Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Bayanların Dünyası > Yemek Tarifleri
facebook bağlan


Evde Sirke Nasıl Yapılır ?

Yemek Tarifleri kategorisinde açılmış olan Evde Sirke Nasıl Yapılır ? konusu , Evde Sirke Nasıl Yapılır ? sirke, evde sirke tarifi, evde üzüm sirkesi nasıl yapılır, evde elma sirkesi nasıl yapılır Kendi sirkenizi kendiniz mi yapmak istiyorsunuz ? Organikten şaşmam mı diyorsunuz ...


Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 24.01.2016, 23:16   #1 (permalink)

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Evde Sirke Nasıl Yapılır ?



Evde Sirke Nasıl Yapılır ?

sirke, evde sirke tarifi, evde üzüm sirkesi nasıl yapılır, evde elma sirkesi nasıl yapılır

Kendi sirkenizi kendiniz mi yapmak istiyorsunuz ? Organikten şaşmam mı diyorsunuz ? Evde sirke yapmak artık çok kolay.. İşte size evde sirke yapımıyla ilgili bir tarif



Elma sirkesi

Malzemeler

2 kilo elma
1 litre su

Yapılışı

Elmalar iyice yıkanmalıdır. Daha sonra küçük parçalara keserek katı meyve sıkacağından geçirilerek suyu çıkartılır. Sirke yapımında dikkat edilecek en önemli unsur hava ile olan temasıdır. O yüzden geniş ağızlı cam bir kavanoz seçmeye özen göstermelisiniz.

Meyvenin suyunu kavanoza doldurduktan sonra bir tülbentle ağzını sıkıca kapatınız. Sıcak olmayan loş bir yerde saklayınız. Her gün bir defa karıştırınız ki havalandırma işlemi gerçekleşerek çabuk sirkeleşsin.

Elma sirkeniz üç ile altı hafta içinde olmaya başlayacaktır. Siz her gün tadına bakarak sirke kıvamına geldiğini kokusundan da anlayacaksınız o aşamaya geldiğinde bir tülbent yardımıyla sürerek ev yapımı sirkenizi yapmış olacaksınız.



Üzüm sirkesi

Malzemeler

1 kilogram üzüm
3 litre su
1 dilim ekmek
Kaya tuzu
Bir avuç nohut

Yapılışı

Üzümleri bol su ile iyice yıkayın saplarıyla birlikte esip püre haline getirin. Daha sonra geniş ağızlı cam bir kavanoza suyunu koyun ve ağzını bir tülbent yardımıyla kapatınız.

1 hafta bu şekilde loş bir ortamda bekletiniz ki sapları da yumuşasın bu esnada renginin değiştiğini sirke rengine yaklaştığını göreceksiniz.

Ortalama 2 hafta içerisinde sirkenizi sürerek başka bir kavanoza aktarın. İçerisine ekmek içi, birkaç nohut ve 1 tatlı kaşığı kaya tuzu ekleyerek kavanozun ağzını kapatın 40 gün içerisinde ev yapımı sirkeniz hazır olmuş olacaktır.

__________________


Papatya isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.


(Tümünü Görüntüle Konuyu Görüntüleyen Üyeler: 1
Papatya
Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.

Saat: 05:55