Hangi mantar nasıl pişirilir? Hangi mantar nasıl pişirilir? Her mantar çeşidinin tercih edilen bir pişirme şekli bulunmaktadır. [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Düğme mantarı Beyaz mantar olarak da bilinen bu mantar çeşidi çok yaygındır. Daha kolay bulunabilen bu mantarlar genellikle çorbalarda, pizzalarda ve fast food yiyeceklerde kullanılır. ufak küpler halinde kesilip beyaz şarap veya zeytinyağında sotelendiğinde oldukça lezzetli bir hal alır. [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Portobello Mantarı Geniş bir şapkası ve etli bir dokusu olan bu mantarlar özellikle etle birlikte tercih edilir. Izgarası yapılabilen bu mantarların ufakları çorbalarda da kullanılabilir. [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Şitake Mantarı Özellikle asya mutfağına özgü yemeklerde kullanılan bu mantarlar sebzelerle birlikte kızartılıp pilavın yanı sıra servis edilebilir. Makarna ve salata içerisinde de kullanılabilir. [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Kavak Mantarı Diğer mantar türlerine göre daha az bulunan bu mantarın renkleri gri ve kahverengi arasında değişir. Kremalı soslarda, et yemeklerinde ve deniz ürünleri tariflerinde kullanılır. |
Saat: 05:39 |
Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.