Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Bayanların Dünyası > Yemek Tarifleri
Kayıt ol Yardım Kimler Online Bugünki Mesajlar Arama

canlı casino siteleri canlı casino siteleri sagedatasecurity.com casino siteleri takipçi satın al
porno diyarbakır escort bayan antalya escort malatya escort

Yemek hangi yağ ile pişirilmeli

Yemek Tarifleri kategorisinde açılmış olan Yemek hangi yağ ile pişirilmeli konusu , ...


Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 16.10.2015, 10:58   #1 (permalink)

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Yemek hangi yağ ile pişirilmeli

Yemek hangi yağ ile pişirilmeli




Yağ seçmek yemek pişirmenin önemli bir evresidir ve her şeyden önce katı yağlardan uzak durulması gerektiği bilinmelidir.

Yağ seçerken iki önemli nokta var; tat ve yanma noktası. Bazı pişirme yağları diğerlerinden daha hissedilir bir tada sahiptir; eğer siz de kullanacağınız yağın yemeğinizin tadında etkili olmasını istiyorsanız rengi daha koyu olanlardan tercih edin.

Kızartlamalar için yüksek yanma noktalı yağlar
Yanma noktası, yağınızın ısıtıldığında 'tütmesine' denk gelen derecedir. Eğer sote ya da kızartma için kullanılacaksa, yüksek yanma noktalı, rafine edilmiş ya da işlenmiş olan yağları tercih edin. Tat açısından zengin olanlara göre daha açık renkli ve ucuz olurlar.

Bitki yağı genellikle kimyasallar aracılığı ile bitkilerden elde edilen yağların karışımından oluşur. Aşırı derecede arıtıldığı için işlemler esnasında saflığı bozulur ve açık renkli, tadı hafif, yüksek yanma dereceli olur.

Eskiden rapiska denilen ve kalp-damar hastalıklarına yol açabilen erusik asit içeren kanola yağı, artık hardal ailesinden bir bitki olan kolza tohumundan üretiliyor. Bitki yağı gibi nötr renkli ve yüksek yanma dereceli olsa da çok daha sağlıklı olduğu öngörülüyor ve kullanımı gittikçe yaygınlaşıyor.

Zeytinyağı, adından da belli olduğu üzere zeytinden üretiliyor ve tıpkı şaraplarda olduğu gibi zeytinin nerede ve hangi iklimde büyüdüğüne bağlı olarak tadı ve renginde değişkenlik gösterebiliyor. Yanma noktası ise üretildiği zeytinin içindeki asit oranına göre değişiyor.

Sızma zeytinyağı, zeytinyağı üretirken, zeytinin ezilmesinden hemen sonra sağlanan ve hiç bir işleme tutulmadan elde edilen yağdır. Asidi çok düşüktür, alışık olmayan insanlar için biraz ağır gelebilir, ama gerçek zeytin yağı budur.

Fındık yağı, hafif tadı ve açık rengi ile tanınır. Yüksek ısı gerektiren pişirmelerde kullanılmak için idealdir. Sağlıklıdır, özellikle de kolesterol düşmanıdır.

Diğer bitki ve baharatların karışımıyla elde edilen özel yağlar ise yemek pişirmeye değil, yemeğin kendisine ekstra bir tat vermek ve son bir dokunuş için üretilir.

__________________



Jade isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Alt 16.10.2015, 12:25   #2 (permalink)
Bu Ne Özgüven?

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Yemek hangi yağ ile pişirilmeli

zeytinyağı favorimdir

__________________


ikRa isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.


Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
yetişkin sohbet chatkamerali.net

Saat: 09:32