Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Bayanların Dünyası > Yemek Tarifleri
facebook bağlan


Bebek Bisküvisi

Yemek Tarifleri kategorisinde açılmış olan Bebek Bisküvisi konusu , Bebek Bisküvisi Ben evde sürekli kurabiye, poğaça, tuzlu çubuk gibi atıştırmalıklar yaparak hazır bulundurmaya çalışıyorum. Bazen oğlum eline bir şeyler alıp yemek istediğinde ona veriyorum yada dışarıya çıkarken çantama atıyorum. ...


Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 15.07.2013, 16:05   #1 (permalink)
Bilmezdim Bu Derdin Seni Yolundan Beni Solumdan Edeceğini... -Su ve Ateş ©
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Bebek Bisküvisi



Bebek Bisküvisi

Ben evde sürekli kurabiye, poğaça, tuzlu çubuk gibi atıştırmalıklar yaparak hazır bulundurmaya çalışıyorum. Bazen oğlum eline bir şeyler alıp yemek istediğinde ona veriyorum yada dışarıya çıkarken çantama atıyorum. Böylece yemesini istemediğim paketteki bisküvi vesaire şeyleri görüp istediğinde çantadan çıkarıp verme şansım oluyor.

Hazırladığım atıştırmalıklarda şeker kullanmamaya özen gösteriyorum. Şeker yerine pekmez yada akçaağaç şurubu kullanıyorum. Tat ve koku vermesi için kullanılan hazır şekerli vanilya tozlarından da artık almıyorum. Onun yerine aktardan aldığım saf vanilya tozunu yada vanilya çubuklarını kullanmayı tercih ediyorum. (Vanilya tozu çok yoğun bir tada sahip, bu nedenle çok az kullanılmalı)

Geçenlerde bir arkadaşımız bebe bisküvisi yerine ne kullanabilirim diye sorunca, elimdeki tarifleri gözden geçirdim ve bebeklere uygun güzel bir bisküvi tarifi buldum.
Bu bisküviyi kahvaltısına yada meyvesine katabilir, isterseniz de eline verip yedirebilirsiniz.
Bebe Bisküvimizin Malzemeleri

* 10 yemek kaşığı tepeleme un
* 100 gram oda sıcaklığında tereyağı
* 1 çay bardağı üzüm pekmezi
* 1 yumurta
* 1 tutam vanilya tozu

Bisküvimizin Yapılışı
Bütün malzemeyi karıştırarak pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun. (tadı az gelirse pekmez ilave edebilirsiniz) Bir merdane ile serçe parmağınız kalınlığında açın. Çok ince olmamalı, pişince çok sert olur. Bir çay bardağı yada kurabiye kalıpları ile kesin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15 dakika pembeleşene kadar pişirin. Çok pişirirseniz bisküviler soğuyunca çok sert olur.
Afiyet olsun.

alıntı

__________________
KaraKiz isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.


(Tümünü Görüntüle Konuyu Görüntüleyen Üyeler: 1
KaraKiz
Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.

Saat: 04:26