Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Bayanların Dünyası > Yemek Tarifleri
facebook bağlan


Perşembe Günü İftar Menüsü

Yemek Tarifleri kategorisinde açılmış olan Perşembe Günü İftar Menüsü konusu , Perşembe Günü İftar Menüsü Malzemeler 2 adet tavuk göğsü (yada iki adet iri tavuk budu), 4 yemek kaşığı margarin,1 adet orta boy kuru soğan, 1 çay kaşığı safran, 7-8 su ...


Like Tree2Beğeni
  • 1 Post By ira
  • 1 Post By ira

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 11.07.2013, 11:13   #1 (permalink)
ira
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Perşembe Günü İftar Menüsü



Perşembe Günü İftar Menüsü




Malzemeler
2 adet tavuk göğsü (yada iki adet iri tavuk budu), 4 yemek kaşığı margarin,1 adet orta boy kuru soğan, 1 çay kaşığı safran, 7-8 su bardağı sıcak su, 1 çay kaşığı tuz, karabiber, 1 çay bardağı pirinç

Terbiyesi için: 1 adet yumurta sarısı, 1 yemek kaşığı limon suyu

Tarif
• Öncelikle, tavuk göğsünü ya da derisi soyulmuş tavuk butlarını keskin bir bıçakla, ufak kuşbaşı et formunda yani küp küp doğrayın.
• Sonra, orta boy bir tencereye margarin koyup, orta ısılı ateşin üzerine oturtun.
• İçine ince doğranmış soğanları ve doğranmış tavuk etlerini ilave edin.
• Sürekli karıştırarak 2-3 dakika kavurun.
• Mısır püskülü şeklindeki kırmızı safranı ya da toz safranı da ekleyip karıştırmaya devam ederek, 5 dakika daha kavurun.
• Daha sonra, sıcak su, tuz ve karabiberi ekleyerek çorbayı kaynamaya bırakın.
• Bu arada pirinci sıcak suyla iyice yıkayıp süzün ve kaynamakta olan çorbanın içine ekleyerek, karıştırın.
• Diğer taraftan, terbiye için ufak bir kasede yumurta sarısı ve limon suyunu çırpın.
• Çorbayı ateşten almadan 5 dakika önce terbiyeyi yavaş yavaş ve sürekli karıştırarak çorbaya ilave edin.
• Terbiyeyle en az 5 dakika pişen ve yumurta kokusu giden çorbayı sıcak olarak servise sunun.
• İsterseniz ince kıyılmış dereotu yada maydanozla da süsleyebilirsiniz.





MANİSA KEBABI
Malzemeler
Kuzu eti (kuşbaşı) 500 gr.
Patates 2 adet
Soğan 2 adet
Margarin 150 gr.
Su 4 su bardağı
Biber (sivri) 4 adet
Yumurta 1 adet
Maydanoz 1 dal
Havuç 2 adet
Bezelye 1 su bardağı
Kekik 1 tatlı kaşığı
Tuz 1 tatlı kaşığı
Domates 2 adet
Un 3 çay bardağı
Süt 1 su bardağı
Dereotu 1 dal


Tarif
Margarini eritip kıyılmış soğanları pembeleşinceye kadar kavurun. Etleri ve ince ince dilimlediğiniz havuçları ilave ederek 20 dakika daha kavurun. Üzerine 4 bardak su, küp küp doğranmış patates, bezelye, kıyılmış sarmısak ve tuzu ekleyerek, suyunu çekene kadar 45 dakika pişirin. Yemeğin suyunu süzüp, üzerine kekik ekin. Kalan suyunu çekmesi için fırında 10 dakika pişirin. Krep için un, yumurta ve tuzu bir kabın içinde karıştırın. Sütü ağır ağır ilave ederek sahlep kıvamına gelene kadar çırpın. İçine kıyılmış maydanoz ve dereotu ilave edin. Hazırladığınız hamurdan teflon tavaya ince bir tabaka dökerek önlü arkalı pişirin. Hazırladığınız krepleri bir kaseye oturtarak içine etle hazırlanan malzemeleri yerleştirin ve bohça şeklinde katlayın. Bohçaları ters çevirerek cam dikdörtgen tepsiye dizin. Üzerine yuvarlak domates dilimleri koyarak 200 derece fırında 10 dakika pişirin.



Soslu makarna
Malzemeler
1 paket makarna
2 lt. Su
4 domates
2 şeker
Tuz

Tarif
Önce tencereye suyu koyun, su kaynayınca biraz tuz ekleyin. Birbirine yapışmamaları için de suyuna bir damla zeytinyağı damlatın. Sonra makarnaları kaynayan suya koyun. 8-10 dk kadar orta ateşte kaynatarak pişmesini bekleyin. Makarnaları tencereden bir süzgece boşaltarak suyunu süzün. Bir tavaya domatesleri rendeleyin. İçerisine 2 adet şekeri ekleyin. Çok az tuz serpin. Sonra makarnaları tekrar tencereye alıp üzerine sosu dökerek karıştırın. Makarnanız servise hazırdır.


Karamel soslu elmalı kadayıf tatlısı

Malzemeler
300 gr tel kadayıf, 100 gr margarin, 3 yeşil elma, 1 çay bardağı toz şeker, 1 çubuk tarçın, file badem,

Şerbet için: 200 gr toz şeker, 200 ml krema

Tarif
Margarini eritip tel kadayıf ile iyice karıştırın. Elmaları küp kesip, şeker ve tarçın ile birlikte 5 dakika kadar pişirin. Küçük bir kasenin içine aldığınız bir miktar tel kadayıfın ortasını çukurlaştırarak elma karışımından doldurun. Üzerini yine tel kadayıf ile kapatarak fırın tepsisine ters çevirin. Tüm malzeme bitinceye kadar bu şekilde hazırlayın. 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Sosu için, şekeri tavada eriyinceye kadar bekletin. Ayrı bir kapta kremayı ısıtın. Şekerin rengi koyulaşınca kremayı ekleyip karıştırın. Kadayıfları fırından çıkardıktan 10 dakika sonra üzerine sos gezdirin. File badem serpiştirerek servis yapın.

Ela beğendi.
ira isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Alt 11.07.2013, 11:28   #2 (permalink)
Ela
Boşver gitsin...

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Perşembe Günü İftar Menüsü

çorbanın adı ne @İra (: güzel menüymüş.

__________________
Ela isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Alt 11.07.2013, 11:29   #3 (permalink)
ira
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Perşembe Günü İftar Menüsü

Sanırım sebzeli tavuk çorbası yazmayı unutmuşum

Ela beğendi.
ira isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.


(Tümünü Görüntüle Konuyu Görüntüleyen Üyeler: 3
Ela, ira, Papatya
Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.

Saat: 13:08