Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Bayanların Dünyası > Yemek Tarifleri
facebook bağlan


Püf Noktaları

Yemek Tarifleri kategorisinde açılmış olan Püf Noktaları konusu , Balık Kokusu Balık kızarttıktan sonra mutfağa sinen kokuyu gidermek için bir kapta: 1 çay bardağı su ve 2 çorba kaşığı sirkeyi kaynatınız Limon Kabukları Suyunu sıktığınız limon kabuklarını atmayınız. Çelik ...


Like Tree2Beğeni
  • 1 Post By heLen
  • 1 Post By Narsinha

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 10.02.2013, 13:58   #1 (permalink)
GeCe MaviSi

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Post Püf Noktaları







Balık Kokusu
Balık kızarttıktan sonra mutfağa sinen kokuyu gidermek için bir kapta: 1 çay bardağı su ve 2 çorba kaşığı sirkeyi kaynatınız

Limon Kabukları
Suyunu sıktığınız limon kabuklarını atmayınız. Çelik esyalarin, biçaklarin parlatılmasında kullanabilirsiniz

Domates Kabukları
Domatesin kabuğunu kolay soymak için, kaynar suya daldırıp, bıçağın tersini domatesin yüzünde ağır ağır gezdirin.

Soğan Soyarken
Soğan soyarken gözlerinizin yaşarmaması için soğanı içi su dolu bir tasın içinde soyun.

Mayonez Hazırlama
Mayonez hazırlarken eğer sos kesilirse, bir yumurta sarısını 2-3 damla sirke ile çırpın ve yeterli miktarda zeytinyağı ile koyulaştırın. Bu karışımı kesilen sosa çırparak yedirin.

Kuru Bakliyat
Kuru bakliyatları bir gece önceden ılık suya koyun ve haşlarken içine biraz karbonat ilave edin.

Soslar
Tuz bazen sütü keser. Bu nedenle, beşamele ve diğer sütlü soslara, kıvamı bulduktan sonra tuz koyunuz.

Kahve Nemli Ise
Türk kahvesinin nem aldigini farkederseniz, kahve dolu kavanozun içine 1-2 tane kesme seker koyun

Tuzluk Tıkanıyorsa
Tuzluklariniza biraz pirinç koyunuz

Kolay Soğutma
Buzdolabınız bozuldu, ya da artık boş yer yok. Temiz bir kovayı musluk suyu ile doldurun.
içine bir çorba kaşığı sofra tuzu atın. Şişeleri daldırın, Yeterince soğuyacaklardır.

Yemeğinizin Tuzunu Fazla Kaçırınca
Tencereye birkaç parça çiğ patates atın. Fazla tuzu çekecektir.

Sogan Soyarken
Gözleriniz mi yaşarıyor? Soğanı, içi su dolu bir tasin içinde soyun. Sıkıntıdan kurtulursunuz.

Patetes Pişirmenin Püf Noktası
Pisirme suyuna bir kaşık sirke koyun. Hem rengi sapsari kalır, hem daha lezzetli olur.

Ceviz Lekesi Elden Nasıl Çıkar?
Eller önce 1-2 dakika kadar sirkeye batırılmış bir pamukla ovulur. Sonra da soğuk suyla ovulur. Ardından soğuk suyla yikanir. Ceviz lekesi tamamen çikar.

Bakır Kapların Parlatılmasi
Bir bezi sirke ile hafifçe ıslatıp, bakırı ovun. Kaplariniz pırıl pırıl olur.

Sıktıgınız Limonları Atmayın
Değersiz olarak gördügünüz limon kabuklarını güneşli bir yere koyup kurutursaniz, iyi bir temizleme aracına sahip olursunuz. Bu kurumuş kabuklarla, özellikle isli ve yağlı mutfak esyalarinizi ovarken, şaşırtıcı sonuçlar alırsınız.

Yağlı Şişeler Nasıl Temizlenir?
Önce deterjanla yıkayin. Sonra durulanan şişenin içine sodalı su koyarak sallamaya başlanır. Beş dakika kadar sallanan şişe çalkalanip bu sefer içine kahva telvesi ilave edilir. Bir süre bu sekilde sallanan şişe kısa bir zaman sonra yağlardan tamamen temizlenmiş duruma gelecektir.

Mutfakta Tıkalı Lavaboların Açılması
Lastik pompalarla dakikalarca açmak için uğraşmayın. Kaynar sodali su, tikali delikten dökülürse, tıkalı yer hemen açılacaktır.

Soğan Kokusu Ellerden Çıkarılabilir
Evvelden haşladiginiz patatesi mutfaktaki işiniz bitince elinize sürerek ovuşturunuz. Bu isleme beş dakika kadar devam ediniz. Ellerinizdeki kokuları alıp götürecektir.

Mutfaktaki Haşerelerle Savaş
Mutfakta özellikle dolaplarda dolaşan hamam böceği, karinca gibi haserati yok etmek ve bir daha gelmemelerini saglamak için bu haşeratın dolaştığı yerlere, dolaplara terebantin sürmek kesin yoldur.

Kavanoz Kaplamalari
Ne kadar zordur sikismis kapakları açmak. Oysa kapağı biraz ocak ateşine veya sıcak suya tutarsanız, kolayca açılır. Veya kaynar su dolu bir kaba, kavanozu ters çevirip, kapağını sokarak da aynı sonucu alırız. Bir de kavanozun altından kuvvetlice elimizle vurarak da sıkışan kapaktan kurtulabiliriz.

Ekmek
Ekmekleri düzgün kesmek için bazen zorlaniriz, özellikle taze ekmek hemen hamur olur. Oysa bıçagımızın ucunu biraz atesşe tutarsak daha kolay yapabiliriz.

Narsinha beğendi.
heLen isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Alt 10.02.2013, 14:04   #2 (permalink)
Kurucu

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Püf Noktaları

Güzel paylaşım ve sunum birçoğunun işine yarayacak faydalı bilgiler.Teşekkürler paylaşımın için , eline sağlık @[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL].

heLen beğendi.
__________________

Narsinha isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.


(Tümünü Görüntüle Konuyu Görüntüleyen Üyeler: 3
heLen, Narsinha, Perii
Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.

Saat: 17:25