Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Yemek Tarifleri (https://www.forumaski.com/yemek-tarifleri/)
-   -   Mısır Nasıl Haşlanır? (https://www.forumaski.com/yemek-tarifleri/194974-misir-nasil-haslanir.html)

Papatya 24.06.2017 05:02

Mısır Nasıl Haşlanır?
 
Mısır Nasıl Haşlanır?

mısır, mısır haşlama, mısır nasıl haşlanır, msır haşlama ipuçları, mısır haşlama yöntemleri


[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]


Genelde sokakta yemeğe alıştığımız haşlanmış mısırı yumuşacık yapabilmek için püf noktalarını bilmek gerekiyor. Mısır nasıl haşlanır merak ediyorsanız, işte cevabı:


Haşlanmış mısır, aslında pilavdan salataya birçok yemeğe lezzet katabilen mısır nasıl haşlanır? Genelde bir sokak lezzeti olarak görülen haşlanmış mısır aslında evde de yapılabilir. Evde mısır nasıl haşlanır merak ediyorsanız, işte mısır nasıl haşlanır püf noktaları:

Mısır nasıl seçilir?
Mısır nasıl haşlanır sorusuna geçmeden evvel önce doğru mısırı seçmek gerekiyor.
İyi bir mısırı anlamanın en iyi yolu mısır tanelerine elinizle bastırmak. İyi bir mısır her zaman yumuşaktır ve elinizle mısır tanelerine bastırdığınızda parçalanabilir. Bu yüzde mısır alırken mutlaka kontrol edin.

Mısırları seçtikten sonra, gelelim en önemli noktaya. Mısır nasıl haşlanır?

Mısır nasıl haşlanır?

Mısır haşlamak için:
1. Seçtiğiniz mısırları yapraklarından ayırın. - Yaprakları atmayın -
2. Mısırları düdüklü tencereye yerleştirin. Boyu uzun olan mısırları ise ikiye bölün.
3. Mısırdan ayırdığınız yaprakları da mısırların arasına yerleştirin.
4. Mısırların üzerinie iki parmak geçecek şekilde su ekleyin
5. Düdüklü tencerenin kapağını kapatın ve ocağa alın.
6. En az 1 saat süreyle pişirmeye bırakın.



Afiyet olsun!

Mısırı daha güzel ve lezzetli hale getirmek için işte bilmeniz gereken püf noktaları:

Öncelikle şunu bilmelisiniz ki mısırı haşlamak zaman ister. En az 1 saat boyunca suda kaynamaya bırakmalısınız. Aksi takdirde mısır taneleri sert kalacağından, yerken zorluk yaşayabilirsiniz. Mısır haşlamanın püf noktalarından bir diğeri ise mısır pişerken suyun içine tuz atmamak. Atılan tuz mısırın pişme süresini uzatacaktır. Eğer mısırı tuzlu seviyorsanız, yerken atmalısınız.
Dilerseniz mısırlar kaynerken bir çay kaşığının ucuyla şeker atabilirsiniz. Bu hem mısıra tat verir hem de yumuşatır.





MoMoXa61 24.06.2017 05:44

Cevap: Mısır Nasıl Haşlanır?
 
mısıra bayılırım :)


Saat: 19:25

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.