaka en son ilave etmelisiniz.

Etler yumuşadıktan sonra küp küp doğranmış 2 adet patates, 1 adet havuc ve 1 kase haşlanmış bezelye ekleyip, garnitürler haşlanana kadar pişirin. Haşlanan garnitürlerin üzerine tuz ve baharatları da ekleyip, bir kaşık yardımıyla son kez daha karıştırın.

Patatesler ve havuçların piştiğinden emin olduktan sonra, ocağın altını kapatıp, orman kebabını servis tabağına alın.

Orman kebabını, yanında pilav ile sıcak olarak servis edebilirsiniz.
[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Malzemeler :

1 su bardağı pilavlık bulgur
3-4 adet orta boy domates
1 adet soğan
1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
2 adet kesme şeker
1,5 su bardağı kaynar su
Tuz

Hazırlanışı :
Bir tencereye 1 yemek kaşığı dolusu tereyağı koyup, eritin. Eridikten sonra rendelenmiş 1 adet soğanı ilave edip, bir süre kavurun.

Ardından rendelenmiş 3-4 adet domatesi ilave edip, 2-3 dakika çevirin. Daha sonra 1 su bardağı yıkanmış bulguru ekleyip, 1-2 kere karıştırın. 1,5 su bardağı kaynar suyu, 2 adet kesme şekeri ve tuzu da ekleyerek, karıştırıp, kapağını kapatın. Önce harlı ateşte, suyunu biraz çekince kısık ateşte pişirin.

Pilavınız piştiktan sonra ocaktan alıp, üzerini bir bezle sararak, 15 dakika kadar demlenmeye bırakın. Pilavınız demlendikten sonra kapağını açıp, bir kere karıştırarak, servis tabağına koyup, sıcak olarak servis edebilirsiniz.

Bulgur alırken tanelerinin iri olmasına özen gösterin. İçinde taş var ise mutlaka ayıklayın. Mevsiminde domates, değil ise salça kullanabilirsiniz.
[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]


Malzemeler :

1 su bardağı yoğurt (250 ml)
1 su bardağı soğuk su (250 ml)
3-4 tutam dereotu
Tuz

Hazırlanışı :
Yoğurdu mutfak robotuna koyun. Üzerine dereotlarını ekleyin. Küçük parçalara ayrılıncaya kadar karıştırın.

Son olarak dereotlu karışımın içine soğuk su ve tuz ekleyin. Ayranı köpürünceye kadar karıştırın.

Hazırladığınız dereotlu ayranı bardaklara dökün. Soğuk olarak servis edebilirsiniz.

Hatra 03.10.2015 10:46

Cevap: Günün Menüsü (Güncellenecektir.)
 
03 Ekim Günün Menüsü

Lebeniye Çorbası
Tavuklu Patlıcan Oturtma
Fırında Taze Soğanlı Kaşarlı Ekmek
Balparmak Tatlısı


[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Malzemeler :

1 su bardağı haşlanmış nohut
2 yemek kaşığı pirinç
1,5 su bardağı süzme yoğurt
2 yemek kaşığı un
Yarım limon suyu
5-6 su bardağı su

Köftesi İçin:

200 gr kıyma
1 adet soğan
Tuz, karabiber
2 tatlı kaşığı kuru nane
2,5 yemek kaşığı tereyağı

Hazırlanışı :
İlk olarak derin bir tencere içine 2 yemek kaşığı yıkanmış pirinci koyun. Üzerine 1 su bardağı su döküp, yumuşayana kadar pişirin.

Diğer yandan küçük bir kaba 200 gr kıymayı koyun. Üzerine rendelenmiş 1 adet soğan, tuz ve karabiberi ekleyip, iyice yoğurun. Daha sonra kıymalı harçtan nohut büyüklüğünde parçalar alıp, elinizde yuvarlayın.

Daha sonra pişen pirinçlerin üzerine 4 su bardağı su dökün. Haşlanmış 1 su bardağı nohutu ekleyip, kaynamaya bırakın. Ardından derin bir kap içine 1,5 su bardağı süzme yoğurdu ekleyin. Üzerine 2 yemek kaşığı un, yarım limon suyu ve az miktar su ekleyip, iyice çırpın. Akabinde kaynayan çorba suyundan 1 kepçe kadar su ekleyip, karışımın ılımasını sağlayın. Yoğurtlu karışımı azar azar döküp, karıştırın. Tuzunu ekleyip, çorbayı kaynamaya bırakın.

Lebeniye çorbasını süzme yoğurt yerine normal yoğurt ile de yapabilirsiniz. Aynı zamanda çorbanızın koyuluğuna göre suyunu ayarlayabilirsiniz.

Diğer yandan geniş bir tava içine 2,5 yemek kaşığı tereyağı koyup, eritin. Hazırladığınız minik köfteleri koyup, kızarana kadar pişirin. Son olarak pişen köftelerin üzerine 2 tatlı kaşığı kuru nane ekleyip, kızdırın.

Hazırladığınız lebeniye çorbasını derin bir servis kabına koyun. Üzerine köfteli karışımı dökün. Lebeniye çorbasını karıştırıp, sıcak olarak servis edebilirsiniz.
[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Malzemeler :

750 gr kuşbaşı doğranmış tavuk göğsü
2 adet orta boy bostan patlıcanı
1 adet büyük boy domates
2 yemek kaşığı domates püresi
2-3 adet yeşil biber
5 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet soğan
Tuz
Karabiber

Hazırlanışı :
İlk olarak 2 adet bostan (tombik) patlıcanı alacalı doğrayın. Yıkayıp, iyice kurulayın. Daha sonra parmak kalınlığında halkalar halinde doğrayın.

Doğradığınız patlıcanları kızgın yağ içinde arkalı önlü kızartın.

Diğer yandan derin bir tencere içine 5 yemek kaşığı zeytinyağı koyun. Üzerine 750 gr kuşbaşı doğranmış tavuk göğüslerini ekleyip, 3 dakika kadar kavurun. Ardından ince ince doğranmış 1 adet soğanı ve 2 adet yeşil biberi ekleyip, 2 dakika kadar daha kavurun. Daha sonra 1 adet küp küp doğranmış domatesi ve 2 yemek kaşığı domates püresi koyup, 2-3 kere karıştırın. Tuz ve karabiberi ekleyip, orta ateş üzerinde 10 dakika kadar pişirin.

Kızaran patlıcanları büyük bir fırın kabı içine dizin. Üzerlerine hazırladığınız tavuk etli karışımı suyu ile birlikte paylaştırın. Tavuklu patlıcan oturtma yemeğinin üzerine biber dilimleri dizin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına verin. Yaklaşık 15 dakika kadar pişirin.

Tavuklu patlıcan oturtma yemeğiniz piştikten sonra fırından çıkartıp, sıcak olarak servis edebilirsiniz.
[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Malzemeler :

1 adet orta boy tombik ekmek
2-3 tutam maydanoz
2 sap taze soğan
Kaşar peynir dilimleri

Hazırlanışı :
Ekmeği bıçak yardımı ile küçük ve derin kareler halinde kesin.

Daha sonra kestiğiniz karelerin aralarına kaşar peynir dilimleri koyun. Ardından ekmeğin aralarına ince ince doğranmış maydanoz serpiştirin. Son olarak doğranmış taze soğan serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına verin. Kaşar peynirler eriyene kadar pişirin.

Pişen taze soğanlı kaşarlı ekmeği fırından çıkartın. Sıcak olarak hemen servis edebilirsiniz.

Ekmek olarak uzun ya da kare ekmek kullanabilirsiniz. Sucuk, sosis, domates gibi alternatiflerle ekmeğinizi lezzetlendirebilirsiniz
[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Malzemeler :

Hamuru İçin:

125 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
1 türk kahvesi fincanı sıvıyağ
4 yemek kaşığı pudra şekeri
2 adet yumurta (1 tanesinin sarısı kullanılmayacak)
1 çay kaşığı karbonat
1 çimdik tuz
4-5 yemek kaşığı irmik
Yaklaşık 2-2,5 su bardağı un

Şerbeti İçin:

5 su bardağı su
4 su bardağı toz şeker
Çeyrek limon suyu

Hazırlanışı :
İlk başta tatlınızın şerbetini hazırlayın.

Şerbeti için: Bir tencereye suyu ve şekeri koyup, şeker eriyene kadar karıştırın. Eğer bu sırada karıştırmayı yapmazsanız şerbetiniz daha çabuk şekerlenir. Şerbetiniz kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp, tam 20 dakika kaynatmaya devam edin. Limon suyunu şerbeti ocaktan almadan 15 dakika önce ekleyin. Ocaktan almadan hemen önce eklerseniz, şerbet şekerlenir.

Şerbetiniz olduktan sonra ocaktan alıp, ılımaya bırakın.

Hamuru İçin: Derin bir kaba yumurtaları kırın. Üzerine tereyağı, sıvıyağı ve pudra şekeri koyun. Mikser ile bembeyaz oluncaya kadar çırpın. Daha sonra tuz ve karbonatı ekleyip, karıştırın. Ardından azar azar unu ekleyip, kulak memesi yumuşaklığında bir kıvam alana kadar yoğurun.

Yaygan bir kaba irmiği koyun. Yoğurduğunuz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın. Elinizde parmak şekli verip, irmiğe bulayın. Daha sonra hafif yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırına verip, üzerleri kızarana kadar pişirin.

Pişen balparmak tatlısını fırından çıkartıp, ılık şerbeti kepçe ile üzerine dökün. 1-2 saat beklettikten sonra kaymak ya da dondurma ile servis edebilirsiniz.

Ara ara tatlılarınızı şerbetin içinde şerbetini daha iyi çekmesi için ters yüz edin.

Hatra 05.10.2015 11:14

Cevap: Günün Menüsü (Güncellenecektir.)
 
05 Ekim Günün Menüsü

Yoğurt Terbiyeli Para Para Çorbası
Fırında Beşamel Soslu Köfte
Patlıcanlı Bulgur Pilavı
Şişleme Pasta (Dürtme Kek)


[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Malzemeler :

1 adet yumurta
7 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı tuz
1 litre su

Terbiyesi İçin:

1 adet yumurta sarısı
2 yemek kaşığı un

Üzeri İçin:

1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı kırmızı toz biber

Hazırlanışı :
Derin bir kaba yumurtayı kırın. Üzerine tuz ekleyip, karıştırın. Daha sonra azar azar un ekleyip, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Hazırladığınız hamuru tezgah üzerine koyun. Oklava yardımı ile çok kalın olmayacak şekilde açın. Açtığınız hamurun üzerine az miktar un serpiştirin. Hamuru oklava üzerine rulo şeklinde sarın.

Rulo şeklinde sardığınız hamuru bıçak ile uzunlamına kesin. Ardından şeritler halinde kesin. Daha sonra minik kareler şeklinde kesin. Kestiğiniz hamurların üzerine hafifçe un serpiştirip, eliniz ile hamurları ayırın.

Daha sonra derin bir tencere içine 1 litre su koyup, kaynamaya bırakın. Kaynayan suyun içine kestiğiniz hamurları yavaş yavaş koyup, karıştırın. 5-6 dakika kadar pişmeye bırakın.
Para para çorbasının terbiyesi için, bir kaba yumurta sarısını koyun. Üzerine yoğurdu ekleyip, iyice çırpın. Ardından çorbanın kesilmemesi için suyundan 2-3 yemek kaşığı ekleyip, karıştırın.

Pişen para para çorbasının içine hazırladığınız yoğurt terbiyesini yavaş yavaş döküp, karıştırın. 1-2 taşım kaynatıp, ocaktan alın.

Son olarak küçük bir tavaya tereyağını koyup, eritin. Üzerine kırmızı toz biberi koyup, kızdırın. Hazırladığınız para para çorbası üzerine döküp, karıştırın. Daha sonra sıcak olarak servis edebilirsiniz.
[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Malzemeler :

250 gr kıyma
1 adet yumurta
1 adet küçük boy soğan
2 yemek kaşığı galeta unu
1 tutam maydanoz
Kekik
Karabiber
Kimyon
Tuz

Beşamel Sos İçin:

1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
1/2 su bardağı süt
Tuz
Karabiber

Hazırlanışı :,
Kıymayı derin bir kaba koyun. Üzerine rendelenmiş soğanı ekleyin. Ardından yumurta, ince ince doğranmış maydanoz, galeta unu, tuz ve baharatları koyun. Karışımı 5 dakika yoğurun.

Daha sonra geniş yanmaz bir tavaya az miktar sıvıyağ koyup, kızdırın. Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar alın. Oval ya da yuvarlak şekli verin. Şekil verdiğiniz köfteleri kızgın yağ içine koyun. Orta ateş üzerinde kızartın.

Diğer yandan köftelerin üzeri için beşamel sos hazırlayın.

Kızaran köfteleri fırın kabına dizin. Üzerine hazırladığınız beşamel sosu dökün. Son olarak rendelenmiş kaşar peynir serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına verin. 10 dakika kadar pişirin.

Hazırladığınız fırında beşamel soslu köfteyi sıcak olarak servis edebilirsiniz
[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Malzemeler :

1 su bardağı pilavlık bulgur
1 adet büyük boy patlıcan
1 adet büyük boy domates
1/2 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı nane
1 adet soğan
2 adet yeşil biber
1,5 su bardağı sıcak su
Tuz
Karabiber

Hazırlanışı :
İlk olarak 1 adet patlıcanın kabuğunu alacalı soyup, orta büyüklükte küpler halinde doğrayın. Daha sonra kızgın yağ içinde kızartıp, kenara alın.

Diğer yandan derin bir tencere içine 2 yemek kaşığı zeytinyağı koyun. Üzerine ince ince doğranmış 1 adet soğanı ve 2 adet yeşil biberi ekleyin. 2 dakika kadar kavurun. Ardından ince ince doğranmış 1 adet domatesi ve 1/2 yemek kaşığı salçayı koyup, 1 dakika kadar daha kavurun. Daha sonra yıkanmış 1 su bardağı bulguru, tuz, karabiber ve 1,5 su bardağı sıcak suyu ekleyip, karıştırın. Kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra altını kısıp, kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.

Domatesli bulgur pilavı piştikten sonra üzerine 1 tatlı kaşığı nane serpiştirip, karıştırın. Son olarak kızarmış patlıcanları ekleyip, yaklaşık 15 dakika kadar demlenmeye bırakın.

Demlenen patlıcanlı bulgur pilavını karıştırarak, sıcak olarak servis edebilirsiniz.
[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Malzemeler :

Pandispanya Keki İçin:

3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı süt
1/2 çay bardağı ılık su
1 paket kabartma tozu
1,5 su bardağı un

Sosu İçin:

1 su bardağı su
1/2 su bardağı süt
3 yemek kakao
5 yemek kaşığı toz şeker

Üzeri İçin:

1 su bardağı soğuk süt
1 paket krem şanti

Hazırlanışı :

İlk olarak pandispanya keki için; derin bir kaba 3 adet yumurtayı kırın. Üzerine 1 su bardağı toz şeker ekleyip, 3-4 dakika kadar çırpın. Daha sonra 1 çay bardağı sıvıyağ, 1 çay bardağı süt ve 1/2 çay bardağı ılık su ekleyip, tekrar çırpın. Daha sonra 1 paket kabartma tozu ve 1,5 su bardağı elenmiş un koyup, son kez çırpın.

24-26 cm lik yuvarlak bir fırın kabı içini tereyağı ile iyice yağlayın. Tabanına az miktar un serpiştirin. Kaba hazırladığınız pandispanya kek karışımını dökün. Ardından bir kaç kez sert bir zemine vurun ki düzlensin ve hava kabarcıkları çıksın. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırına verin. Yaklaşık 40 dakika kadar pişirin. Kekin pişip pişmediğini kürdan testi ile kontrol edebilirsiniz.
Pişen pandispanya keki fırından çıkartıp, soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra kalıptan yavaşça çıkartın. Servis tabağına koyun. Pipet, kalın bir şiş veya benzer bir materyal ile kekin üzerine aralıklarla delikler açın.

Diğer yandan şişleme pastanın sosu için derin bir tencere içine 1 su bardağı su, 1/2 su bardağı süt, 3 yemek kaşığı kakao ve 5 yemek kaşığı toz şeker ekleyin. Karıştırarak, kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra ocaktan alıp, 5 dakika kadar ılımaya bırakın.
Daha sonra ılıyan kakaolu sos karışımını kaşık ile kekin üzerine gezdirin. Bu şekilde buzdolabında 2-3 saat kadar dinlenmeye bırakın.

Şişleme pastanın üzeri için bir kaba 1 paket krem şanti tozunu koyun. 1 su bardağı soğuk süt ekleyip, mikser ile çırpın. Dürtme keki buzdolabından çıkartıp, üzerini krem şanti ile kaplayın.

Hazırladığınız şişleme pastanın üzerini damla ya da rende çikolata ile süsleyerek, servis edebilirsiniz.


Kadın 05.10.2015 11:28

Cevap: Günün Menüsü (Güncellenecektir.)
 
Ellerine sağlık.

Feda 05.10.2015 11:46

Cevap: Günün Menüsü (Güncellenecektir.)
 
Konuyu gordum aciktim:)
Oglen ne yesem diye dusunuyorum

Hatra 15.10.2015 10:58

Cevap: Günün Menüsü (Güncellenecektir.)
 
15 Ekim Günün Menüsü

Kremalı Havuç Çorbası
Baklavalık Yufkadan Beyti Kebabı
Gavurdağı Salatası
Bademli Keşkül (Keşkül"ü Fukara)



[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Malzemeler :

2 adet orta boy havuç
1 adet küçük boy patates
2,5 su bardağı su
Yarım paket krema
1 yemek kaşığı un
1 tutam dereotu
Sıvıyağ
Tuz

Hazırlanışı :
2 adet havucu ve patatesi yıkayıp, kabuklarını soyun. Ayrı ayrı rendeleyin.

Çorba tencerenize bir miktar sıvıyağ döküp, rendelenmiş havuçları ekleyin. Bir süre havuçları kavurun. Havuçlar biraz kavrulunca, patatesleri ekleyin. Biraz da patateslerle kavurup, ardından 1 yemek kaşığı un ekleyin. Sürekli karıştırarak unu biraz kavurun. Daha sonra 2,5 su bardağı su ve tuz ekleyip, pişmeye bırakın.

Havuçlar ve patatesler piştikten sonra ocaktan alıp, blender ile çırpıp, pürüzsüz hale getirin. Daha sonra tekrar ocağa alıp, ince ince kıyılmış dereotunu ilave edip, ardından yarım paket kremayı yavaş yavaş dökerek, karıştırın. 3-4 dakika kaynatıp, ocağı kapatın.

Pişen çorbanızı kaselere koyup, sıcak olarak servis edebilirsiniz.

İsteğe göre çorbanıza krema yerine süt ilave edebilirsiniz.

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Malzemeler :

6 adet hazır baklavalık yufka
150 gr kıyma
1 adet soğan
1 yemek kaşığı tereyağı (Erimiş)

Sos İçin:

2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı domates salçası
1,5 su bardağı kadar sıcak su
Yoğurt

Hazırlanışı :
Geniş bir tavaya 150 gr kıyma koyun. Üzerine ince ince doğranmış 1 adet soğan ekleyin. Sürekli karıştırarak pişirin. Daha sonra üzerine tuz ve karabiber serpiştirip, ocaktan alın.

Diğer taraftan 2 adet baklavalık yufkayı üst üste koyun. En üste fırça yardımı ile eritilmiş 2 yemek kaşığı tereyağından az miktar sürün. Daha sonra hazırladığınız kıymalı karışımdan baklavalık yufkanın her tarafına serpiştirin. Ardından yufkayı rulo şeklinde sıkıca sarın. Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayın.

Hazırladığınız baklavalık yufkadan beyti kebabını yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin. Kalan erimiş tereyağının içine yumurta sarısını kırın. Bu karışımı yufkaların üzerlerine sürün. Önceden ısıtılmış 160 dereceli fırına verin. Yaklaşık 15 dk pişirin.

Diğer taraftan orta boy bir tava içine 1 yemek kaşığı tereyağ koyup, eritin. Üzerine 2 yemek kaşığı salça ekleyip, 1 dk kadar kavurun. Daha sonra 1,5 su bardağı sıcak su döküp, karıştırın. Domates sosu koyu bir kıvam aldığında ocaktan alın.

Pişen baklavalık yufkadan beyti kebabını fırından çıkartın. Yufkaları 1"er cm kalınlığında bıçak yardımı ile kesin. Servis tabağına yan yana olacak şekilde dizin.

Hazırladığınız baklavalık yufkadan beyti kebabının üzerine salçalı sostan dökün. Yoğurt eşliğinde servis edebilirsiniz.


[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Malzemeler :

4 adet küçük boy domates
2 adet küçük boy salatalık
1 adet çerliston biber ya da 2 adet sivri biber
2-3 tutam maydanoz
1 adet küçük boy kuru soğan
5 yemek kaşığı zeytinyağı
5 yemek kaşığı nar ekşisi
İsteğe göre 1/4 limon suyu
1 çay bardağı kırılmış ceviz
Tuz

Hazırlanışı :
Domatesleri ve salatalıkları küçük küpler halinde doğrayın. Soğanın kabuğunu soyun. Soğanı, maydanozu ve biberi ince ince doğrayın.

Derin bir kaba doğranmış domatesleri,salatalıkları, maydanozları, biberi ve soğanı koyun. Üzerine kırılmış cevizi ekleyin. Son olarak nar ekşisi, zeytinyağı ve tuzu koyup, iyice karıştırın.

Gavurdağı salatanızı servis tabağına alıp, servis edebilirsiniz.

Gavurdağı salatanın özelliği salataya katılan tüm malzemeleri tavla zarından daha küçük doğranmasıdır. Gaziantep mutfağına ait bir salata çeşididir.
[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Malzemeler :

2,5 su bardağı süt
1 adet yumurta sarısı
1/2 su bardağından biraz fazla toz şeker
2 yemek kaşığı buğday nişastası
1 yemek kaşığı toz badem
1,5 yemek kaşığı hindistan cevizi

Üzeri İçin

Yeşil toz fıstık
Badem

Hazırlanışı :
Derin bir tencereye 2,5 su bardağı sütü koyun. Üzerine toz şekeri, nişastayı, toz bademi ve 1 adet yumurta sarısını ilave edip, iyice çırpın.

Daha sonra ocağa alıp, orta ateşte sürekli karıştırarak, kaynayana kadar pişirin. Karışımınız kaynayınca üzerine 1,5 yemek kaşığı hindistan cevizi ekleyip, karıştırarak, bir süre daha kaynatın.

Keşkülünüz piştikten sonra ocaktan alıp, sıcak olarak servis kaplarına paylaştırın. İlk sıcaklığı çıkınca üzerini yeşil toz fıstık ve bademler ile süsleyerek, buzdolabında beklettikten sonra servis edebilirsiniz.

"Osmanlı mutfağından günümüze kadar gelen harika bir tatlı..."

Fukara Keşkülü, doyurucu olması ve insanı tok tutması nedeniyle Kanuni devrinin imaretlerinde fakirlere dağıtılan yüksek kalorili, sütlü bir tatlıdır.

Keşkül ise, hindistan cevizinin içi oyulmak suretiyle elde edilen kabın adıdır.

Osmanlı mutfağında önemli bir yeri olan tatlının hikayesi, zamanımızın yöneticilerine ders verir niteliktedir:

Adalet ve halkın huzuruna çok önem veren osmanlı kadıları ve dervişleri, belirli zamanlarda halkın içine karışır ve dilencilik yaparlarmış. Topladıkları para da bu keşküllerde birikirmiş. Bu şekilde halkın durumunu görür, sıkıntılarını anlarlarmış. Keşküllerde toplanan bu paralar da imaretlere verilir, fakir halka aş olarak dağıtılırmış. Yapılan tatlının bu kaplarda dağıtılması, adının bu şekilde anılmasına neden olmuştur.

Hatra 16.10.2015 10:46

Cevap: Günün Menüsü (Güncellenecektir.)
 
16 Ekim Günün Menüsü


Zerdeçallı Tavuk Çorbası
Zeytinyağlı Portakallı Kereviz
Domatesli Pirinç Pilavı
Etimekli Yalancı Profiterol


[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Malzemeler :

1 adet tavuk budu
3 su bardağı tavuk suyu
1 su bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
1 çay bardağı tel şehriye
1 tatlı kaşığı zerdeçal
Tuz

Hazırlanışı :
Derin bir tencereye 1,5 litre su ve tavuk budunu koyun. Orta ateşte 30-35 dk kadar haşlayın.

Haşladığınız tavuk budunu tencereden alın. Soğumaya bırakın. Daha sonra elinizle didikleyin.

Diğer yandan ayrı bir tencere içine tereyağını koyup, eritin. Ardından unu ekleyip, 1 dakika kadar kavurun. Daha sonra tencere içine azar azar tavuk suyu ve su koyup, karıştırın. Kaynamaya bırakın. Tel şehriyeleri ve didiklediğiniz tavuk etlerini de ekleyip, karıştırın. 5 dakika kadar pişirin. Son olarak tuz ve zerdeçalı da koyup, karıştırın. 1-2 taşım kaynatın.

Pişen zerdeçallı tavuk çorbasını kaselere koyup, sıcak olarak servis edebilirsiniz.

Zerdeçallı tavuk çorbasının kıvamını sıcak su ekleyerek, ayarlayabilirsiniz.

İsteğe göre zerdeçallı tavuk çorbasının içine limon suyu ekleyebilirsiniz.
[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Malzemeler :

1 adet orta boy kereviz
1 adet orta boy patates
1 adet büyük boy havuç
1 adet küçük boy soğan
1 adet portakalın suyu
1/2 limon suyu
1,5 yemek kaşığı toz şeker
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz

Hazırlanışı :

Zeytinyağı koyduğunuz tencereye ince ince doğranmış soğanları koyup, biraz kavurun. Daha sonra küp küp doğranmış havuçları ilave edip, rengi dönüp, yumuşayana kadar kavurun.

Havuç kavrulurken patatesin ve kerevizin kabuklarını soyup, küp küp doğrayın. Kerevizi doğrarken kararmaması için limon suyu sürün. Doğradığınız patatesleri ve kerevizleri tencereye ekleyip, üzerine 1 adet portakalın suyu, 1/2 limon suyu, şeker ve biraz tuz ilave edin. Son olarak üstünü örtecek kadar sıcak su döküp, tencerenin ağzını kapatın. Kısık ateşte biraz suyunu çekip, sebzeler yumuşayana kadar pişirin.

Sebzeleri istediğiniz boyutlarda doğrayabilirsiniz. Önemli olan hepsinin benzer şekillerde doğranması.

Yemeğiniz piştikten sonra tencerede soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra suyu ile birlikte servis tabağına alıp, servis edebilirsiniz.

Eğer vaktiniz varsa 1 gece buzdolabında bekletip, daha sonra servis edebilirsiniz.
[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Malzemeler :

1 su bardağı pilavlık pirinç
2 adet orta boy domates
1,5 yemek kaşığı tereyağı
1,5 su bardağı sıcak su
Tuz

Hazırlanışı :
Pirinci yıkayıp, 20 dakika tuzlu ılık suda bekletin.

Diğer yandan domateslerin kabuklarını soyun. Minik küpler halinde doğrayın.

Daha sonra derin bir tencereye tereyağını koyup, eritin. Üzerine pirinçleri ekleyin. Tuz koyup, 2-3 dakika kavurun. Ardından doğranmış domatesleri ekleyin. 1-2 dakika kadar daha kavurun. Son olarak sıcak su ekleyip, 1 kere karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp, kaynamaya bırakın. Daha sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.

Pişen domatesli pirinç pilavı ocaktan alın. Tencerenin kapağını açın. 1 kere karıştırın. Üzerine kalın bir peçete koyup, kapağı kapatın. Domatesli pirinç pilavı 15 dakika kadar demlenmeye bırakın. Daha sonra domatesli pirinç pilavı sıcak olarak servis edebilirsiniz.
[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Malzemeler :

1 paket tuzsuz etimek

Muhallebisi İçin:

1 litre süt
1 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
1 paket krem şanti
İsteğe göre 1 paket vanilya

Çikolata Sosu İçin:

1 paket çikolatalı sos
2 su bardağı süt

Hazırlanışı :
İlk olarak etimekleri ufak ufak parçalara bölün. Daha sonra kuplara paylaştırın.

Diğer yandan derin bir tencereye sütü koyun. Üzerine un ve şekeri ekleyin. Sürekli karıştırarak, koyulaşana kadar pişirin.

Pişen muhallebinin üzerine toz krem şantiyi ekleyip, iyice karıştırın. Daha sonra etimeklein üzerine paylaştırın.

Diğer tarafta derin bir tencereye 2 su bardağı süt koyun. Üzerine çikolatalı sosu dökün. Koyulaşana kadar pişirin. Daha sonra ocaktan alıp, ılımaya bırakın.

Ilıyan çikolata sosunu muhallebinin üzerine paylaştırın. Etimekli yalancı profiterolu buzdolabında soğumaya bırakın.

Hazırladığınız etimekli yalancı profiterolu fıstık ya da hindistan cevizi ile süsleyerek, servis edebilirsiniz.

İsteğe göre etimekli yalancı profiterolu kuplar yerine dikdörtgen bir borcama da yapabilirsiniz.

Hatra 17.10.2015 11:41

Cevap: Günün Menüsü (Güncellenecektir.)
 
17 Ekim Günün Menüsü

Erişteli Domates Çorbası
Ispanak Beğendili Tavuk Sote
Tereyağlı Cevizli Erişte
Gofretli Muhallebi Tatlısı


[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Malzemeler :

2 su bardağı hazır domates püresi
1 çay bardağı erişte makarna
1 yemek kaşığı tereyağı
1,5 yemek kaşığı un
4-4,5 su bardağı su
Tuz
Karabiber

Hazırlanışı :
Derin bir tencere içine 1 yemek kaşığı tereyağı koyup, eritin. Üzerine 1,5 yemek kaşığı unu ekleyip, 1 dakika kadar kavurun.

Daha sonra 2 su bardağı domates püresini ekleyip, pürenin topaklanmaması için hızlı bir şekilde karıştırın. Ardından 4 su bardağı sıcak su dökün. Karıştırıp, kaynamaya bırakın.

Kaynayan çorbanın içine 1 çay bardağı erişte makarnayı, tuz ve karabiberi ekleyin. Karıştırıp, pişmeye bırakın.

Hazırladığınız erişteli domates çorbasını sıcak olarak servis edebilirsiniz.


[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Malzemeler :

2 dilim tavuk göğsü (fileto şeklinde dilimlenmiş)
250 gr ıspanak
150 gr mantar
1 adet orta boy soğan
3 yemek kaşığı garnitür
1,5 yemek kaşığı domates rendesi ya da püresi
Tuz
Karabiber

Beşamel Sos İçin:

1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
1 su bardağı süt
2-3 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peynir
Tuz
Karabiber

Hazırlanışı :
Tavuk göğüslerini güzelce yıkayıp, kuşbaşı şeklinde doğrayın. Ispanakları ve mantarları da iyice yıkayıp, ince ice doğrayın.

Tavuk sote için; sıvıyağ koyulmuş geniş bir tavaya ince ince doğranmış soğanları koyup, bir süre kavurun. Ardından doğradığınız tavuk göğüslerini ve mantarları ilave edip, suyunu salıp, çekene kadar kadar pişirin. Daha sonra pişen tavuklara garnitürleri ve domates püresini ekleyip, tuzunu ve karabiberini ayarlayarak, 3-4 dakika kaynatın.

Diğer tarafta doğradığınız ıspanakları teflon tencereye koyup, sönene kadar kavurun. Ardından suyunu iyice sıkıp, kenara alın.

Ispanak beğendi için; derin bir tencereye tereyağı koyup, eritin. Eriyen yağın üzerine unu ilave edip, kokusu çıkana kadar kavurun. Akabinde sütü azar azar döküp, topaklanmaması için sürekli karıştırarak, koyulaşana kadar pişirin. Tuzu ve karabiberini ayarlayıp, ıspanakları ve kaşar peyniri ekleyip, 1-2 dakika kadar karıştırıp, ocaktan alın.

Hazırladığınız beğendiyi servis tabağının tabanına yayıp, üzerine tavuk soteyi koyarak, servis edebilirsiniz.



[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Malzemeler :

1/2 paket yumurtalı erişte (175 gr)
2,5 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı az dövülmüş ceviz
Tuz

Hazırlanışı :
Derin bir tencereye sıcak su koyun. Üzerine biraz tuz ve az miktar sıvı yağı koyun. Erişte makarnaları ekleyip, yumuşayana kadar haşlayın.

Diğer yandan bir tavaya tereyağını koyup, eritin. Üzerine dövülmüş cevizleri ekleyin. 1 dakika kadar cevizleri yağ içinde kavurun.

Haşlanmış olan erişte makarnanın suyunu süzün. Üzerine hazırladığınız tereyağlı cevizli karışımı döküp, karıştırın.

Hazırladığınız tereyağlı cevizli erişte makarnayı sıcak olarak servis edebilirsiniz.

Tereyağlı cevizli erişte makarna içine peynir ekleyebilirsiniz.


[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Malzemeler :

2,5 su bardağı süt (200 ml)
1 yemek kaşığı dolusu nişasta
1,5 yemek kaşığı dolusu un
1 yumurta sarısı
1/2 su bardağı toz şeker
1/2 paket vanilya
1/2 yemek kaşığı tereyağı
125 gr gofret
Küçük bir kase ceviz

Hazırlanışı :

İlk olarak mutfak robotunuzun içine gofreti ve cevizi koyup, tamamen parçalayın.

Diğer yandan derin bir tencere içine sütü dökün. Üzerine toz şeker, nişasta, un ve yumurta sarısını koyup, iyice çırpın. Tencereyi ocak üzerine alıp, orta ateş üzerinde koyu bir kıvam alana kadar sürekli karıştırarak, pişirin.

Pişen muhallebinin içine vanilya ve tereyağını ekleyip, iyice karıştırın.

Daha sonra kupların tabanına gofretli karışımın yarısını paylaştırın. Gofretin üzerine hazırladığınız muhallebiyi paylaştırın. Son olarak muhallebinin üzerine kalan gofretli karışımı serpiştirip, buzdolabında soğumaya bırakın.

Hazırladığınız gofretli muhallebi tatlısını soğuk olarak servis edebilirsiniz.

Gofretli muhallebi tatlısını kuplar yerine küçük bir borcam kabada yapabilirsiniz.

Sonsuz 17.10.2015 11:43

Cevap: Günün Menüsü (Güncellenecektir.)
 
Şu cevizli erişte gerçekten güzel oluyor


Saat: 18:03

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.