|
Yemek Tarifleri kategorisinde açılmış olan Günün Menüsü (Güncellenecektir.) konusu , ...
| LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
02.10.2015, 11:51 | #1 (permalink) |
Aktif Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Günün Menüsü (Güncellenecektir.) 02 Ekim Günün Menüsü Kremalı Mantar Çorbası Orman Kebabı Domatesli Bulgur Pilavı Dereotlu Ayran Malzemeler : 10-12 adet kültür mantarı 1 adet soğan 1,5 yemek kaşığı tereyağı 1,5 yemek kaşığı un 1/2 su bardağı süt 1/2 su bardağı süt kreması 3 su bardağı sıcak su Tuz Karabiber Üzeri İçin: Dere otu Hazırlanışı Mantarları yıkayıp, ufak ufak doğrayın. Soğanları ince ince doğrayın. Derin bir tencereye tereyağını koyup, eritin. Soğanları ekleyip, pembeleşene kadar kavurun. Malzemeler : 300 gr kuşbaşı et 2 adet küçük boy patates 1 küçük kase haşlanmış bezelye 1 adet küçük havuç 2 adet soğan 1 adet domates 1 tatlı kaşığı salça 3 su bardağı kaynar su 4 yemek kaşığı zeytinyağı Tuz Karabiber Kekik Kırmızı toz biber Hazırlanışı : Geniş bir tencereye 4 yemek kaşığı zeytinyağı koyun. Üzerine kuşbaşı etleri ilave edip, etleri yüksek ateşte bir süre kavurun. Ardından küp küp doğranmış 2 adet soğanı ekleyip, bir süre daha kavurun. Daha sonra 1 adet rendelenmiş domatesi ve 1 tatlı kaşığı salça koyup, 1-2 kez daha karıştırın. Etlerinin üzerine 3 su bardağı sıcak su ilave ederek, tencerenin kapağını kapatıp, kısık ateşte etler yumuşayana kadar pişirin. Malzemeler : 1 su bardağı pilavlık bulgur 3-4 adet orta boy domates 1 adet soğan 1 yemek kaşığı dolusu tereyağı 2 adet kesme şeker 1,5 su bardağı kaynar su Tuz Hazırlanışı : Bir tencereye 1 yemek kaşığı dolusu tereyağı koyup, eritin. Eridikten sonra rendelenmiş 1 adet soğanı ilave edip, bir süre kavurun. Malzemeler : 1 su bardağı yoğurt (250 ml) 1 su bardağı soğuk su (250 ml) 3-4 tutam dereotu Tuz Hazırlanışı : Yoğurdu mutfak robotuna koyun. Üzerine dereotlarını ekleyin. Küçük parçalara ayrılıncaya kadar karıştırın. |
03.10.2015, 10:46 | #2 (permalink) |
Aktif Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Cevap: Günün Menüsü (Güncellenecektir.) 03 Ekim Günün Menüsü Lebeniye Çorbası Tavuklu Patlıcan Oturtma Fırında Taze Soğanlı Kaşarlı Ekmek Balparmak Tatlısı Malzemeler : 1 su bardağı haşlanmış nohut 2 yemek kaşığı pirinç 1,5 su bardağı süzme yoğurt 2 yemek kaşığı un Yarım limon suyu 5-6 su bardağı su Köftesi İçin: 200 gr kıyma 1 adet soğan Tuz, karabiber 2 tatlı kaşığı kuru nane 2,5 yemek kaşığı tereyağı Hazırlanışı : İlk olarak derin bir tencere içine 2 yemek kaşığı yıkanmış pirinci koyun. Üzerine 1 su bardağı su döküp, yumuşayana kadar pişirin. Malzemeler : 750 gr kuşbaşı doğranmış tavuk göğsü 2 adet orta boy bostan patlıcanı 1 adet büyük boy domates 2 yemek kaşığı domates püresi 2-3 adet yeşil biber 5 yemek kaşığı zeytinyağı 1 adet soğan Tuz Karabiber Hazırlanışı : İlk olarak 2 adet bostan (tombik) patlıcanı alacalı doğrayın. Yıkayıp, iyice kurulayın. Daha sonra parmak kalınlığında halkalar halinde doğrayın. Malzemeler : 1 adet orta boy tombik ekmek 2-3 tutam maydanoz 2 sap taze soğan Kaşar peynir dilimleri Hazırlanışı : Ekmeği bıçak yardımı ile küçük ve derin kareler halinde kesin. Malzemeler : Hamuru İçin: 125 gr tereyağı (oda sıcaklığında) 1 türk kahvesi fincanı sıvıyağ 4 yemek kaşığı pudra şekeri 2 adet yumurta (1 tanesinin sarısı kullanılmayacak) 1 çay kaşığı karbonat 1 çimdik tuz 4-5 yemek kaşığı irmik Yaklaşık 2-2,5 su bardağı un Şerbeti İçin: 5 su bardağı su 4 su bardağı toz şeker Çeyrek limon suyu Hazırlanışı : İlk başta tatlınızın şerbetini hazırlayın. |
05.10.2015, 11:14 | #3 (permalink) |
Aktif Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Cevap: Günün Menüsü (Güncellenecektir.) 05 Ekim Günün Menüsü Yoğurt Terbiyeli Para Para Çorbası Fırında Beşamel Soslu Köfte Patlıcanlı Bulgur Pilavı Şişleme Pasta (Dürtme Kek) Malzemeler : 1 adet yumurta 7 yemek kaşığı un 1 çay kaşığı tuz 1 litre su Terbiyesi İçin: 1 adet yumurta sarısı 2 yemek kaşığı un Üzeri İçin: 1 yemek kaşığı tereyağı 1 çay kaşığı kırmızı toz biber Hazırlanışı : Derin bir kaba yumurtayı kırın. Üzerine tuz ekleyip, karıştırın. Daha sonra azar azar un ekleyip, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Malzemeler : 250 gr kıyma 1 adet yumurta 1 adet küçük boy soğan 2 yemek kaşığı galeta unu 1 tutam maydanoz Kekik Karabiber Kimyon Tuz Beşamel Sos İçin: 1 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı un 1/2 su bardağı süt Tuz Karabiber Hazırlanışı :, Kıymayı derin bir kaba koyun. Üzerine rendelenmiş soğanı ekleyin. Ardından yumurta, ince ince doğranmış maydanoz, galeta unu, tuz ve baharatları koyun. Karışımı 5 dakika yoğurun. Malzemeler : 1 su bardağı pilavlık bulgur 1 adet büyük boy patlıcan 1 adet büyük boy domates 1/2 yemek kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı nane 1 adet soğan 2 adet yeşil biber 1,5 su bardağı sıcak su Tuz Karabiber Hazırlanışı : İlk olarak 1 adet patlıcanın kabuğunu alacalı soyup, orta büyüklükte küpler halinde doğrayın. Daha sonra kızgın yağ içinde kızartıp, kenara alın. Malzemeler : Pandispanya Keki İçin: 3 adet yumurta 1 su bardağı toz şeker 1 çay bardağı sıvıyağ 1 çay bardağı süt 1/2 çay bardağı ılık su 1 paket kabartma tozu 1,5 su bardağı un Sosu İçin: 1 su bardağı su 1/2 su bardağı süt 3 yemek kakao 5 yemek kaşığı toz şeker Üzeri İçin: 1 su bardağı soğuk süt 1 paket krem şanti Hazırlanışı :
|
05.10.2015, 11:28 | #4 (permalink) |
Süper Üye | Cevap: Günün Menüsü (Güncellenecektir.) Ellerine sağlık. |
05.10.2015, 11:46 | #5 (permalink) |
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır. | Cevap: Günün Menüsü (Güncellenecektir.) Konuyu gordum aciktim Oglen ne yesem diye dusunuyorum
__________________ |
15.10.2015, 10:58 | #6 (permalink) |
Aktif Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Cevap: Günün Menüsü (Güncellenecektir.) 15 Ekim Günün Menüsü Kremalı Havuç Çorbası Baklavalık Yufkadan Beyti Kebabı Gavurdağı Salatası Bademli Keşkül (Keşkül"ü Fukara) Malzemeler : 2 adet orta boy havuç 1 adet küçük boy patates 2,5 su bardağı su Yarım paket krema 1 yemek kaşığı un 1 tutam dereotu Sıvıyağ Tuz Hazırlanışı : 2 adet havucu ve patatesi yıkayıp, kabuklarını soyun. Ayrı ayrı rendeleyin. Malzemeler : 6 adet hazır baklavalık yufka 150 gr kıyma 1 adet soğan 1 yemek kaşığı tereyağı (Erimiş) Sos İçin: 2 yemek kaşığı tereyağı 2 yemek kaşığı domates salçası 1,5 su bardağı kadar sıcak su Yoğurt Hazırlanışı : Geniş bir tavaya 150 gr kıyma koyun. Üzerine ince ince doğranmış 1 adet soğan ekleyin. Sürekli karıştırarak pişirin. Daha sonra üzerine tuz ve karabiber serpiştirip, ocaktan alın. Malzemeler : 4 adet küçük boy domates 2 adet küçük boy salatalık 1 adet çerliston biber ya da 2 adet sivri biber 2-3 tutam maydanoz 1 adet küçük boy kuru soğan 5 yemek kaşığı zeytinyağı 5 yemek kaşığı nar ekşisi İsteğe göre 1/4 limon suyu 1 çay bardağı kırılmış ceviz Tuz Hazırlanışı : Domatesleri ve salatalıkları küçük küpler halinde doğrayın. Soğanın kabuğunu soyun. Soğanı, maydanozu ve biberi ince ince doğrayın. Malzemeler : 2,5 su bardağı süt 1 adet yumurta sarısı 1/2 su bardağından biraz fazla toz şeker 2 yemek kaşığı buğday nişastası 1 yemek kaşığı toz badem 1,5 yemek kaşığı hindistan cevizi Üzeri İçin Yeşil toz fıstık Badem Hazırlanışı : Derin bir tencereye 2,5 su bardağı sütü koyun. Üzerine toz şekeri, nişastayı, toz bademi ve 1 adet yumurta sarısını ilave edip, iyice çırpın. |
16.10.2015, 10:46 | #7 (permalink) |
Aktif Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Cevap: Günün Menüsü (Güncellenecektir.) 16 Ekim Günün Menüsü Zerdeçallı Tavuk Çorbası Zeytinyağlı Portakallı Kereviz Domatesli Pirinç Pilavı Etimekli Yalancı Profiterol Malzemeler : 1 adet tavuk budu 3 su bardağı tavuk suyu 1 su bardağı sıcak su 1 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı un 1 çay bardağı tel şehriye 1 tatlı kaşığı zerdeçal Tuz Hazırlanışı : Derin bir tencereye 1,5 litre su ve tavuk budunu koyun. Orta ateşte 30-35 dk kadar haşlayın. Malzemeler : 1 adet orta boy kereviz 1 adet orta boy patates 1 adet büyük boy havuç 1 adet küçük boy soğan 1 adet portakalın suyu 1/2 limon suyu 1,5 yemek kaşığı toz şeker 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı Tuz Hazırlanışı : Zeytinyağı koyduğunuz tencereye ince ince doğranmış soğanları koyup, biraz kavurun. Daha sonra küp küp doğranmış havuçları ilave edip, rengi dönüp, yumuşayana kadar kavurun. Malzemeler : 1 su bardağı pilavlık pirinç 2 adet orta boy domates 1,5 yemek kaşığı tereyağı 1,5 su bardağı sıcak su Tuz Hazırlanışı : Pirinci yıkayıp, 20 dakika tuzlu ılık suda bekletin. Malzemeler : 1 paket tuzsuz etimek Muhallebisi İçin: 1 litre süt 1 su bardağı un 1 su bardağı toz şeker 1 paket krem şanti İsteğe göre 1 paket vanilya Çikolata Sosu İçin: 1 paket çikolatalı sos 2 su bardağı süt Hazırlanışı : İlk olarak etimekleri ufak ufak parçalara bölün. Daha sonra kuplara paylaştırın. |
17.10.2015, 11:41 | #8 (permalink) |
Aktif Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Cevap: Günün Menüsü (Güncellenecektir.) 17 Ekim Günün Menüsü Erişteli Domates Çorbası Ispanak Beğendili Tavuk Sote Tereyağlı Cevizli Erişte Gofretli Muhallebi Tatlısı Malzemeler : 2 su bardağı hazır domates püresi 1 çay bardağı erişte makarna 1 yemek kaşığı tereyağı 1,5 yemek kaşığı un 4-4,5 su bardağı su Tuz Karabiber Hazırlanışı : Derin bir tencere içine 1 yemek kaşığı tereyağı koyup, eritin. Üzerine 1,5 yemek kaşığı unu ekleyip, 1 dakika kadar kavurun. Malzemeler : 2 dilim tavuk göğsü (fileto şeklinde dilimlenmiş) 250 gr ıspanak 150 gr mantar 1 adet orta boy soğan 3 yemek kaşığı garnitür 1,5 yemek kaşığı domates rendesi ya da püresi Tuz Karabiber Beşamel Sos İçin: 1 yemek kaşığı tereyağı 2 yemek kaşığı un 1 su bardağı süt 2-3 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peynir Tuz Karabiber Hazırlanışı : Tavuk göğüslerini güzelce yıkayıp, kuşbaşı şeklinde doğrayın. Ispanakları ve mantarları da iyice yıkayıp, ince ice doğrayın. Malzemeler : 1/2 paket yumurtalı erişte (175 gr) 2,5 yemek kaşığı tereyağı 1 çay bardağı az dövülmüş ceviz Tuz Hazırlanışı : Derin bir tencereye sıcak su koyun. Üzerine biraz tuz ve az miktar sıvı yağı koyun. Erişte makarnaları ekleyip, yumuşayana kadar haşlayın. Malzemeler : 2,5 su bardağı süt (200 ml) 1 yemek kaşığı dolusu nişasta 1,5 yemek kaşığı dolusu un 1 yumurta sarısı 1/2 su bardağı toz şeker 1/2 paket vanilya 1/2 yemek kaşığı tereyağı 125 gr gofret Küçük bir kase ceviz Hazırlanışı :
|
17.10.2015, 11:43 | #9 (permalink) |
Özel Üye | Cevap: Günün Menüsü (Güncellenecektir.) Şu cevizli erişte gerçekten güzel oluyor |
Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz. |
| |
Forum hakkında | Kullanılan sistem hakkında |
| SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc. |