Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Bayanların Dünyası > Yemek Tarifleri
facebook bağlan


Kuru Fasulye Yemeği

Yemek Tarifleri kategorisinde açılmış olan Kuru Fasulye Yemeği konusu , Kuru Fasulye Yemeği Kuru fasulyeyi etsiz hazırlıyorsanız içine eklediğiniz hiç bir malzemenin fasulyenin lezzetinin önüne geçmemesi lazım. Bunun için soğanı, biberi, domatesi ve salçayı iyi kavurmak kesinlikle çiğ bırakmamak lazım. ...


Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 18.01.2016, 21:02   #1 (permalink)

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Kuru Fasulye Yemeği



Kuru Fasulye Yemeği


Kuru fasulyeyi etsiz hazırlıyorsanız içine eklediğiniz hiç bir malzemenin fasulyenin lezzetinin önüne geçmemesi lazım. Bunun için soğanı, biberi, domatesi ve salçayı iyi kavurmak kesinlikle çiğ bırakmamak lazım. Ben hazırlarken içine 1 diş sarımsak ve 1 adet de defne yaprağı ekliyorum. İçinde domates olan tariflere defne ve sarımsak aroması çok yakışıyor. Sarımsağı eklerken dikkat etmeniz gereken kırmadan ya da ezmeden bütün olarak eklemek.

Tarifin Videolu Anlatımı






Fasulyenin cinsine göre pişme süresi değişecektir. Bu nedenle pişerken ara ara kontrol ederek gerekirse su ilavesi yapabilirsiniz.



Malzemeler:

2 su bardağı kuru fasulye
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
1 adet iri boy kuru soğan
2 adet orta boy domates
3-4 adet tatlı sivri biber
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay bardağı domates rendesi
1 adet defne yaprağı
1 diş sarımsak
tuz
karabiber
5-6 su bardağı su


Yapılışı:

2 su bardağı kuru fasulyeyi akşamdan ıslatın. Sabah ıslama suyunu süzün ve üstünü 2-3 parmak geçecek kadar su ilave ederek yaklaşık 25 dakika haşlayın.
Soğanı yemeklik doğrayın. Biberi halka halka doğrayın.
Kabuğunu soyduğunuz domatesleri küp küp doğrayın.
Tencereye zeytinyağı ve tereyağını alıp kızdırın. Soğanları ekleyerek pembeleşinceye kadar kavurun.
Biberleri ekleyip kavurmaya devam edin. Domates salçasını ilave ederek kokusu çıkıncaya kadar kavurun.
Domatesi ve domates püresini ekleyerek kavurmaya devam edin.
Suyu, defne yaprağını ve 1 diş sarımsağı ekleyerek karıştırın.
Yarı haşladığınız fasulyeleri ilave edin. Kapağı kapalı olarak fasulyeler yumuşayıncaya kadar pişirin.
Tuzunu ve biberini ilave ederek bir taşım daha kaynatın.
Defne yaprağını çıkararak, sıcak servis yapın.

__________________
Kadının gücünü
Hafife Alma.








Her Yol Sana Çıkar
Galatasaray !


EbruLi isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.


(Tümünü Görüntüle Konuyu Görüntüleyen Üyeler: 1
EbruLi
Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.

Saat: 10:59