Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Bayanların Dünyası > Yemek Tarifleri
facebook bağlan


Gaziantep Mutfağı - Acılı Tatlar

Yemek Tarifleri kategorisinde açılmış olan Gaziantep Mutfağı - Acılı Tatlar konusu , Bir sefer yiyenlerin tadını unutamadığı nohut dürüm, Gaziantepe özgü bir yemektir. Zamanla diğer illerimizde de yapılmaya başladı ve gerek görüntüsüyle gerekse tadıyla gayet iştah açıcı bir yemek olma özelliği taşıyor. ...


Like Tree1Beğeni
  • 1 Post By XooX

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 14.10.2013, 19:58   #1 (permalink)
Bağımlı Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Gaziantep Mutfağı - Acılı Tatlar



Bir sefer yiyenlerin tadını unutamadığı nohut dürüm, Gaziantepe özgü bir yemektir. Zamanla diğer illerimizde de yapılmaya başladı ve gerek görüntüsüyle gerekse tadıyla gayet iştah açıcı bir yemek olma özelliği taşıyor.




Malzemeler

Nohutlu dürüm için gerekli malzemeleri şöyle sıralayabiliriz;
Koçbaşı nohut
Taze soğan
Maydanoz
Limon
Kübban ekmek veya tırnaklı pide
Yeterince tuz
Kırmızı pul biber
Nohutlu Dürüm Yapılışı
Akşamdan ıslatılan nohutları, yeterince tuz ile birlikte haşlayalım. Haşladığımız nohutları, bir süzgeç yardımı ile suyundan ayıralım. Ayırdığımız suyu tekrar tencereye koyup kaynatalım. Su yavaş yavaş kaynarken, süzgeci de tencerenin üzerine oturtup, ağzını temiz bir bezle kapayarak nohutların su buharı ile ilik gibi pişmesini sağlayalım.

Nohutlu Dürüm Nasıl Servis Edilir?
Eğer dürüm yapıp yiyeceksek, sıcak pidenin (kübban ekmeği) içine bolca sıcak nohuttan koyup, üzerine yeterince tuz, kırmızı pul biber, limon ekşisi ve taze soğan piyazı (maydanoz ile taze soğanın ince kıyılmış hali) serperek, afiyetle yiyebiliriz.
Eğer dürüm yapmak istemiyorsak, aynı malzemeleri, kabuğunu soyup kuşbaşı kestiğimiz domates ve bir miktar sıvı yağ ile karıştırıp, piyaz şeklinde de yiyebiliriz.

Lezzetli bir not: Nohutların ve pidelerin, her iki şekilde de sıcak olması lezzetini arttırır. Nohut dürümünün içerisine kimyon korsanız gaz yapmasını engellemiş olursunuz. Afiyet olsun!

Papatya beğendi.
XooX isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Alt 02.07.2015, 19:22   #2 (permalink)

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Gaziantep Mutfağı - Acılı Tatlar

Nohut dürüm inanılmaz lezzetli İlk duyduğumda nohut dürümün içinde nasıl olur diye düşünmüştüm ama çok yakışıyormuş Antep'te yemesi ayrı bir güzel

__________________


Papatya isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.


(Tümünü Görüntüle Konuyu Görüntüleyen Üyeler: 2
Papatya, XooX
Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.

Saat: 05:06