Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Bayanların Dünyası > Yemek Tarifleri
facebook bağlan


5. Gün İftar Menüsü

Yemek Tarifleri kategorisinde açılmış olan 5. Gün İftar Menüsü konusu , 5. Gün İftar Menüsü iftar, ramazan, ramazanın 5. günü, 2016 iftar menüleri, iftara ne pişirsem Yoğurtlu Patates Paçanga Böreği Domatese Doldurulmuş Salata Sarma Darende kebabı Garnitürlü Pirinç Pilavı Hoşaf Sütlaç ...


Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 10.06.2016, 13:15   #1 (permalink)

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart 5. Gün İftar Menüsü



5. Gün İftar Menüsü

iftar, ramazan, ramazanın 5. günü, 2016 iftar menüleri, iftara ne pişirsem


Yoğurtlu Patates
Paçanga Böreği
Domatese Doldurulmuş Salata
Sarma
Darende kebabı
Garnitürlü Pirinç Pilavı
Hoşaf
Sütlaç

Sizler için kendi seçtiğim iftar menüsü

Yoğurtlu Patates

(Aslında bunu Gaziantep'te ana yemek niyetine yapıyorlarmış, biz çorba gibi yaptık oldu hem de çok doyurucu bir çorba oldu )



Malzeme


300 gr. az yağlı parça et
2 su bardağı nohut (bol nohutlu sevenin elini tutulmaz)
1 kg. patates
3 su bardağı süzülmüş yoğurt
1 yumurta
1 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı tuz
Yağ, Haspir veya nane (parası gözüne gelmesin haspir kullan)
Yeteri kadar su

Yapılışı :


Doğranmış etler akşamdan ıslanmış nohutla birlikte tuz ve su konarak iyice haşlanır. Daha önceden küp şeklinde doğranmış patatesler ilave edilerek patatesler iyice yumuşayıncaya kadar pişirilir.
Diğer tarafta yoğurdun içine yumurta ve un ilave edilip yoğurdun kesilmemesi için iyice çırpılır. Sürekli karıştırılarak bir taşım kaynatılır. Daha sonra et, nohut, patatesin içine katılarak 1-2 taşım kısık ateşte kaynatılıp ocaktan alınır. Üzerine ısıtılan yağ ve haspir dökülür. Ağzınıza layık Yoğurtlu Patates artık servise hazırdır.
Afiyet Olsun...

Paçanga Böreği




Malzemeler

1 adet hazır yufka
1 adet domates
1 adet yeşil biber
1 adet kırmızı kapya biber
150 g rendelenmiş kaşar peyniri
150 g doğranmış pastırma (ekonomik olması açısından yemeklik pastırma kullanabilirsiniz.)

kızartmak için;

sıvı yağ

Yapılışı :


Biberler küçük küçük doğranarak az sıvı yağda sotelenir. Dilerseniz çiğden de koyabilirsiniz ama ben 1-2 dakika önceden pişirmeyi tercih ediyorum. Biberler biraz soğuduktan sonra kabuğu soyulan ve küp küp doğranan domatesler, kaşar peyniri ve pastırmalar eklenerek iç harcı hazırlanır. Yufka büyüklüğüne göre 6 veya 8 parçaya bölünür. Her parçaya iç harcından bolca yerleştirilerek sigara böreği sarar gibi fakat daha irice sarılır. Hazırlanan börekler bol sıvı yağda kızartılır. Sıcağıyla fazla bekletmeden servis yapmanızı öneririm. Afiyet olsun.

Domatese Doldurulmuş Salata




3 çorba kaşığı yoğurt (varsa süzme)
3 adet patates
1 adet havuç
2 adet salatalık
3 çorba kaşığı mayonez
4 diş sarımsak
tuz
15-20 domates

Yapılışı :

süzme yoğurdunuz yoksa bir gece önceden içerisine kağıt havlu serilmiş bir tel süzgece 3 çorba kaşığı yoğurdu koyun. süzgeci boş bir yoğurt kabına veya kaseye oturtun ve bu halde buzdolabında bekletin.
havucu ve patatesi haşlayın. minik küpler şeklinde doğrayın.
salatalığın kabuklarını soyun. bunları da küp küp doğrayın.
yoğurdun içine dövülmüş sarımsak, mayonez, doğranmış salatalık, havuç, patates ve tuz ekleyip karıştırın.
domateslerin tepelerini hafifçe kesin ve içlerini oyun. içlerine salatayı doldurun. madanozlarla süsleyerek servis yapın.

Yaprak Sarması

Yarım kg asma yaprağı

iç harcı için:

1 büyük kase dolmalık pirinç
2 adet kuru soğan
3 diş sarımsak
1 adet domates
1 tutam maydanoz
1 yemek kaşığı domates salçası
yarım yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı tuz,
pulbiber, karabiber, kimyon,
1 tatlı kaşığı sumak
1 yemek kaşığı nar ekşisi
zeytinyağı ya da sıvı yağ

üzeri için:

1 adet limon
1 yemek kaşığı nar ekşisi
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı zeytinyağı
su

Asma yapraklarımız tuzda basılmış ise öncelikle tuzundan arındıralım. İç harı için pirinçleri yıkayalım. Domates kuru soğan ve sarımsağı rendeleyelim. Maydanozu ince kıyalım. Sebzeleri pirinçlerin üzerine ekleyip salça, baharat nar ekşisi ve yağı ekleyip iyice karıştıralım. (yağ miktarı pirinçler parlak görünmesine bağlı)sarma tenceresinin tabanına bir iki adet yaprak serip yaprakları saralım. Sarmaların üzerine tuzunu serpelim. Yağını gezdirelim. Nar ekşisini gezdirelim. Limonun kabuklarını soyup sarmanın üzerine dilimleyelim. Sarmaların üzerini iki parmak geçecek kadar sıcak su ekleyelim. önce harlı ateşte kaynayınca en kısık ateşte sarmalarımızı yaklaşık 1 saat pişirelim. İyice dinlenen sarmaları ılık servis edelim. Afiyet Olsun..

Darende Kebabı




1kg koyun veya kuzu eti ( kemiksi, çok ufak doğranmış kuşbaşı et)
150kg kuyruk yağı (küçük kuşbaşı olarak doğranmış)
4-5 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı biber salçası
1-2 tane taze yeşilbiber
1-2 tane domates
Tuz
Karabiber

Yapılışı :

Et ve kuyruk yağının yıkanarak geniş bir leğende veya sacda ocağa koyun. Et, suyunu salıp tekrar çekinceye kadar pişirin. İçindeki kuyruklar eriyince kavurma işlemi başlamış olur. Tere yağını koyup, kuyruk yağı ile eti iyice kavurun. Tuzunu koyup doğranmış yeşil biberi ete karıştırın. Birkaç kez çevirdikten sonra biber salçası ile beraber kabukları soyulmuş ve incecik doğranmış domatesleri ilave edin. Domatesler suyunu çekince ateşten alıp karabiber ile sıcak servis yapın.

Garnitürlü Pirinç Pilavı




Malzemeler :

1 su bardağı pirinç
1 adet küçük havuç
Yarım su bardağı bezelye
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
Pirinçlerin üzerini geçecek kadar sıcak su

Yapılışı :

Havuç minik minik doğranır haşlanır,aynı şekilde bezelye rengini kaybetmeyecek kadar haşlanır süzülür.
Pirinç ılık suda yarım saat kadar ıslatılır ve nişastası gidene kadar soğuk suda yıkanır süzülür.(lapa olmaması için)
Tereyağı ve sıvıyağ karıştırılıp eritilir,pirinçler eklenir ve bir iki çevrilir.içine bulyon ve tuz atılır karıştırılır.
Havuç ve bezelyede eklenir,pirinçlerin üzerini geçecek kadar sıcak su eklenir ve kısık ateşte pişmeye bırakılır.
Suyunu çektikten sonra bir kere karıştırılıp dinlenmeye bırakılır…servis edilir…afiyet olsun…

Kuru Kayısı ve Kuru Üzüm Hoşafı

Malzemeler :

1 su bardağı kuru üzüm
1 su bardağı kuru kayısı
7 su bardağı su
1 su bardağı şeker

Yapılışı :

Üzümleri ve parçalara ayırdığımız kayısıyı bir kaba alalım, üzerini örtecek kadar su ilave edelim ve suda 5 dakika beklettikten sonra suyunu süzüp üzümleri ve kayısıyı bir tencereye alalım. Tencereye 7 su bardağı su ilave edelim. Önce yüksek ateşte bir taşım kaynatıp sonra ateşi kısarak 15 dakika daha pişirelim, üzümler yumuşayınca şekeri ilave edelim, 5 dakika daha pişirdikten sonra ateşten alalım ve hoşafını ılınmaya bırakalım. Ilındıktan sonra buzdolabına koyup iyice soğutalım. Hoşafımız soğuduktan sonra servise hazırdır. Afiyet olsun.

Sütlaç





Malzemeler :

1 çay bardağı pirinç
1 litre su
3 su bardağı süt
2 dolu yemek kaşığı pirinç unu
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
Tarçın ya da fındık kırığı

Yapılışı :

Pirinci 1 litre suda (sıcak su olursa daha çabuk kaynar) orta derece ocakta pirinçler uzayana kadar haşlıyoruz. Sütü ekliyoruz ve sütün ısındığını anlayınca kaynamasını beklemeden ayrı bir kapta biraz suyla incelttiğimiz pirinç ununu ekliyoruz. Karıştırmaya devam ediyoruz. Kaynamaya başlayınca 5 dakika daha karıştırarak kaynatıp şekerini ilave ediyoruz. Şekerin erimesi için 5 dakika daha kaynatıp vanilyayı ekleyip ocaktan alıyoruz. Sıcakken kaselere kepçeyle paylaştırıp biraz dinlenince buzdolabına alıyoruz.
Afiyet olsun.

Tariflerin hepsi alıntıdır.

Papatya isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.


(Tümünü Görüntüle Konuyu Görüntüleyen Üyeler: 1
Papatya
Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.

Saat: 18:50