Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Bayanların Dünyası > Yemek Tarifleri
facebook bağlan


Yağ Mantısı Tarifi

Yemek Tarifleri kategorisinde açılmış olan Yağ Mantısı Tarifi konusu , Yağ Mantısı Tarifi Malzemeler : 1, 5 -2 su bardağı ılık su 1 tatlı kaşığı dolusu insast maya 1 çay kaşığı şeker 2 yemek kaşığı sıvı yağ 2 yemek kaşığı ...


Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 20.11.2015, 20:24   #1 (permalink)

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Yağ Mantısı Tarifi



Yağ Mantısı Tarifi


Malzemeler :


1, 5 -2 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı dolusu insast maya
1 çay kaşığı şeker
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı sulu yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz
Un

İç harcı :

300-400 gram kıyma
1 kuru soğan( rendeleyip suyunu sıkın)
Karabiber, kırmızı tozbiber, tuz

Üzeri için;

Yarım çay bardağı sıvı yağ
1, 5 yemek kaşığı domates salçası
Yarım çay bardağı su
Birer tutam Karabiber ve pul biber
1 kase çırpılmış sarımsaklı yoğurt

Hazırlanışı :


Un hariç hamuru için belirtilen malzemeleri yoğurma kabına alın ve kontrollü bir şekilde unu ekleyin kulak memesi kıvamında yumuşak ele yapışmayan bir hamur yoğurun ve bir saat mayanlamaya bırakın. Bir saatin sonunda hamuru isterseniz iki beze yapın isterseniz tek beze olarak açın ben açması kolay oluyor diye ikiye böldüm. Beze yaptığınız hamuru un yardımı ile çok kalın olmayacak şekilde (en az 2 mm kadar ince) açmalısınız. Soğanı, baharatlarını ve tuzunu karıştırıp biraz yoğurduğumuz çiğ kıymamızı belirli aralıklarla açtığımız hamurun bir kısmına birer çay kaşığı kadar koyarak dizip, hamurun diğer kısmını üstüne kapatıp çay bardağı yardımı ile kesiyoruz. (yağ mantısının orjinali bu şekilde kesilip katlanmaz fakat pratik olduğu için tercih sebebidir kesilen parçaları temiz bir beze dizip üzerini örtüp on dk dinlendiriyoruz. (bu dinlenme işlemini yaptıktan sonra, kızartırken ne kadar puf puf kabardığını göreceksiniz) daha sonra bol kızgın yağda kızartıyoruz. Sos tavamıza yağımızı koyup salçayı ekliyoruz biraz kavurup, pul biber ve kara biberini de kattıktan sonra yarım çay bardağı suyu ekleyip salçamızın kıvamını açıyoruz ve altını kapatıyoruz. (Salça Mantımızın üzerine top top düşmemesi için sos kıvamına getiriyoruz su ile) kızaran mantıların üzerine sarımsaklı yoğurt ve salçalı sos döküp servis ediyoruz.

Afiyet olsun.
alıntı

__________________


Papatya isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.


(Tümünü Görüntüle Konuyu Görüntüleyen Üyeler: 1
Papatya
Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.

Saat: 06:40