Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Bayanların Dünyası > Yemek Tarifleri
facebook bağlan


Mumbar Dolması

Yemek Tarifleri kategorisinde açılmış olan Mumbar Dolması konusu , Mumbar Dolması Malzemeler : 3 takım koyun bağırsağı 350 g az yağlı kıyma 3 su bardağı pirinç 3-4 iri boy kuru soğan 1 demet maydanoz 2 adet orta boy domates ...


Like Tree3Beğeni
  • 1 Post By ikRa
  • 1 Post By Papatya
  • 1 Post By ikRa

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 30.10.2015, 15:23   #1 (permalink)

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Mumbar Dolması



Mumbar Dolması


Malzemeler :

3 takım koyun bağırsağı
350 g az yağlı kıyma
3 su bardağı pirinç
3-4 iri boy kuru soğan
1 demet maydanoz
2 adet orta boy domates
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Makara ipliği
Temizlemek için
limon suyu
sirke
kalın tuz

Hazırlanışı :


Bağırsakları ters yüz etmeden kaba pisliği kasabınızdan akıtmasını rica edin, temizlenmiş bağırsakların çeşmenize takarak tekrar temizleyin, pisliğin yağlı dış yüzeye bulaşmamış olmamasına dikkat edin, derince bir kapta limonlu tuzlu hazırlayın, bağırsakları bekletin(1-2 saat)…

Bağırsakları bir mil veya parmak yardımıyla tersine cevirin, tekrar hazırladığınız sirkeli, limonlu, tuzlu suda mıncıklayarak temizleyin (iç yüzey,dışta olmalı) (1-2 saat bu suda bekletebilirsiniz)

Bağırsakların yağlı yüzeyi dışta olacak şekilde tekrar çevirelim, sudan geçirerek dolduralacak hale getirelim(parlak iç yüzey içte olmalı)

Bağırsaklarımız dezenfekte olmak üzere sirkeli ve limonlu suda beklerken, içimizi hazırlayalım, soğanımızı karınca başı doğrayalım ve domateslerimizi rendeleyelim, maydanozlarımı incecik kıyalım. Kıyma pirinç karabiber tuz ile karıştırarak dolma içini hazırlayalım.

Patlıcan dolma oyacağına içi koyarak veya parmak yardımıyla içi dolduralım, arzuya göre porsiyonluk temiz bir makara ipliği ile bağlayalım. Tencerenize dolma seviyesinde sıcak su ekleyin.

Bu tarifi pişirmek,tamamen bağırsaklarınızın pişme süresi ile ilgili,bağırsaklarınız pişmeye yakın üstünü kızartma üzere fırınlayabilirsiniz(yaklaşık 50-60 dk,önce harlı,daha sonra yavaş ateşte pişirme süresi)

Afiyet olsun.


__________________



Konu Papatya tarafından (30.10.2015 Saat 15:26 ) değiştirilmiştir.
Papatya isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Alt 30.10.2015, 15:28   #2 (permalink)
Bu Ne Özgüven?

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Mumbar Dolması

Ben hiç sevmiyorum bunu ya ama sevenler de cok

Papatya beğendi.
__________________


ikRa isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Alt 30.10.2015, 15:35   #3 (permalink)

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Mumbar Dolması

Alıntı:
ikRa Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Ben hiç sevmiyorum bunu ya ama sevenler de cok
Bende sevmiyorum

ikRa beğendi.
__________________


Papatya isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Alt 30.10.2015, 15:36   #4 (permalink)
Bu Ne Özgüven?

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Mumbar Dolması

Alıntı:
Papatya Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster


Bende sevmiyorum
Bu konuda beni yalnız bırakmadığın için teşekkür ederim

Papatya beğendi.
__________________


ikRa isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.


(Tümünü Görüntüle Konuyu Görüntüleyen Üyeler: 3
ikRa, Papatya, yusss
Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.

Saat: 03:32