Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Bayanların Dünyası > Yemek Tarifleri
Kayıt ol Yardım Kimler Online Bugünki Mesajlar Arama

canlı casino siteleri canlı casino siteleri sagedatasecurity.com casino siteleri takipçi satın al
porno diyarbakır escort bayan antalya escort malatya escort

Patateslerin Çıtır Çıtır Olmasının Püf Noktaları

Yemek Tarifleri kategorisinde açılmış olan Patateslerin Çıtır Çıtır Olmasının Püf Noktaları konusu , ...


Like Tree2Beğeni
  • 1 Post By Papatya
  • 1 Post By Zümrüdü Anka

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 30.01.2017, 10:14   #1 (permalink)

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Patateslerin Çıtır Çıtır Olmasının Püf Noktaları

Patateslerin Çıtır Çıtır Olmasının Püf Noktaları

patates, çıtır patates, çıtır patates nasıl yapılır, patatesin çıtır çıtır olması için ne yapmalı



Bakın patatesler nasıl güzel kızarıyor!

Patatesi herkes kızartabilir. Ancak onu çıtır kıvamda pişirmek ayrı bir maharet ister.

İşte sizlere patatesi kızartırken çıtır çıtır ve altın sarısı olmasını sağlayacak 5 pratik öneri…

Patates seçimi:

İlk olarak işe patates seçimine özen göstererek başlayın. Yeşil olmayan ve yumuşamamış sert altın renginde olan patatesleri seçmeye çalışın.

Soğuk ve sirkeli su:

Patatesleri doğrarken elinizde hafif yumuşadığını ve içerisindeki nişastasını saldığını fark etmişsinizdir. Bu durum patatesleri kızartırken kıtır olmasını engelleyen en önemli etkendir.
Bu durumu engellemek istiyorsanız doğradığınız patatesleri buz gibi suyun içine atın ve içerisine bir iki damla sirke damlatın. Sertleştiğini siz de fark edeceksiniz..

Sodalı karışım:

Sodanın bir faydasını patateslerde de görüyoruz. Soğuk suyun dışında bir diğer yöntem ise sodalı su yöntemi… Soda ve tuzu bir kapta karıştırın. İçerisine dilimlediğiniz patatesleri atın ve patatesleri karışım içerisinde 30 dakika bekletin. 30 dakika tamamlandıktan sonra süzüp kızartma işlemine geçebilirsiniz.

Dondurma yöntemi:

Dışarıda satılan dondurulmuş patateslerin kızartıldığında kıtır kıtır olduğunu fark etmişsinizdir. Aynı yöntemi evde de deneyip daha sağlıklı bir şekilde tüketebilirsiniz.
Bunun için tek yapmanız gereken dilimlemiş olduğunuz patatesleri dondurucuya atıp donmasını sağlamak. En önemlisi de donuk bir şekilde kızartmak…

Yıkadıktan sonra kurulayın:

Patatesleri yıkadıktan sonra üzerinde yer alan fazla suları temiz bir bez yardımıyla kurulayın.

Arafta beğendi.
Papatya isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Alt 30.01.2017, 10:31   #2 (permalink)
GuRuR BeNiM NeYiMe

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Patateslerin Çıtır Çıtır Olmasının Püf Noktaları

Ben TV süt yöntemini duymuştum sutun içerisinde bekletin sonra kizartin diyordu o da yağı az emmesine sebeb oluyor

Discovery II Mini cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Papatya beğendi.
__________________
Zümrüdü Anka isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.


Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
yetişkin sohbet chatkamerali.net

Saat: 11:52